Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СПЕШНО - Ранна бременност и варицела

  • 9 020
  • 24
# 15
Ти също си смела!Добре си направила,а д-р Велев е добър избор. Hug
Виж целия пост
# 16
Здравейте, момичета!

Благодаря на всички за отзивите и подкрепата. Дълго се чудих дали да напиша това, но сега след като мина време, все повече смятам, че е редно да го разкажа. Най-малкото защото и аз се доверявам на написаното в този форум и ценя  мненията.

Исках да ви разкажа за моя опит в Шейново. Когато разбрах за варицелата потърсих много лекари. Повечето отказваха да ме консултират по телефона. Аз съм заразна, не мога да ходя по болници... След много телефонни разговори, попаднах на д-р Антони Ненов. Той беше много отзивчив, прати ми информация и изследване което да прочета. Бях толкова доволна, че намерих някой, който да ми помогне. Аз бях прочела на много места, но и тези изследвания доказаха, че е доста опасно и решихме да прекратим бременността. Веднага ни прие и на другия ден насрочихме дата за аборт, платих си отделно за цитонамаска, микробиология и ехограф – 100лв. На другия ден отидох, регистрирах се, платих 250 лв на касата за аборт по желание и избор на екип, качих се в Патологията. До обяд ни вест ни кост от него, не си вдига телефона, нищо. Аз не съм пила вода, не съм яла.... + това не съм за обикновена процедура, детето е желано, решението беше адски трудно... тази агония направо ме побърка!! Както и да е, прибрах се, на другия ден пак отидох. Него го няма отново, отново не съм яла, не съм пила вода.. Говорих с дежурната лекарка, тя се посъветва с д-р Велев (шефа на болницата) и се разбрахме тя да ми направи аборта. Аз съм в 12-та седмица и не мога да чакам още 2-3-4 дни той да се появи! Казаха ми да върна парите за избор на екип и да се кача пак. Така и направих. Останах да чакам в една стая и о, чудо,  д-р Ненов някак си се появи. Прие ме в неговото отделение. Уж всичко мина добре, каза ми, че ме е прегледал на ехограф след процедурата (това аз не го помня) и че трябва да пия антибиотици. От болницата ми се обадиха за да заплатя 150 лв, защото все пак ми бил извършен аборт по желание. Аз не бях в София, всеки ден ми се обаждаха за отида и да платя. В неделя отидох и им оставих парите. Казах си, добре, поне мина!!  Да, ама не,,, след 3 дни вдигнах температура. Звъннах на д-р Ненов, той не ми вдигна телефона. Звъннах на сестрата и тя каза, че ще му предаде. След като цял ден пак ни вест ни кост от него отидох в Токуда. Там ми каза, че има остатъци в матката и да се свържа с доктора направил аборта. Към 19:00 вечерта се чух с д-р Ненов и отидох за преглед....влязох в 22:00!!! Чаках 3 часа с температура и болки пред кабинета. След като ме погледна ми каза първо, че нищо ми няма, после, че съм имала миома и най-накрая видя, че имало остатъци. Попитах защо на ехографския преглед след процедурата не е видял нищо. Отговори ми, че по време на процедурата се ползвал ехографа. Какво общо има това, как така не го е видял, изобщо гледал ли ме е на ехограф??Аз вече не знаех това на мен ли ми се случва????? Той насрочи дата за втора процедура и пак „ела утре, ще те приемем“.

Като излязох от кабинета рухнах, казах на ММ, че не искам пак да изживявам това. Решихме, да отидем в Токуда. На другия ден отиваме, никакъв шанс да ни приеме лекарят,които искахме. Бях се насочила към Карагьозов.  Отидохме в Шейново и потърсихме д-р Велев. Той ме погледна и на минутата видя, че има остатъци. Прие ме в болницата за лечение, защото вече имам инфекция. Отидохме да хапнем в кафето на болницата с ММ, където д-р Ненов ни намери и много искаше да ни помогне. Аз вече бях с абокат и си личеше, че са ме приели. След като разбра, че вече имам друг лекар и че това е д-р Велев отношението му коренно се промени. На другата сутрин дойде да ми се кара, защо съм заплатила само 150 лв., а не 250 както сме се уговорили. Аз си помислих, че тези 100лв са спестени заради неудобството и закъснението. Не! Той бил извършил процедурата и трябвало да му платя. Забравих да напиша, че му платих и 100лв за анстезиолога под масата.  Казах му, че ще се обадя на ММ да отиде да плати. Той ме накара аз лично да сляза. ММ дойде и каза, че никакви пари няма да даваме, след което се качи с мен в отделението и се наложи да седи пред вратата на стаята за да не ме тормози Ненов.

След това всичко мина добре, благодарение на д-р Велев се успокоих, ходих след това при него на прегледи. В последствие разбрах, че д-р Ненов е уволнен. Не отричам, че е добър лекар и диагностик. Може би хилядите добри мнения и отзиви дори и на жени, с които се запознах в самата болница, ме спираха да разкажа всичко това. Но реших, че не само хубавите неща трябва да се споделят. В последствие четох и друга подобна на моята история. Аз лично за нищо на света не бих отишла при него, само като се сетя и цялата настръхвам! 

Виж целия пост
# 17
Съжалявам за това, което си изживяла!

Разбира се, че трябва да се казват и лошите неща, нали хората трябва да се ориентират за лекари. Не е хубаво да се търси инфо само в нет-а, но е факт, че често човек проверява мненията и там. Даже, ако питаш мен, лекарят е за черния списък във форума.

Бързо възстановяване и скоро ти желая хубаво, здраво бебче.
Виж целия пост
# 18
Здравейте ,момичета !Бременна съм в 6 г.с и сина ми от снощи е с варицела .Няма къде да го оставя или аз да отида ,трябва да съм в контакт с него !Аз съм карала варицела ,но се притеснявам много !Моля ,някои ако е бил в моето полужение да даде мнение и съвет ♥
Виж целия пост
# 19
С 5 и половина годишната бях бременна в 6-7 г.с., когато средната се разболя от Варицела ... говоря за 2013 година. Карала съм я като дете. Направих си тест за антитела в Сибалаб и имах доста Simple Smile Изживях си бременността, гледах си болното дете и сега ... двете вече на 9 и 1/2 и на 5 и 1/2 спят оттатък.
Направи си тест и спокойно се грижи за болното си детенце.
Виж целия пост
# 20
Благодаря много 
С 5 и половина годишната бях бременна в 6-7 г.с., когато средната се разболя от Варицела ... говоря за 2013 година. Карала съм я като дете. Направих си тест за антитела в Сибалаб и имах доста Simple Smile Изживях си бременността, гледах си болното дете и сега ... двете вече на 9 и 1/2 и на 5 и 1/2 спят оттатък.
Направи си тест и спокойно се грижи за болното си детенце.
Виж целия пост
# 21
Аз съм карала варицела ,но...
Проблем би било ако не си я карала. Бъди спокойна! Пусни си тест за антитела все пак.
Виж целия пост
# 22
Говорих с моя гинеколог и той ме успокой ,че няма проблем .Но ще проверя къде мога да си пусна такова изследване .
Аз съм карала варицела ,но...
Проблем би било ако не си я карала. Бъди спокойна! Пусни си тест за антитела все пак.
Виж целия пост
# 23
Здравей, според мен щом си я карала не е проблем. Аз бях 8 седмица бременна с дъщеря ми навремето, когато големият ми син се разболя и абсолютно бяхме в контакт с него. Но бях карала варицела на 22 години и реших, че няма да се тревожа за това, щом съм я минала. Бебето се роди напълно здраво. Мисля, че щом си я прекарала, определено не е като да не си карала!Виж целия пост
# 24
Ох ,благодаря за успокоението .Вчера бях при гинеколога и той ми каза ,че няма проблем и се Успокойх малко .Но вече притеснението ми е друго Sad.Според лекаря съм в 6 г.с сакчето е 20.8 Мм ,но не вижда ембрион и аз започвам веднага най-лошото да мисля .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия