Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 205
  • 740
# 15
Huliganka,

различно панирам, та нямам само една. Когато искам по-дебеличка панировка:
- намокрям нещото за паниране (сиренце, кашкавалче, късче месо, риба) с вода (може и с яйце)
- топвам в брашно
- топвам в яйце
- топвам пак в брашно или корнфлейкс, натрошен на ситно

Ако искаш да е по-тънка, пропусни първите 2 стъпки.
В панировката понякога слагам смлян черен пипер, ако подхожда на нещото.
Виж целия пост
# 16
За обяд направих домашна баница. С домашни дърпани кори. Незнам дали мазнината е била малко, но седи малко суха. Дали ако я нарежа на малки парчета и направя заливка и допълнителна мазнина ще може да се яде и за вечеря?
Виж целия пост
# 17
Здравейте, ще стане ли да направя смес от топено сирене Филаделфия, няколко лъжици заквасена сметана и пудра захар и цялото това нещо да го шприцовам, като розички върху сладкиш  newsm78

Благодаря ви предварително  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
ЕваНиколова,

по мое мнение ще се разтече или поне няма да има тази изразена форма, която вероятно си представяш. Първо, сиренето не е толкова гъсто, че да спомогне запазването на гормата, като в чийз кейк, второ - заквасена сметана с пудра захар - след 1 час няма да имаш фигурка.

Направи го, като замениш филаделфията с маскарпоне.
Виж целия пост
# 19
chrissy, благодаря за отговора.

А по принцип тези розички с маслен крем ли се правят или с разбита сметана  newsm78
Виж целия пост
# 20
Тукашната течна сметана не става твърда при разбиване и ако искаш да я оформиш на розичка, трябва да й сложиш Sahnesteif, т.е. нещо, което я втвърдява, вероятно има и желатин в него. Ако българската се разбива на твърди върхове, тогава защо не.
С маслен крем би трябвало да стане, но аз лично не съм пробвала, защото само пудра захар и масло ни е много тежко и не бихме го изяли.
Виж целия пост
# 21
За обяд направих домашна баница. С домашни дърпани кори. Незнам дали мазнината е била малко, но седи малко суха. Дали ако я нарежа на малки парчета и направя заливка и допълнителна мазнина ще може да се яде и за вечеря?

Аз освежавам Simple Smile баница със заливка от 1 ч.ч.кисело мляко, 3 с.л. олио,5 супени лъжици вода и 1 яйце. Местя в малката тавичка и заливам. Запичам 10-12 минутки на 200 градуса и става супер.
Виж целия пост
# 22
Здравейте, ще стане ли да направя смес от топено сирене Филаделфия, няколко лъжици заквасена сметана и пудра захар и цялото това нещо да го шприцовам, като розички върху сладкиш  newsm78

Благодаря ви предварително  Simple Smile

можеш да видиш и тук по темата: http://bakerette.com/whipping-cream/ и това http://www.food.com/recipe/wilton-stabilized-whipped-cream-79506?photo=367969
Виж целия пост
# 23
Здравейте!Наскоро се похвалих в една друга тема,че любимата ни баница вече е тази,която видях тук,но не запомних на коя съфорумка е...В рецептата корите се слепват с масло две по две...и се сгъват на 4,оставят се настрана ...
И сега ми искат рецептата...аз лесно мога да я напиша,защото я имам записана,но ми се ще оригинала да дам...
На Морена е. Търси и през профила ѝ ще намериш блога ѝ.
Някой все пак може ли да я напише, че ми стана интересно, а не можах да се справя с указанията за търсене.
Виж целия пост
# 24
vasq_5, мисля че за тази рецепта става дума-заповядай

http://morrennaa.blogspot.bg/2013/04/blog-post_2418.html
Виж целия пост
# 25
huliganka,  панирам с паста патафри. Разбивам 2 жълтъка с чаша бира, щипка сол и брашно (на око, да стане по-гъсто от боза) и добавям разбитите на твърд сняг белтъци. Топвам в нея и пържа.
Виж целия пост
# 26
huliganka,  панирам с паста патафри. Разбивам 2 жълтъка с чаша бира, щипка сол и брашно (на око, да стане по-гъсто от боза) и добавям разбитите на твърд сняг белтъци. Топвам в нея и пържа.
bilqna_69, в крайна сметка и аз с такава панирах, стана перфектна! Благодаря!  bouquet  Simple Smile
Виж целия пост
# 27
vasq_5, мисля че за тази рецепта става дума-заповядай
http://morrennaa.blogspot.bg/2013/04/blog-post_2418.html
Благодаря!
Виж целия пост
# 28
Миналата година правих за зимата хайвер от тиквички. И нали съм умна, не записах рецептата. doh Е, да, ама сега не я намирам. Ако правилно си спомням, беше на Джема. Тиквичките се настъргваха, слагаха се чушки, доматено пюре и още няколко неща. На някой да му звучи познато?   newsm12
ПП Името на рецептата беше свързано с тъща или свекърва...
Виж целия пост
# 29
Миналата година правих за зимата хайвер от тиквички. И нали съм умна, не записах рецептата. doh Е, да, ама сега не я намирам. Ако правилно си спомням, беше на Джема. Тиквичките се настъргваха, слагаха се чушки, доматено пюре и още няколко неща. На някой да му звучи познато?   newsm12
ПП Името на рецептата беше свързано с тъща или свекърва...
Това ли е?

http://gotvarstvo.bg/a/caviar-mother-tongue
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия