Нека споделим успешни и пробвани маринати, независимо дали са за меса, зеленчуци, за консервиране или преди термообработка.
Ето аз например попаднах на една чудна рецепта, която пробвах вече доста пъти за мариноване на пилешки хапки.
Примерно за около килограм:
По 1 л. червен пипер, черен пипер, чубрица, риган, по 2 л. ракия или водка, бяло вино, соев сос, 4 л. олио или зехтин. В голям съд се смесва всичко, пускат се и хапките и се овалват хубаво в получената смес и се оставят да престоят поне час. Сол се слага на вкус непосредствено преди приготвянето, не преди това. Стават много сочни и вкусни.
Ако модератор сметне, че темата не е както трябва - да я делне, потърсих предварително, но не намерих подобна, само разхвърляни рецепти. Дано е полезна. Бъдете активни и споделете сполучливите си опити.