Има ли бъдещи първокласници, които не могат още да четат?

  • 7 999
  • 25
Здравейте. Има ли дечица, които все още не могат да четат? Синът ми ще е първокласник и все още не чете, срича някои думи. Масово слушам и чета, че повечето деца отдавна четат. Има ли някой като нас и притеснявате ли се от това?
Виж целия пост
# 1
Дъщеря ми тръгна 1 клас без да може да чете. Не е имала никакви проблеми.
Като уточнявам, че не е от най-ученолюбивите, т.е. не е полагала особени усилия.
Виж целия пост
# 2
И двете ми деца не можеха да четат в 1 клас, синът ми даже имаше омраза към буквите в резултат на постоянното ми усилие да го науча да чете едва ли не насила
Научиха се в училище и не бяха единствените деца, които бяха неграмотни на първия учебен ден
По-натам не учиха и таблицата предварително, вървят си с учебника
 
Виж целия пост
# 3
Да има  Laughing , моят син не може да чете...може да прочете сричка, което не значи че ако прочете дума на срички после разбира думата коя е.
Виж целия пост
# 4
Моите не можеха дори да сричат като тръгнаха в 1 клас. Само познаваха буквите и то не всички. В края на годината четяха гладко. Аз лично съм категорично против предварителното учене на децата на каквото и да било, защото после им става ужасно скучно и губят интерес към ученето.
Виж целия пост
# 5
Те не четат токова много в клас, така че не мисля, че четящите имат проблем със скучаенето  Simple Smile
По-скоро неправилни методи за учене могат да затруднят процеса на усвояване на гладкото четене. Това според учителите, с които съм се сблъсквала в 1 клас.
Виж целия пост
# 6
И моя син не може да чете.
Също и около нас разбирам, че има дечица, които могат. Не са чак толкова много, не че това ме успокоява, но не знам за такова изискване Peace
Прочита сричка, но не и цяла дума.
Виж целия пост
# 7
Има и по-лошо от да не може да чете: да чете по "неправилен" за училището метод. Моят син може да чете, понеже в частната градина ги натискаха- резултати за пред родителите. Но като го слушам как чете, в училище ще срещне повече проблеми.

А познавам хора, които като деца са четяли от 5г. възраст, но като възрастни четат отчайващо бавно и неправилно- дума по дума, не могат да възприемат цяла фраза или абзац наведнъж, четат линейно и имат отчайващо бавно разбиране на езика. Така че има четене и четене.

Иначе по принцип съм ЗА по-ускореното учене, понякога нещата ми се струват излишно бавни, за да са всички на едно ниво.
Виж целия пост
# 8
Моят е първокласник тази година и също не може да чете. Научи се с много зор да комбинира в сричка съгласна с гласна, но всичко чете бавно, мъчително и без желание. Малко се притеснявам, но понеже знам че повече се научават бързо в училището, освен това разчитам, че ни се падна много добра учителка, която ще го насърчава, гледам да не мисля за това.
Аз съм почнала официално първи клас през януари, според майка ми и баща ми не съм могла да чета, а през юли съм четяла свободно книги, така че се надявам на бърз прогрес Simple Smile.
Виж целия пост
# 9
Няма изискване децата, които постъпват в 1кл да могат да четат Peace
Виж целия пост
# 10
Можеш - не можеш да четеш задължително от 1-ви клас всички се учат от нулата. Моята братовчедка е 1г по-малка и ме 'базикаше', че сричам и разни такива, не ми харесваше да чета и нашите не са ме карали. Нея обаче я бяха тренирали вкъщи здраво много преди 1-ви клас, помня го този срамен момент.  Laughing Моята класна от 1-4 клас, ни правеше състезания по четене и разни такива. За една година всички бяхме станали като Тити Папазов, а братовчедката учеше на друго място и много изостана със скоростта.  Laughing
Виж целия пост
# 11
дъщерята  на мой колега сега ще е трети клас и все още срича и това не го тревожи особено
Виж целия пост
# 12
дъщерята  на мой колега сега ще е трети клас и все още срича и това не го тревожи особено
То и магистри има, които сричат, ама не е за това темата.....
Виж целия пост
# 13
дъщерята  на мой колега сега ще е трети клас и все още срича и това не го тревожи особено
А, има и деца в 5 клас, които сричат и родителите им не се тревожат. Да не споменаваме липсата на тревоги у родителите на немалко неграмотни 12-класници.
Виж целия пост
# 14
А как се справят вашите първокласници с паричките.Съпругът ми смята ,че трябва вече да познава парите ,а аз мисля че е нормално да не се справя.Няма да й се дават пари,защото нямат павилиони,лафки в училището,но все пак..... 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия