Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 245
  • 740
# 75
Билян@, аз с извара правя пилешко роле.
а именно, смесвам изварата с малко сол, чер пипер, босилек. Взимам пилешко филе (половината пеперуда), разрязвам дебелата част така, че да стане пържола. Осолявам и начуквам леко. Във всяка пържола слагам малко то изварата, сушен домат и/или кисела краставичка.
Завивам добре, обръщам с отвора надолу и редя в йена. Слагам мъничко бяло вино и зехтин и пека.
Става вкусно и сочно  chef

Ето това ми звучи много добре!
Виж целия пост
# 76
Още една идея за изварата - много вкусна салата! Смесват се изварата, майонеза /да не се прекалява с количеството/, нарязани печени чушки и чесън.
Виж целия пост
# 77
Здравейте! Купих Телешки език от младо теле от Лидл и искам да го направя на тиган с масло. Трябва ли да го варя преди това?
Виж целия пост
# 78
Задължително вариш телешкия език и то доста дълго време. Най-добре в тенджера под налягане. След това трябва да се обели и чак после можеш да го "минеш" през масло на тигана.
Правилото за езика е, че се вари около 1 час за 500 гр. без налягане. В тенджера под налягане може и до 30 мин да свалиш времето (след завирането, т.е. като започне да свисти).
Успех  Peace
Виж целия пост
# 79
Билян@, аз с извара правя пилешко роле.
а именно, смесвам изварата с малко сол, чер пипер, босилек. Взимам пилешко филе (половината пеперуда), разрязвам дебелата част така, че да стане пържола. Осолявам и начуквам леко. Във всяка пържола слагам малко то изварата, сушен домат и/или кисела краставичка.
Завивам добре, обръщам с отвора надолу и редя в йена. Слагам мъничко бяло вино и зехтин и пека.
Става вкусно и сочно  chef
Благодаря, а това отива в тефтера с рецепти!!
Виж целия пост
# 80
Билян@, аз с извара правя пилешко роле.
а именно, смесвам изварата с малко сол, чер пипер, босилек. Взимам пилешко филе (половината пеперуда), разрязвам дебелата част така, че да стане пържола. Осолявам и начуквам леко. Във всяка пържола слагам малко то изварата, сушен домат и/или кисела краставичка.
Завивам добре, обръщам с отвора надолу и редя в йена. Слагам мъничко бяло вино и зехтин и пека.
Става вкусно и сочно  chef
Благодаря, а това отива в тефтера с рецепти!!

виж и рецептите на labrex има много предложения с извара: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129;topicrefid=20
Виж целия пост
# 81
Задължително вариш телешкия език и то доста дълго време. Най-добре в тенджера под налягане. След това трябва да се обели и чак после можеш да го "минеш" през масло на тигана.
Правилото за езика е, че се вари около 1 час за 500 гр. без налягане. В тенджера под налягане може и до 30 мин да свалиш времето (след завирането, т.е. като започне да свисти).
Успех  Peace
Благодаря много!
Виж целия пост
# 82
Имам един кг извара. Освен за пълнени чушки с извара и яйца не се сещам за друго. Помагайте с рецепти моля.

Солена, изварата най-често я използвам за тестени изделия:

Бюрек в кексова форма

Бабини милинки

Пури от готови кори, сирене и яйца
Виж целия пост
# 83
Какво да я събере тази кайма ,само 1 филийка хляб. Иначе на вкус се получи добре .

и кашкавала и филийката хляб  Peace спояват. А каймата ако е хубава, нищо не и трябва, за да я спои, освен едно добро осмесване.

Ми, не знам какво значи хубава кайма, за мен е хубава ,защото е домашна. Възможно е да е била малко по-постна тъй като не обичаме мазни неща и това да е причината . Ще пробвам пак Аз не съжалявам за опита, беше добре на вкус.
Виж целия пост
# 84
домашната понякога е по-едросмляна  Peace на мен ми се пръскаха преди години всички кюфтета (готвени) с нея, докато не започнах да меля каймата на почти най-ситната решетка.
Виж целия пост
# 85
домашната понякога е по-едросмляна  Peace на мен ми се пръскаха преди години всички кюфтета (готвени) с нея, докато не започнах да меля каймата на почти най-ситната решетка.

абсолютно съм съгласен, дори най-добре е да е поне два пъти премляна. И сетне иска яко месене. ..
Виж целия пост
# 86
С Айсберг може ли нещо друго да се приготви или само за салата става?
Виж целия пост
# 87
С Айсберг може ли нещо друго да се приготви или само за салата става?
Пържила съм го с бекон , лук и подправки, като  гарнитура към леберкез и яйце на очи!:)
Виж целия пост
# 88
С Айсберг може ли нещо друго да се приготви или само за салата става?
Добавяла съм към ориз по китайски.
Виж целия пост
# 89
Искам да панирам патладжан.За панировката да ви питам:яйце-брашно и пържим или да направя кашичка от яйцата и брашното?Или може би яйце-брашно-яйце и пържим...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия