За пицата с любов

  • 34 583
  • 171
# 120
От втората като вид е моята, но има доста марки.
Моята е Ferrari g3, нищо не залепва, ама и аз смених с по-специална глинена подложка.
Отделно фабрично вдига 370-380 градуса, но лесно става 400, има цели форуми за пици.
За да се използва трябва да имате и лопата, с тези в комплекта не става.
Виж целия пост
# 121
Това ще е подаръкът ми за догодина Joy Много дашна тематика... Пък камък, пък лопата, пък фурна, пък за тестото някои улеснения Smiley
Виж целия пост
# 122
Моята е точно Ферари, ама засега се справя като Трабант.Joy
Виж целия пост
# 123




Първите две са на мои пици

Третата е от известна неаполитанска пицария
Виж целия пост
# 124
Alexslav, това изпичане отдолу се постига и в нормална фурна с плоча за пица. С подходящото тесто, разбира се.
Виж целия пост
# 125
Записвам се да ви следя.
Пица, правя само с домашно тесто омесено с машина за хляб, с бяло брашно, смесено със семола или грис.
Пека на 300С на чугунена плоча.
Виж целия пост
# 126
Би ли споделила точно рецептата за тестото?
Имам отскоро хлебопекарна и опитвам да направя хубаво тесто за пица, но засега не ми си получава.
Виж целия пост
# 127
Би ли споделила точно рецептата за тестото?
Имам отскоро хлебопекарна и опитвам да направя хубаво тесто за пица, но засега не ми си получава.
В книжката с рецепти от хлебопекарната нямаш ли рецепта за тесто?
Аз също правя тестото в машината и съм много доволна от резултата. Мога да ти дам моята рецепта, ако искаш.
Виж целия пост
# 128
Ето, моята рецепта, най-хубаво става с 1гр. мая, като се остави тестото да втаса на студено цял ден или в хладилник, вади се за един час да се стопли, фурната се включва на 300С, чугунената плоча трябва да се стои поне 15мин. на напълно загрята фурна, преди да се сложи пицата. С два грама Мая 4ч. са достатъчни за втасването. Става меко тесто, като втаса става много еластично.
Виж целия пост
# 129
Би ли споделила точно рецептата за тестото?
Имам отскоро хлебопекарна и опитвам да направя хубаво тесто за пица, но засега не ми си получава.
Специално за пица нямам, затова питам.
Благодаря, nad_tab!
Виж целия пост
# 130
Ако се пече на 300 градуса, не е удачно да се слага зехтин, защото от полезен става вреден.
Аз слагам след като е готова.
Виж целия пост
# 131
Още по-добре ако е пикантен с лют пипер вътре....Отстрани пробивам с вилицата пицата дето няма плънка и хубаво слагам лют зехтин да поеме+ на самата пица ...
Виж целия пост
# 132
Ако се пече на 300 градуса, не е удачно да се слага зехтин, защото от полезен става вреден.
Аз слагам след като е готова.

И аз така си мислех, но в страните в които се готви със зехтин ни се смеят на тази теория. В Италия пиците ги пекат на 400с, на всякъде със зехтин.
Виж целия пост
# 133
Не съм виждал някой да слага зехтин и в Италия. След ваденето е друга работа.
Виж целия пост
# 134
Не съм виждал някой да слага зехтин и в Италия. След ваденето е друга работа.

Слага се зехтин в тестото, точно от италианец-пицар го знам.
И да, само в България се шири тази заблуда за канцерогенния зехтин. Ако погледате който и да е готварски канал, ще видите, и чуете - …и добавяме екстра върджин зехтин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия