Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 92 331
  • 751
# 720
Ще експериментирам
Гледам всички рецепти с карфиол препоръчват кимион? Явно много подхожда.
Виж целия пост
# 721
Ще експериментирам
Гледам всички рецепти с карфиол препоръчват кимион? Явно много подхожда.

Ето още една:
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 722
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

Може би малко късно се включвам, извинявам се  bouquet.
Аз правя по малко, че да успеят децата да го изядат. 2-3 дробчета, около 100гр кайма (правих и с пилешко филе- също им хареса), половинката на малка главичка лук, сол, малко черен пипер, струйка олио...малко, все пак и каймата има мазнина. Наливам вода до нивото на продуктите в тенджерката, варя до готовност...само не доливай вода като мен  Laughing. След това добавям бучка масло (около30гр), пасирам....аз го правя с гъстота на крем супа, че като изстине се сгъстява.....Това е. Извинявам се на Vanja, пробвала съм и рецептата, пробвах и други, от блогове...със сметана и много др добавки, но на децата им идва твърде силен вкуса, когато пастета  е само от дробчета. Този им допада, та  този им правя  Peace

Виж целия пост
# 723
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

Може би малко късно се включвам, извинявам се  bouquet.
Аз правя по малко, че да успеят децата да го изядат. 2-3 дробчета, около 100гр кайма (правих и с пилешко филе- също им хареса), половинката на малка главичка лук, сол, малко черен пипер, струйка олио...малко, все пак и каймата има мазнина. Наливам вода до нивото на продуктите в тенджерката, варя до готовност...само не доливай вода като мен  Laughing. След това добавям бучка масло (около30гр), пасирам....аз го правя с гъстота на крем супа, че като изстине се сгъстява.....Това е. Извинявам се на Vanja, пробвала съм и рецептата, пробвах и други, от блогове...със сметана и много др добавки, но на децата им идва твърде силен вкуса, когато пастета  е само от дробчета. Този им допада, та  този им правя  Peace



Не е късно  Hug. Искам да имам рецепти и като накупя продуктите да го забъркам. Не е спешно. Ще имам предвид съветите ти, за да не сгафя.
Благодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 724
Някоя пробвала ли е това:
http://www.zajenata.bg/вечно-ме-питат-как-ми-се-надува-толкова-б … ас-news74191.html
Виж целия пост
# 725
Страницата не се отваря.
Виж целия пост
# 726
От втория опит се отвори при мен...дадена е рецепта за печене на блат в тенджера  newsm78
Не съм го пробвала, но така или иначе не бих го пробвала, защото ми куца след това разрязването на дебел блат. Обичам всеки да си го пека поотделно.
Виж целия пост
# 727
Направих първи опит да приготвя  домашно сирене. Млякото беше био, сложих мая за сирене, колкото пишеше на етикета, спазих температурата на затопляне на млякото - 35 градуса. Получи се крема сирене, меко.  newsm78  

Според всички рецепти, сега трябва да го залея със солена саламура. Опасявам се, че ще се размие. Нещо май не се е получило и не знам как да процедирам.  Tired Може ли някой да помогне със съвет ?
Виж целия пост
# 728

Според всички рецепти, сега трябва да го залея със солена саламура. Опасявам се, че ще се размие. Нещо май не се е получило и не знам как да процедирам.  Tired Може ли някой да помогне със съвет ?

трябва още да го изцедиш...
по принцип се притиска с нещо, за да излезе водата.

понякога като подквасвам мляко и по невнимание ми става сирене, та леко го изцеждам в една цедка, че е малко. слагам го внимателно в купичка и заливаm със саламурата. не се разпада. след 2-3 дена е готовo, свежо сирене си става, мажем си го на хляб.
Виж целия пост
# 729
Благодаря ти, asyalein!  Hug Значи продължавам процедурата.
Виж целия пост
# 730
А саламурата как я правиш?
Виж целия пост
# 731
вода и сол. на око.
последния път сложих и 1 с.л. млечен кефир.някой еше споменал да се остави да зрее в рядък яйрян със сол...
Виж целия пост
# 732
Имате ли идея защо мъфините ми почти не се надигат при печене? Смесвам течната и сухата част и бъркам. Слагам и набухвател. Къде греша? Thinking
Виж целия пост
# 733
дай да им видим рецептата и градусите.
Виж целия пост
# 734
И аз да се включа с въпрос по темата 'мъфини' Simple Smile
Избрала съм тези:
http://www.supichka.com/рецепта/440/мъфини-с-шоколад
Питането е може ли да разменя бакпулвера със сода за хляб?
Мисля и двойна доза да спретна след малко, та се надявам да са сполучливи  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия