Диамантени/елмазени гоблени

  • 125 171
  • 794
# 765
Запис и от мен, в момента редя едни много красиви пеперуди. 😁
По назад в темата четох, че може да си направим сами с мелиметрова хартия и двойно залепващо тиксо. Как става това?
Виж целия пост
# 766
Благодаря,proletno cvete,meri123,много е нежен и хубав гобленът ти!
Направих и втория гоблен
Двата гоблена
Започнах трети,той е 40/90см.
Виж целия пост
# 767
ройсин, страхотни са и двата. създават едно такова ведро, цветно, лятно настроение Simple Smile и като гледам не си играеш с малки размери Simple Smile
показвай да ти се радваме Simple Smile

минзухар, и твоите пеперуди започват добре Simple Smile минзухарения  цвят много ми допада.

преди време колежка по хоби писа, че залепва двойнозалепващо тиксо върху хартия и след това реди отгоре камъчетата. но тя май пишеше за малки мотивчета от остатъчните количества, не за голям истински гоблен.
Виж целия пост
# 768
Благодаря,st.Dobri! Heart
Първия го лепих по едно камъче,но си купих доста инструменти и с тях слагам и по девет навъднъж,доста е забавно.Поръчах си и лак за финиш,който придава блясък и залепва хубаво камъчетата и предпазва от полепване на прах.Ще покажа и третия,щом го направя,мисля той да ми е за вкъщи,а тези веселите за вилата.
Виж целия пост
# 769
Може ли да видя лака за финиш и от къде е купен
Виж целия пост
# 770
Благодаря, втората пеперуда много ме измъчи, много шарена и много цветове... Уж взех малък да става по - лесно като за начало 😩😃.
Виж целия пост
# 771
Може ли да видя лака за финиш и от къде е купен
От Амазон го поръчах
Виж целия пост
# 772
Моите пеперуди са готови. 🙂Поръчах от artIvet не съм доволна камъчета та падат веднага лепилото не е силно....😒
Виж целия пост
# 773
Здравейте, обичам да шия обикновени гоблени с кръстат бод и отдавна заглеждах и диамантените гоблени. Нещо все не се решавах, защото мислих, че това е толкова прецизно, че няма да имам въобще търпение за подобна занимавка. Но…през миналия месец взех един диамантен гоблен от Лидъл (реших, че поне няма да ме е яд, ако не ми хареса за първи опит - евтинки са) и се зарибих. Уникално антистрес занятие!

Обаче…до днес - тръгвам да редя следващия цвят и изненада - излиза, че в моя комплект има по две пакетчета с един и същи цвят - разбираемо, някои цветове покриват по-големи зони, обаче за единия цвят мънистата са вече залепени например и второто пакетче реално е излишно. Ама по-големия проблем, същинския всъщност е, че в комплекта липсват цели 5 цвята. Лошото е, че вече съм налепила картината донякъде и изведнъж…ха!

 Това ми е първият такъв “гоблен” и хич не съм и предполагала, че може да липсват цели цветове - като отворих комплекта през миналия месец просто преброих броя пакетчета спрямо броя цветове в комплекта и като бройка излязоха точно. Ама кой да забележи, че има по две пакетчета от някои цветове, а други хич ги няма 😅 На някой друг случвало ли му се е нещо подобно при лепенето на диамантени гоблени и как процедирахте?

Забелязах, че има вариант от някои онлайн сайтове да се поръчват мъниста за диамантени гоблени на грамаж според цвета (по някакъв международен каталог), ама то на схемата от Лидъл не са посочени цветовете по “международната таблица” с код, ами буквички…😅 май съм прецакана, но все пак - ако някой има идеи?

 Единственото, което на мен ми идва на ум е да редя това, което имам, и накрая вече да се ориентирам според цвета/нюанса и да поръчам нещо на грамаж отнякъде.

Вмъквам снимка на комплекта:
Виж целия пост
# 774
len4ita,много неприятно това с липсващите цветове,до сега съм направила три гоблена,но не ми се е случвало да няма цвят.
Минзухар 12,надявам се,че като го сложиш в рамка със стъкло ще се притиснат камъчетата и няма да се разместват,но наистина се разваля удоволсвието от свършената работа.
Аз завърших третия гоблен
Виж целия пост
# 775
Да ще търся рамки някой знае ли къде мога да намеря сега поръчах нов модел.
Казаха ми да напръскам с лак за коса и пак се отлепят някакви идеи? 🙄
Виж целия пост
# 776
Да ще търся рамки някой знае ли къде мога да намеря сега поръчах нов модел.
Казаха ми да напръскам с лак за коса и пак се отлепят някакви идеи? 🙄
Разгледай рамки за картини в Икеа,видях,че има размери и са на нормални цени,или в магазините за един лев също има.За залепването ми хрумна,че можеш да обдухаш гоблена със сешоара,малко да се разтопи лепилото,и да го минеш отгоре с валяче и после да го оставиш затиснато под някъква тежест.
Виж целия пост
# 777
Благодаря ти ще пробвам. А някакво идеи защо се получава така некачествено е лепилото на производителя ли.
Виж целия пост
# 778
Поръчай си от друго място следващия гоблен.Нямам голям опит с гоблените,но предполагам,че лепилото е изсъхнало.
Виж целия пост
# 779

Сега купих този за подарък за свекървата за 8ми март пак от същият сайт. Мисля, че ще се озоря с него понеже има много цветове 😂. Пеперудите ги редих 1 месец това сигурно месец и половина😂🤣.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия