на мен редовно ми изостават банани и като се появят първите дребни кафеви петна и правя две неща от тях: лятото ги режа на парчета и замразявам. после пюрирам с малко пр. мялко и давам като сладолед. като сложа какао и го "продавам" за шоколадов.
иначе намачквам банана/бананаите, добавям 1 яйце, разтопено масло, овесени ядки, някакви ядки, какао, стафиди - варианти много, малко брашно и бакпулвер. тестото да е малко по-гъсто от такова за мъфини.
с една лъжица правя купчинки на хартия за печене.
стават чудесни.
може и други плодове да се слагат към банана. въобще много импровизация върви.
сега зимата стават и с тиква.
правя и пица в тавата само с дом. сос и някакво жълто сирене. става и студена.
или разточвам тестото на правоъгълник, намазвам с дом. пюре, отгоре ръся плънката на ситно. завивам на руло и режа на охлюви.
също става вкусно и доста...