КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 108 375
  • 752
# 675
Хм.. конци, само ние тук  в България търсим конци, всички рецерти които изгледах и съответно свалих за евентуално приготвяне, това с конците никъде не се отбелязва, продуктите са в общи линии едни и същи, то и не може да има огромна разлика. Този който го пуснах, направата на Коломбо-то, като продукти в общи линии са еднакви, като съставки, конци - йок, изобщо не се търсят и не се и споменават. Замесването му е малко по различно с тази предварителна закваска, която се прави многократно, изчаква се с часове, а после се мята + брашното и за  конци изобщо не се споменава и не се показват. Смятам , че най-важни са вкусовите качества на всеки обреден хляб , великденски.
Виж целия пост
# 676
мамаРаче, ето го фруктовият козунак:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2015/04/blog-post.html?m=1

Относно рецептата на свекърва ти, защо не писа на този, в чийто блог е. Може да просто да не помни от къде я е копирала и затова не посочва чия е. То авторски рецепти за козунак трудно може да има, най- много променени пропорции и добавени съставки. За мен това не са авторски. Освен това в свободното пространство, без платени авторски права всеки копира, прави, показва. Мисълта ми е, че може да не е нарочно.

Аз например нямам никакви претенции за авторство. Блогът го създадох, за да пиша рецептите на това, което правя. Като покажа снимка някъде и 10 човека поискат рецептата е по- удобно да дадеш линк, а не да я пишеш на всеки.
Повечето рецепти съм ги копирала отдавна,  без да знам чии са. А народът като види рецептата и я нарочва. Като " моите" меденки например. Те не са мои, социалистическа разпространена рецепта. Но в зората на форумите я бях написала и айде излезе им име, че са на Джемма меденките. Blush Ето дори и ти сега каза на Джемма козунакът, но той е от рецептурника по скадкарство.
Но от друга страна пък наистина има хора, които си приписват незаслужени авторства. Откриват топлата вода.
Виж целия пост
# 677
То авторски рецепти за козунак трудно може да има, най- много променени пропорции и добавени съставки. За мен това не са авторски.
+1  Peace

Мама Раче, какво е ХВК? Хрумва ми само хранително-вкусов комбинат примерно, но са напълно свободни съчинения, никога не съм чувала съкращението....
Виж целия пост
# 678
То авторски рецепти за козунак трудно може да има, най- много променени пропорции и добавени съставки. За мен това не са авторски.
+1  Peace

Мама Раче, какво е ХВК? Хрумва ми само хранително-вкусов комбинат примерно, но са напълно свободни съчинения, никога не съм чувала съкращението....
Точно това е.
За мен рецептите за козунак и не само, са на принципа колкото къщи има, толкова и рецепти и всичките почти еднакви.
А в блога си познах рецептата, просто защото от големите пропорции доста трудно направих рецептата за малка хлебопекарна. Тогава бях с малка с една бъркалка. Имаше и други рецепти и снимки,които по-късно бяха заменени с други. Имах идея да потърся сметка на човека пък после се отказах. Реших, че имам достатъчно грижи, че да се занимавам и с това. Просто вече внимавам за всичко.

Ехоооо Джемма, постът ми няма нищо общо с теб, нито с някои пишещ в тази тема. Дори скоро не съм срещала Ника из форума. За блога идея нямам има ли го още. Просто не търся.
И като си подкарала обяснително, да питам; имаш ли сборника с рецепти на Балкантурист от онова време в електронен вариант?
Виж целия пост
# 679
Моето изказване е по отношение на "Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара". Точно по тази стара рецепта правя козунак от 25 години. Изрязах я от едно списание, вече не помня кое, ако намеря изрезката, ще я снимам и ще я покажа тук. Това е истинският козунак на нашите баби, ако не, то поне - на нашите майки и лели.
Виж целия пост
# 680
То авторски рецепти за козунак трудно може да има, най- много променени пропорции и добавени съставки. За мен това не са авторски.
+1  Peace

Мама Раче, какво е ХВК? Хрумва ми само хранително-вкусов комбинат примерно, но са напълно свободни съчинения, никога не съм чувала съкращението....
Ехоооо Джемма, постът ми няма нищо общо с теб, нито с някои пишещ в тази тема. Дори скоро не съм срещала Ника из форума.

Не, просто предполжих, че може да се е получило без да иска самата блогерка и обясних защо. Blush
Виж целия пост
# 681
Моето изказване е по отношение на "Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара". Точно по тази стара рецепта правя козунак от 25 години. Изрязах я от едно списание, вече не помня кое, ако намеря изрезката, ще я снимам и ще я покажа тук. Това е истинският козунак на нашите баби, ако не, то поне - на нашите майки и лели.
Имам една стара готварска книга от 60те години на миналия век, майка ми правеше козунак от нея. Ще снимам и аз рецептата и ще я кача. Всъщност има доста интересни рецепти. Книгата и е била подарък от списание Лада.
Виж целия пост
# 682
може да е късно но се цопвам в темата с козунак, който правих миналата седмица.


Виж целия пост
# 683
може да е късно но се цопвам в темата с козунак, който правих миналата седмица.



А, ето че и ти правиш козунаци.  Laughing Чудесен е, браво!  chef
Виж целия пост
# 684
Намерих книгата за която писах качена в читанка ето линк
https://chitanka.info/text/15401/24#textstart
Виж целия пост
# 685
Fortuna, моята болка е, че не мога да ги ям, щото диета, здраве....това- онова. За това плакна очи и ям от снимките ви.
Виж целия пост
# 686
Fortuna, моята болка е, че не мога да ги ям, щото диета, здраве....това- онова. За това плакна очи и ям от снимките ви.
Разбирам.  Hug Бързо възстановяване!
Виж целия пост
# 687
А, няма какво да се възстановявам. Водя друг начин на хранене без теста и сладко. Просто споделих мъката си.
Виж целия пост
# 688
може да е късно но се цопвам в темата с козунак, който правих миналата седмица.




Може ли рецептата?  Страхотно изглежда😍! И аз тази година само ще ги мириша козунаците, но домочадието ще хапнат😊
Виж целия пост
# 689
Намерих книгата за която писах качена в читанка ето линк
https://chitanka.info/text/15401/24#textstart
Същата рецепта я имам , също и книгата на Пенка Чолчева от...не знам си коя година е, същата. Стои си в библиотеката, защо не я вадя да погледна.. Точно по тази рецепта преди 105 години замесих първият си козунак.....адаптирана до 1 кг разбира се и едно руло с маковата плънка.   Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия