Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Три деца

  • 26 842
  • 50
Здравейте,
Имам три деца - на 6 г. На 2 г. И бебе на 1 месец. Нямам помощ, т.к майка ми е починала. Всичко на мене чака. Има ли и други жени в това положение?
Виж целия пост
# 1
Има, имало е и ще има.

Стягаш се, научаваш се да разчиташ само на себе си и съпруга си. Малко по-стегната и стройна организация, минимизиране на излишните дейности и нещата се случват.

Моите три деца са раждани през 2 години. Отглеждани са без баби , без бавачки и с постоянно пътуващ баща. Оцеляхме, оживяхме и продължаваме да се справяме.
Виж целия пост
# 2
А бащата на децата не помага ли?
Не съм в това положение, но не бих отказала още 1, ако имах жилищна площ.
Виж целия пост
# 3
Защо ли имам усещането, че тук проблемът е от друго естество, не само до бройката деца...
Виж целия пост
# 4
Няма проблем. Мъжът ми ходи на работа, помага вечер. Просто исках да споделя , че ми е трудно понякога.
Виж целия пост
# 5
Поне едно от децата не е ли на градина?
Виж целия пост
# 6
Не съм в това положение,но ако не можеш сама потърси помощ.Свекърва ти не идва ли? Нямаш ли сестри,братя,баща...Мъжа ти също.Може някоя пенсионерка (комшийка) да ти помага.Ще се разберете за някой лев...
Виж целия пост
# 7
Баща ти наблизо ли е? Друг роднина?
Голямото би трябвало да не е вкъщи, нека баща му поеме воденето и взимането, за да можеш да се справиш с другите 2 деца.
Това на 2 г. да тръгне на ясла?
Виж целия пост
# 8
Родителите ми са починали, а други роднини близки нямам. Всеки си има негови ангажименти. Разчитам на себе си и на мъжа ми.
А иначе голямото ходи на детска, а средното на ясла. Но там пък е проблемът, че само боледува. Дори и сега пак е със сополи и кашлица. То може би и затова се отчаях малко. Пак на лекар трябва, а малкото бебе на кого да го оставя...
Ще се стегна и ще се оправя.
Виж целия пост
# 9
Аз си мислех, че си с двете малки у дома.

Спри средното от ясла и си стойте на топло.

На лекар да го заведе таткото- не е безкрайно трудна задача.

Аз съм с ученик, 2 и половина и годиначка. Двете малки са с мен, баткото ми помагат с взимане, но той вече е доста по-съзнателен. Пазаруването е задача на таткото, иначе ежедневието си е моя работа.
Виж целия пост
# 10
Мъжът трябва да се включва повече. Който е искал 3 деца, и то с малка разлика - ще помага, те не са само на майката.
То си е за отчаяние, особено в тези студове с бебе и малко дете. Няма ли някоя съседка, дори и с/у скромно заплащане да постои с бебето.
Виж целия пост
# 11
На лекар да го заведе таткото- не е безкрайно трудна задача...
Peace

Ти гледай малкото, бащата да развозва по доктори и градини, много работещи жени го правят, така че няма причина да не се справи.
Докато поотминат болестите го остави вкъщи, поне да не носи вируси, после пак на ясла.
Виж целия пост
# 12
Аз съм в подобно положение. През 2 години са ми децата. Около година ги гледах почти напълно сама. От раждането на бебето се почна. Нямам никакви спомени от този период, но ми остана навикът да решавам оптимизационната задача. Имах план за всичко. Как се качваме в колата, как пазарувам, как вървим по улицата, в каква последователност се къпят и т.н. Ще мине, споко. Сведи дейностите само до тези без които не може.  Whistling
.
Виж целия пост
# 13
Явно боледуването на второто дете затруднява допълнително ситуацията. Ако са здрави, винаги се намира начин, но най-зле става, когато някой се разболее. И аз подкрепям, по-добре да не ходи на ясла, излишен стрес за детето, разход на енергия по водене и прибиране и риск от боледуване. С бебе и двугодишно вкъщи е много по-лесно, отколкото с бебе и болно дете вкъщи. Иначе наистина, повечкото деца те научават да си плануваш точно времето. Постарай се да организираш неотложните неща, всичко излишно да отпадне и се опитай да нямаш твърде големи очаквания. Къщата ще е разхвърляна повече от очакваното поне още няколко години. Важното е всички да са здрави, цели, облечени и горе-долу нахранени. По отношение на бебето, аз на такава възраст го носих нонстоп. Беше ми по-лесно просто да е закачен някъде, да суче, за да мълчи и аз да правя, каквото ми се налага да правя. Първите месеци общо взето си беше сраснал с мен. Таткото трябва да намери начин да поеме грижата по извеждане и прибиране на най-голямото ви дете. И споко, всичко ще отмине. После ще споделяш тук как си се справила сама с 3 малки деца.
Виж целия пост
# 14
Аз пък третото го приучих да си играе в легълцето или кошарата, без да вдига къщата във въздуха с рев. В последствие си играе на пода с играчки, също самостоятелно.

Но да, с двете малки у дома си е идеално- по пижами, цял ден нищоправене. Не ти трябва ясла.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия