Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на вино :)

  • 77 140
  • 568
# 510
bambinnah - Благодаря ти за отзива относно Златен Рожен - Совиньон блан и Сандански мискет- има го това вино в магазини около мен, и очаквам да е чудесно, както ти го описа. Избата пуска от същата тази линия "Златен Рожен" и нови червени, все 2019г реколта:
 - Широка мелнишка лоза - https://www.zlatenrozhen.bg/magazin/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0% … a-melnishka-loza/

 - Широка мелнишка лоза и Мерло - https://www.zlatenrozhen.bg/magazin/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0% … melnishka-merlot/

- Сира и Мерло - https://www.zlatenrozhen.bg/magazin/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0% … d0%be/sira-merlo/

Има и ново Розе 2019: Широка мелнишка лоза и Санджовезе - https://www.zlatenrozhen.bg/magazin/%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d1 … -sandzhoveze-750/

Всички очаквам да са хубави, модерни, по-леки и пивки вина. Надявам се, скоро да се запозная с някое от тях, ако ли не, накрая ще ги поръчам он-лайн.

Иначе, от мен нова препоръка, която открих вчера в Лидл - ново сортово вино на изба Ямантеви -
Kaba Gayda Рубин 2019г. - промо цена 4лв.
Скрит текст:

Причината да го спомена е, че го намирам за отлично бюджетно решение - прекрасен дълбок непрогледен цвят,  а вкусово стои наситено и плътно, учудващо зряло и плодово, с хубав обем, облост и добре структурирани танини. След като вземе  въздух за 10-15 минути, е чудесно. Смятам, че ще му отиват по-тежки мезета и сочни ястия. Знам, че ще звучи нелепо да се говорят добри думи за вино от 5лв, но това усещам, това споделям с вас. Мисля, че никъде няма никакво инфо за него, нито снимки дори, така че тука в темата сме нещо като новия любителски винен справочник Smile

Wine Glass
Виж целия пост
# 511
Аз си търся сладка плътна сира, можете ли да ми препоръчате? До 30лв бутилката.
Виж целия пост
# 512
Сирата на Иво Върбнов е просто прекрасна, с изключителен аромат. Цената и е някъде около посочения максимум. Но е сухо вино, не е десертно.
Виж целия пост
# 513
Искам да предложа когато се похвали някое вино ,да се спомене къде може да намери и закупи.
Днес отворихме тази бутилка не съм доволен прекалено слабо на вкус.На промоция в Фантастико.
Виж целия пост
# 514
Сирата на Иво Върбнов е просто прекрасна, с изключителен аромат. Цената и е някъде около посочения максимум. Но е сухо вино, не е десертно.

Да, страхотен избор - във Винело ги имаше вината на Върбанов. Hands Ok Hand Animal Heart Eyes Cat

The Catcher in the Rye - ако имаш възможност, потърси Логодаж Инканстисимо Сира. Страхотно предложение за мен около 27лв

Иначе, преди години, когато можех да си позволя по-често безгрижни винени разходи, тази сира ми бе любима - Нимбус Премиум Сира на изба Кастра Рубра, но тя отива към 40-45лв.

На изба Кортен също си заслужават вината - имат 2 вида сира, може да ги потърсиш - по-разпространената е около 19лв.

Между другото, ти търсиш сладка сира, което значи, че може би не е лошо да потърсиш измежду хубави идеи сред Австралия. Няма да се учудя и да са доста по-евтини от родните. Може също да потърсиш сорта Примитиво от Пуля - подозирам, че хубавите им образци ще ти станат любимци. За да ти е сочна и сладка една сира, не е нужно да е отлежала и скъпа.
Виж целия пост
# 515
Понеже знам, че търсиш към горницата и поне среден към висок клас:

Oт мен тази - Katarzyna Encore Syrah 2016

Намира се между 27-33 лв.
Пил съм я 3-4 пъти, чудесна е.

На Enira е много скъпа и не смятам, че си заслужава цената.
За 70-80 лв. бих опитал много други, френски, и по-скоро купажи.
Още малко, ако добавя даже отивам на Grand Cru. RelievedSweat Smile
Виж целия пост
# 516
Скрит текст:
О, един познат правеше елексира на боговете, от Широка мелнишка лоза. За жалост си продаде мястото с лозето, а аз още страдам по онова вино.
Широката мелнишка лоза е божествен сорт! За съжаление много малко изби го използват, и то далеч не винаги с добър резултат. Например "Уникато"-то на Дамяница до реколта 2015-та беше чудесно. След това е пълна скръб.
Широката мелнишка лоза на Логодаж е котка в чувал - може да ви се падне много добро вино, а може и доста посредствено.
Скрит текст:
Единствено от Орбелус Сингъл съм доволен, но то е по-скъпо и сериите са лимитирани...

От мавруда най-доволен съм от "Мамута" на новата изба в Асеновград.
[/spoiler]
Някой има ли вече впечатление от тази седмичната партида в Лидл? Погледнах го, 2018 година е, но не посмях да взема. Не че ще се набутам много, но ме заинтригува сорта и искам като го опитвам да знам, че е правилното нещо за запознанство.
Виж целия пост
# 517
Аз си харесах от следващата брошура на Лидл:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 518
Deetron, мненията са ти много полезни за хората които пазаруват в lidl.
Виж какъв избор ни чака другата седмица Simple Smile




Виж целия пост
# 519
Аз от Лидъл ще взема Пино Ноар и официално ще открия сезона на червеното.
Виж целия пост
# 520
Аз от Лидъл ще взема Пино Ноар и официално ще открия сезона на червеното.
Аз също ще го тествам него, като очаквам да е леко и обеден тип червено вино, каквито французите много обичат Satisfied  Като идеално допълнение към сериала Emily in Paris Wear High Heel
Също и тази Сира ми се струва обещаваща - Plaisir Syrah 2019 / https://www.lidl.bg/bg/p/da-bde-koleda-s-delikatesite-na-deluxe/ … isir-syrah/p45883

Очаквам почти всичките френски вина от тази лидълска промоция да са леки и приятни трапезни вина.
Виж целия пост
# 521
Доста некоректен въпрос предполагащ няколко страници хвалби по колко бутилки, а не чаши можем да поемем. От чаша до чаша вино може да има огромна разлика в алкохолното съдържание. От почти безалкохолни вина, през нормалните 12-14% до домашните стигащи дори 20% разликата е огромна в това колко можем да понесем. Ако е на гладно пък ще е съвсем друго и т.н.
Какви са тези домашни вина по 20 градуса?
Виж целия пост
# 522
Какви са тези домашни вина по 20 градуса?
Баща ми от мавруд е стигал до 20%, което трудно се пие и обикновено се разрежда. Когато гроздето е недостатъчно узряло знам, че много хора подсилват домашните вина с алкохол. Така се запазват по-дълго и се пият по-бавно.

https://goodlife.bg/article/479-Vinoto-ot-nai-slaboto-do-nai-silnoto
Виж целия пост
# 523
То е ясно, че слага алкохол или много захар, друг вариант няма, но не бях чувал за домашни изпълнения от този сорт.
Да, има десертни вина с 20%, но те не стават за пиене с храна, но няма да ме учуди, някой да пие 20% вино и да яде пържола, както съм виждал да се яде вратна пържола и пие смес кола с уиски..
Виж целия пост
# 524
То е ясно, че слага алкохол или много захар, друг вариант няма, но не бях чувал за домашни изпълнения от този сорт.

И аз не съм чувала. А и по бащина, и по майчина линия в родовете са все майстори винари...
Нито вино се прави от неузряло грозде, нито се прибавя алкохол. Ако захарността на ширата е ниска, може да се прибави захар, така или иначе ще ферментира. Ама ако ще се прибавя спирт към крайния продукт, какъв е смисълът от „домашното“? Купувай си менте от магазина, по-евтино излиза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия