Меню за специални поводи

  • 14 984
  • 49
# 45
Също хубава гарнитура за месото за кисели чушки.След тортата можеш да предложиш бяло вино с различни сирена,а с тортата може да предложиш коняк.
Виж целия пост
# 46
Момичета, празникът мина, получи се добре и мисля, че гостите харесаха храната. Получих няколко похвали.  Blush Ето какво сервирах в крайна сметка:

Традиционна салата домати и краставички;
Патладжанени рулца с руска салата;
Домашен хляб, маслинова паста и печена капия;
Печено свинско каре с млечно картофено пюре и гъби с масло;
Плато от мезенца и сирене; Ядки;
Чийзкейк за десерт.

Благодаря на всички, които се включиха с мнение! Харесах много някои от предложенията, но нямаше как да ги осъществя. В скрит текст ще напиша още малко, ако имате желание да прочетете.

Скрит текст:
Оказа се много трудно да намеря свежа зелена салата или нещо от сорта, с което пропадна една от салатите. Руската салата в рулцата остана, защото наистина я харесваме, а комбинацията с патладжан съвсем не е лоша. Ето как изглеждат:

Печените чушки пък направихме от предния ден с моя син, той много се забавлява да пече на чушкопека. Хлябът обаче, поднесен с предястието, беше върхът! Толкова вкусен, на вкус даже като питка, същевременно мек и нетрошлив. Ето снимка на последните парчета, преди да бъдат хапнати и те:

Месото беше цяло парче, почти 2 кг и половина. Пекох го овкусено с мед, горчица, соев сос, балсамов оцет и пипер меланж. Първо на по-високи градуси, за да хване лека коричка, после още 2 часа на по-ниски, вече завито с фолио. На няколко пъти го поливах със сос, а два пъти и обръщах цялото парче. Отделно опекох гъби с масло и черен пипер. Когато месото беше готово, го нарязах на филийки и го прехвърлих върху поднос, а гъбите наредих наоколо. Ето го:

Гостите снимаха и тортата, но нямам още кадрите. Тя стана наистина много, много хубава! Имах доброто желание да приготвя домашни бонбони рафаело. Това обаче се оказа невъзможно, дори писах в темата с бързи въпроси за съвет, но бонбони не получих. В резултат, използвах сместа, за да покрия тортата. По този начин вкусът на сиренето почти не се усещаше, беше някак като сладък, леко специфичен крем с кокосов завършек.
Виж целия пост
# 47
Браво, Пижамка!

На патерица - честит рожден ден!
Виждам, че и с менюто си се справила супер, а щом не е и останало много, значи и на гостите им е било вкусно и приятно. В крайна сметка, важното е да сте си изкарали добре на Твоя празник. Simple Smile

Бих оставила темата отключена за други хора, мислещи празнично меню. Wink
Виж целия пост
# 48
Благодаря, сhrissy!
Темата наистина оставям отворена и приканвам всеки, желаещ да обсъди своето специално меню, да заповяда!
Виж целия пост
# 49
Пижамка, месото изглежда много добре, трудно се докарва да не е като сварено, браво  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия