Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари -3

  • 224 318
  • 728
# 15
Благодаря за темата!  bouquet В тези горещини не ми се готви въобще. Записвам се със стара снимка на сладкиш.


Виж целия пост
# 16
Аз се чудя никой ли не готви, а то нова тема имало  Laughing
Сем  bouquet

Кюфтета яхния http://pep-4o.blogspot.bg/2012/04/blog-post_18.html



и шкембе чорба http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/6-1-60-60-05.html.



Кошнички със сирена за след работа на работните http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html

Виж целия пост
# 17

Ехааа, трета темичка с вкусотийки тръгнала! sem22bouquet Hug bouquet

пеп-4о, и аз съм работна Simple Smile, свивам си онуй сладичкото в купичката и кошничка, ммм...... Heart Eyes bouquet
Dara888, старата ти снимка много апетитна! Не тя, де, сладкишчето на нея! Heart Eyes bouquet
На Зиче баклавата не мога да подмина, ако ще да съм преяла! Чудничко изглежда! Heart Eyes bouquet
Баници, кремчета, салатки, всичко е много съблазнително! Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet

У нас бързи вечери, че не се стои до печка в горещините, наденички със задушени зеленчуци,


френски омлет с малко калории (не знам колко е френски и колко калории има, но е лек и вкусен),

Скрит текст:

банички от кори на сач с плънка от сирене, кашкавал и яйце, харесаха ми кашкавалчетата, панирани със същите кори, затова пробвах и банички


и пица

Виж целия пост
# 18
Аз се записвам с една паейя, първата в живота ми, приготвена само от мен  Simple Smile Много доволни останаха всички вкъщи, ще повторим скоро, но този път ще си поправя грешките!

Виж целия пост
# 19

У нас бързи вечери, че не се стои до печка в горещините


И у нас така Mr. Green, може ли рецептата за френски омлет с малко калории Praynig
Виж целия пост
# 20

У нас бързи вечери, че не се стои до печка в горещините
И у нас така Mr. Green, може ли рецептата за френски омлет с малко калории Praynig

Галче, с тиквичка е - една неголяма тиквичка, настъргва се на едро ренде в купа, добавят се  2 яйца (аз сложих три, защото ми се стори, че е малко по-голяма моята тиквичка от показаната в рецептата, 1 ч.л. с връх брашно, аз добавих още половин ч.л. брашно, сол, обърква се хубаво и се изсипва в тиган със сгорещено олио. Захлупва се с капак и се пече на слаб огън, на газ приготвях омлета. Обръща се (това е най-трудния момент, имам една пластмасова дъска кръгла, с нея го направих, захлупих тигана, обърнах и изпързалях обратно Simple Smile) Ето рецептата, по снимките можеш да прецениш големината на тиквичката. Peace
Виж целия пост
# 21

У нас бързи вечери, че не се стои до печка в горещините
И у нас така Mr. Green, може ли рецептата за френски омлет с малко калории Praynig

Галче, с тиквичка е - една неголяма тиквичка, настъргва се на едро ренде в купа, добавят се  2 яйца (аз сложих три, защото ми се стори, че е малко по-голяма моята тиквичка от показаната в рецептата, 1 ч.л. с връх брашно, аз добавих още половин ч.л. брашно, сол, обърква се хубаво и се изсипва в тиган със сгорещено олио. Захлупва се с капак и се пече на слаб огън, на газ приготвях омлета. Обръща се (това е най-трудния момент, имам една пластмасова дъска кръгла, с нея го направих, захлупих тигана, обърнах и изпързалях обратно Simple Smile) Ето рецептата, по снимките можеш да прецениш големината на тиквичката. Peace

labrex  bouquet
Аз слагам подобни омлети на горен реотан във фурната и така си спестявам обръщането Whistling
Виж целия пост
# 22
Скрит текст:

У нас бързи вечери, че не се стои до печка в горещините
И у нас така Mr. Green, може ли рецептата за френски омлет с малко калории Praynig

Галче, с тиквичка е - една неголяма тиквичка, настъргва се на едро ренде в купа, добавят се  2 яйца (аз сложих три, защото ми се стори, че е малко по-голяма моята тиквичка от показаната в рецептата, 1 ч.л. с връх брашно, аз добавих още половин ч.л. брашно, сол, обърква се хубаво и се изсипва в тиган със сгорещено олио. Захлупва се с капак и се пече на слаб огън, на газ приготвях омлета. Обръща се (това е най-трудния момент, имам една пластмасова дъска кръгла, с нея го направих, захлупих тигана, обърнах и изпързалях обратно Simple Smile) Ето рецептата, по снимките можеш да прецениш големината на тиквичката. Peace

labrex  bouquet
Аз слагам подобни омлети на горен реотан във фурната и така си спестявам обръщането Whistling

А, да, ще свърши работа, но хич не ми се включва фурна. Аз сигурно и печен ще го пробвам тоя омлет, ама по-нататък ще е. Въпреки че на тиган със сигурност е по-вкусен, нищо че не е толкова здравословно.Peace
Виж целия пост
# 23
Благодаря за новата тема, sem22bouquet
labrex, много е апетитен омлета!
При всички е пълно с вкусотии! bouquet
От мен за запис - терин


Виж целия пост
# 24
Лабрекс, много вкусни банички. Приядоха ми се  Heart Eyes

От мен само пица с тестото на Пепчо и Морковена салата с ябълки и сирене



Виж целия пост
# 25
Sem22,, благодаря и аз за новата ни вкусна тема. Да се запиша и в нея с един

Малинов терин



Хубав да е денят ви днес!
Виж целия пост
# 26
Айййй, изтървах ви  Hug Благодаря за новата тема, много ми е приятно да пиша тук  Hug bouquet

Записвам се с една гъбена супа със застройка
Виж целия пост
# 27
Може ли рецептата за малиновия терин? bouquet
Виж целия пост
# 28
Dara888, заповядай:  Hug



     Малинов терин
Скрит текст:
Необходими продукти:
-   200 гр.бишкоти тип“Савоярди“
За желирания слой:
-   250 мл пенливо вино или  плодов сок (може и от компот)
-   250 гр малини
-   10 гр желатин
-   4 суп.л. захар
За крема:
- 200 мл течна сметана
- 250 гр заквасена сметана
- 350 мл прясно мляко
- 1 инстантен пудинг( крем „Оле“на Д-р Йоткер)
- 10 гр желатин
- 2-3 суп.л. пудра захар(ако сметаната не е подсладена)
                  Начин на приготвяне:
За желирания слой: Накиснете желатина с около 30 мл вода и го оставете да набъбне. Добавете шампанското(сока) и захарта и затоплете сместа, докато захарта и желатина се разтворят добре, но без да завира. Покрийте кексова форма с хартия за печене, запълнете дъното с малини и налейте сместа с шампанското и желатина.Оставете  в хладилника да стегне добре.
За крема: Накиснете желатина с около 50 мл вода и го оставете да набъбне. Разбийте 1 крем“Оле“ със студеното мляко, разбийте и течната сметана, добавете  захарта.
Смесете крема и сметаните, затоплете  на водна баня желатина, оставете  го за няколко минути настрана.  Добре е първо да изравните температурно двете смеси, като сложите малко от сметановата смес в желатина, а след това внимателно го прибавите към останалата част от сметановата смес.
Сглобяване на сладкиша:
Изсипете около 1/3 от крема, наредете един ред бишкоти, изсипете малко крем и  сложете желето от малини и шампанско. Добавете малко от крема, сложете втория ред бишкоти  и останалата част от крема.Оставете да се охлади добре и обърнете върху подходящ съд за сервиране. Декорирайте по желание  с малко от крема, сметана, малини  и ядливи цветя.
Виж целия пост
# 29
Митонела, благодаря! bouquet Само пудинг и желатин нямам, дано в събота не е такава жега, та да се стегна и да го направя. Желатиновият слой с малини и шампанско, трябва да го изчакам да се желира в отделна форма и да го сложа тогава върху крема от сметана или не съм разбрала правилно?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия