Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнение за 127 ДГ Слънце, Стрелбище, ул. Тулча

  • 2 099
  • 8
Здравейте,
Моля за актуални мнения за 127 ДГ Слънце в Стрелбище, сграда на ул. Тулча. Набор 2011г сме, вече няколко класирания се обявяват свободни места.
Виж целия пост
# 1
Привет! Искам да побутна темата, а и да споделя първите впечатления.
Днес ходих до градината. Сблъсках се само с тежкото административно колело. Лошо впечатление, не особено любезна служителка. Поисках среща с учителите, отказаха ми. Не знаели детето в коя група ще е. Обясних им, че искам да говорим за адаптацията, за дневния режим и тн. Казах им, че за детето ми ще е по-леко, ако е наясно какво да очаква. Отговориха ми, че адаптация винаги има и че ще говоря с учителката в първия учебен ден! Не почваме с добро. Следващите дни ще се пробвам с директорката...
Виж целия пост
# 2
Писах и в другата тема, но да го постна и тук, че е конкретно за тази градина:

Ние сме в същата ситуация - миналата седмица ни излезе класиране за сградата на ул Тулча.

И моята дъщеря е набор 2011 и от яслата досега си ходи в частна градина. Ние живеем на 2 пресечки от градината и тъкмо ходихме да видим двора. Тя много се вълнува, но ми се щеше да чуя мнения относно госпожите, атмосферата вътре и въобще какво научават децата, с радост ли ходят на градина или не....  Thinking

Радвам се, че ще е в новата сграда, но се чудя като отношение как стоят нещата. Видях на сайта им, че тази седмица ще има родителски срещи за всяка от групите така че май това ще е най-добрият начин да се добие повече информация на този етап  Party
Виж целия пост
# 3
Привет.
Ходили сме само 3 дни миналата седмица ( заради празниците) и още не мога да придобия цялостна представа. Не е започнал учебният им процес активно, а допълнителните им дейности са от 1.10. В нашата група (има две трети групи) учителките са свестни, мили и любезни.
Детето ми беше в частна градина с много натоварена програма - сутрин имаха само 30 мин игра. Постоянно ги ангажираха и учителите контролираха всичко. Тук е обратното - свободното им време е от 10:30 до 12.
Ходи спокоен, вземам го спокоен, но тази сутрин ми каза, че не ги занимават много в новата градина.
И, уви, телевизорът - сутрин, следобед. През трите дни , като го вземах, първо ми казваше кое детско са гледали.
Виж целия пост
# 4
Това не звучи много обещаващо с ниската ангажираност на учителите....  Confused
Аз ще я запиша на всякакви допълнителни занимания каквито имат, защото й е интересно и забавно да учи нови неща, но дано отношението на учителите не секнат тези й желания. Засега е много развълнувана, че ще е в нова градина и ще има много нови приятелчета, та дано поне от тази гледна точка да попадне на деца, с които да си пасне.

Ако всичко мине добре и до Петък успея да я запиша, ще се включа отново с първи впечатления  Peace
Виж целия пост
# 5
Здравейте,
Може ли някой да даде актуално мнение за детската градина.  Какво е отношението към децата, извеждат ли се навън да играят, има ли добра комуникация с родителите? Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 6
Здравейте,
Детето ми беше там 3-та и 4-та група. Нормална държавна детска градина. Добро отношение на персонала в нашата група - едната госпожа беше много топла и сърдечна, другата - по-дръпната. По думите на госпожите нашата група беше доста тежка - по-буйни момчета и всеки иска да изпъкне. Учителките горе-долу се справяха.

Проблем бяха родителите - огромни претенции, включително имаше доста влиятелни родители, които бяха над правилата и съответно и децата им. Това създаваше проблем - едната госпожа беше принципна, не се поддаде и дори се принуди да се премести в друга група, но другата определено не смееше да прави забележки/да наказва децата на тези родители. А точно тези деца бяха проблемните.

Заниманията - правят това, което е по програмата на МОН и нито стъпка повече. Лично аз се дразнех, че всичко им го даваха почти готово - изрязани картички, листа, децата само трябваше да залепят например цветето.
Имат басейн. Извеждат ги навън. Базата е нова, просторно и широко е. Купувахме всичко - играчки, маси, столчета, килим, моливи и тн. Директорката...  просто си пази хляба.

Комуникация с родителите - само ако има проблем. По-скоро избягвайте да питайте. Ние бяхме след частна градина, в която всеки ден си общувах с учителите. В държавната е "ако има нещо, което трябва да знаете, ще ви кажем".
Виж целия пост
# 7
Благодаря за изчерпателния отговор!
Виж целия пост
# 8
Здравейте, аз имам две деца, които бяха в градината. И двамата във филиалите. Държа да отбележа, че не сме попадали на лоша учителка никога, всички бяха много мили и си разбират от работата. Друго обаче ми е мнението за директорката. За тези години си дадох сметка, че практиката на г-жа Бакалова е да мести постоянно децата от филиалите, да сменя постоянно групите, да ги събира по 20-30, трета и четвърта на едно място, въобще без да се замисля за децата и това как ще им се отрази постоянната смяна. Синът ми за 4 години го смениха три пъти, демек три поредни години на различни места с различни госпожи. Не говоря за сборни групи, а за постоянно. Който е приет във филиала да се замисля два пъти дали иска детето му да бъде подхвърляно насам-натам натам. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия