За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 466
  • 753
# 405
Момичета каква е цената на готварския шоколад в Кауфланд в момента?
Виж целия пост
# 406
Исках да сготвя пълнено пилешко филе с топ.сирене и спанак. Озорих се с нарязването на тънки филета, плънката стана добре, навих ги някакси , макар и да нямаха много приличен вид. Пекох ги във фурна, върху хартия и завити с фолио. Но станаха сухи. Къде бъркам, че мисля пак да се пробвам? С друго месо да пробвам ли?
Направи ги с обезкостено пилешко бутче  Peace. По-крехко е месото. Филето от гърди е сухо.
Виж целия пост
# 407
Исках да сготвя пълнено пилешко филе с топ.сирене и спанак. Озорих се с нарязването на тънки филета, плънката стана добре, навих ги някакси , макар и да нямаха много приличен вид. Пекох ги във фурна, върху хартия и завити с фолио. Но станаха сухи. Къде бъркам, че мисля пак да се пробвам? С друго месо да пробвам ли?
Препоръчвам вместо филе да използваш пържола от бут. Задължитилно ги мариновай преди това в мляко или зехтин...
Виж целия пост
# 408
Е чак задължително, не е задължително. И така си става крехко  Simple Smile
Виж целия пост
# 409
Благодаря за съветите, ще пробвам така.
Виж целия пост
# 410
Момичета, имам сурови фъстъци с черупки, които искам да изпека. Смятам да ги пека на хартия, но на колко градуса?
Виж целия пост
# 411
Ако е филе, завий в бетон, или намажи филетата обилно с подправки , да се запечата и печеш за кратко в силно загрята фурна, не повече от 10 мин
Виж целия пост
# 412
Пепчо, тъкмо си мислих за теб Grinning харесах кремчето ти с извара и искам да те питам тази фина несолена извара какво марка е?
Виж целия пост
# 413
разбира се, че има подсладено конд. мляко. пише си на консервата. Peace
Веднъж специално търсих за да си правя домашна сгущенка. Обиколих всички близки вериги (Едека, Реве, Пени, Кауфланд, Лидл) и само в интернет пишеше да има такъв продукт, а реално не  намерих. Може би не е така масово  newsm78, не съм търсила оттогава.

Криси, сгущенка неварена (подсладено и неподсладено кондензирано мляко  около 380 мл) винаги можеш да намериш в ТЕ-Маркет (на разпродажба е около 2 лв) и в Березка. Като го свариш става домашно Дулсе де лече. Много е вкусно и го ползвам за основа за много кремове за торти и други сладкиши. Варя поне по 4 консерви наведнъж. После се смесва и разбива с меко масло и е невероятно вкусен крем. Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 414
Момичета, имам сурови фъстъци с черупки, които искам да изпека. Смятам да ги пека на хартия, но на колко градуса?
Аз пека на 180 градуса. Проверявай периодично - да не ги препечеш
Виж целия пост
# 415
Благодаря!
Виж целия пост
# 416
Благодаря за съветите, ще пробвам така.
Тези филета не стават сухи, пробвай ако искаш
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/06/blog-post_23.html

Момичета, chrissy не е в България, така че ТМаркет, Берьозка и подобни не и вършат работа за подсладеното мляко Simple Smile
Виж целия пост
# 417
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750

Тази рецепта не е за крем-пита - просто е погрешно наименованието. Това е вариант на млечна баница - с варен крем. Крем питата винаги е с два вида крем между 2 хрупкави кори. Ако не се лъжа в сайта на Пепчо има много сполучлива рецепта за крем пита. Погледни там или тя самата ще ти даде линк.
Виж целия пост
# 418

Момичета, chrissy не е в България, така че ТМаркет, Берьозка и подобни не и вършат работа за подсладеното мляко Simple Smile
Съжалявам! Но поне може да се пробва с този вид, ако го има в тамошните магазини - http://store.hothouse.demo.mirchevideas.com/userfiles/productima … s/product_546.jpg
Има и руски рецепти за приготвяне на домашно кондензирано мляко, но трябва доста прясно мляко и процесът е прекалено продължителен на варене. Не съм пробвала, само съм чела.
Виж целия пост
# 419
Нямам рецепта за крем пита.
Меган, напоследък ползвам реката, или извара на Лидъл. Когато съм писала корема ползват на Кукери, но собственика се смени и продуктите са с по-лошо качество. Ако е по-едроърнеста, първо само нея пасирам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия