МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 81 217
  • 748
# 720
Пиши за кой модел търсиш.
Аз имам на Word файл за модела с една бъркалка (SilverCrest КН1172) – ето този:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 721
Здравейте,имате ли инструкция на български език за тази хлебопекарна? Благодаря предварително!
За коя точно? За Силвъркрест има инструкции на БГ в сайта на ЛИДЛ. Могат да се свалят безпроблемно, както и книжките с рецепти.
Виж целия пост
# 722
Благодаря! Намерих ръководството в сайта на ЛИДЛ! Wink
Виж целия пост
# 723
 Здравейте , някой да има такава хлебопекарна ? Спечели ме , това че е 850W  и цената разбира се
 ?  https://zora.bg/product/fbm-1682w-1
Виж целия пост
# 724
Здравейте , някой да има такава хлебопекарна ? Спечели ме , това че е 850W  и цената разбира се
 ?  https://zora.bg/product/fbm-1682w-1
Моята е Фунлукс. Не точно този модел, но характеристиките са сходни. Доволна съм Peace
Виж целия пост
# 725
Моята машинка се развали и си взех тази http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF610138/p/824779, но с около стотина лева по-евтино на промоция. Много съм доволна, дано да е здрава, иначе меси и пече невероятно. Използвам случая да похваля и пълнозърнестото брашно на София мел, невероятен хляб стана от 100% пълнозърнесто брашно. Явно наистина тези на другите производители са били от фуражна пшеница както се писа, защото хлябът ми ставаше на камък. Не може да е само заслуга на хлебопекарната.
Виж целия пост
# 726
https://zora.bg/product/bm-1400-e   Тази поръчах !
Виж целия пост
# 727
Моята машинка се развали и си взех тази http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF610138/p/824779, но с около стотина лева по-евтино на промоция. Много съм доволна, дано да е здрава, иначе меси и пече невероятно. Използвам случая да похваля и пълнозърнестото брашно на София мел, невероятен хляб стана от 100% пълнозърнесто брашно. Явно наистина тези на другите производители са били от фуражна пшеница както се писа, защото хлябът ми ставаше на камък. Не може да е само заслуга на хлебопекарната.
А дали брашното на София мел е достатъчно пълнозърнесто, щом има такава коренна разлика с други такива брашна? Или само използват манията по тези продукти.
Аз също ползвам него, може би е време да опитам и други марки.
Виж целия пост
# 728
По-скоро на другите производители е фуражно  Mr. Green и затова става на тухла като се изпече. Вкусът му също не е о к. Сравнявам с пълнозърнестите немски готови смеси, които купувам и са прекрасни и на вкус и на консистенция. Така че е важно да е качествено брашното, както и вкусно разбира се. А брашното на София мел си личи, че има фибри, а не е боядисвано като някои други например. Преди години ми се наложи професионално да се занимавам с това от какво се правя хляб в БГ и ми настръхна косата.
Виж целия пост
# 729
Това е вече нещо друго, щом имаш по-задълбочени познания за хляба.  smile3501
Благодаря за инфото, ще продължавам да купувам София мел.
Откакто правя с ръжено брашно, аз също открих, че дори и 100% ръж не прави такъв кафяв хляб, каквито се продават готови. Цветът идва от нескафе или какао.
А какво е мнението ти за Елиаз, че моето ръжено е такова?
Виж целия пост
# 730
Е, чак така задълбочено нямам сведения за всеки един производител, но съдейки по сайта им и по това, което е написано там би трябвало да са им съвсем наред нещата на Елиаз. http://eliaz-bg.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/ (собствена каменна мелница, сертификати и т.н.) Май бг производителите се усетиха, че потребителят започва да разбира от брашно и хляб и някои се коригираха. Много пицарии си внасяха брашно от Италия за пиците например.
Виж целия пост
# 731
На Елиаз купувах "Сто зърна" и още един подобен. Той е втората марка (другият е Симид), в която откривам бяло тесто по дължината на хляба, с ширината на пръст, което изпъква на фона на кафявата част, оцветена с незнайно какво. Оттогава не купувам "пълнозърнест" и всякакъв "зърнест" хляб на тези фирми.
Иначе в кулинарен блог, точно днес попаднах на рецепта за такъв хляб и авторката хвалеше пълнозърнестото на София мел.
Виж целия пост
# 732
Аз си слагам бяло на Софиямел и добавям трици и зародиш. Цветът е вследствие на пепелно съдържание на брашното,  така че не ми е от значение дали основата е бяла или кремава.  Хлябът става страхотен, утре,  като изпека,  ще снимам.
Виж целия пост
# 733
Цветът идва от нескафе или какао.
То да е с какао и кафе добре, но мен, ако питаш, си е чиста боичка  Mr. Green

Ръжено, типово, пълнозърнесто, с овесени ядки и други добавки ползвам на Вибо. Меся го с бяло и винаги бухва много и хлябовете са много вкусни. Днес взех типово на Топаз мел, но още не съм го ползвала.

Да се оплача от бялото на Мелници Търново - чисто белия хляб с него мирише ... едно такова странно ... има дъх на машина...
Имам от брашното, което отпускат от ЕС на социално слабите - еми невероятно е, няма сравнение с нито едно от белите бг брашна, които съм ползвала.
Виж целия пост
# 734
... Ръжено, типово, пълнозърнесто, с овесени ядки и други добавки ползвам на Вибо. Меся го с бяло и винаги бухва много и хлябовете са много вкусни. Днес взех типово на Топаз мел, но още не съм го ползвала.

И аз така, но днес реших да пробвам  похваленото пълнозърнесто брашно на Софиямел и... изненада Shocked, хлебчето едвам стигна на един пръст под ръба на казанчето. С Вибо обикновено се показва с два пръста над ръба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия