За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 499
  • 753
# 510
Здравейте,

искам да направя опит за домашни шоколадови бонбони. Въпросите са ми:
- какъв шоколад да ползвам, такъв за готвене от Лидъл става ли?
- да мажа ли формичките с нещо, за да не залепнат бонбоните?
- някаква рецепта ако може да дадете.

Благодаря предварително  Simple Smile
Ева, пускам ти снимка на" Коледни бонбони с шоколад и карамел". Правих ги за Коледа, много са хубави , а и не са трудни. Ползвах шоколад на Wilton, в книжни капсули са, моите бяха по-големи капсули , но има и малки точно за бонбони. Ако ти харесат ти пускам и рецепта.
Скрит текст:

Виж целия пост
# 511
marchеva1
Оправи линка за бонбоните моля те.

ЕваНиколова
Тези са хубави, но по-скъпи:

Тези също стават:

Ако пък имаш наличен вкъщи от другия 200г шок.кувертюр не ти пречи и него да ползваш. Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Благодаря много на всички Simple Smile
Виж целия пост
# 513

Vanja77, напиши, моля те, каква сметана използваш за тортата, че става за разбиване? Не попадам на такава и отдавна вече не разбивам заквасена сметана, само леко обърквам със захарта и я оставям в хладилника. Що ми трябваше да отварям линковете, тортичката "Ден и нощ" ми хвана окото! Simple Smile bouquet
Не съм Ваня, но ще ти пиша за течната сметана. Аз ползвам предимно тази на Лидл от 200 мл (по-евтина ми е!). Но по препоръка на Йоли съм ползвала тази на Хопла от 500 мл с двойна употреба  - на картинката  има някакъв съд за готвене и отдолу вдясно тортичка (по спомен). Разбива се без грешка на стегнат крем. Успех! Hug
Виж целия пост
# 514

CVETETO3101, аз също ползвам лидълската течна и съм доволна от нея, стои в хладилника и като ми дотрябва, се разбива чудесно. Но тук става въпрос за заквасена сметана. Peace bouquet

marchеva14, тая вечер трябваше експресна вечеря да спретна и реших, че ще правя твоите картофи към месото. Чудни станаха, уж ги щракнах, но ще видя какви са снимките, ако стават, ще показвам. Иначе аз правя т.нар надупени картофки, като ги измивам с гъба хубаво, не ги беля, режа на две части и захлупвам в тава с намаслено и посолено дъно. Вкъщи са едни от любимите и топли, и студени. От нас  bouquet Hug
Виж целия пост
# 515

CVETETO3101, аз също ползвам лидълската течна и съм доволна от нея, стои в хладилника и като ми дотрябва, се разбива чудесно. Но тук става въпрос за заквасена сметана. Peace bouquet

marchеva14, тая вечер трябваше експресна вечеря да спретна и реших, че ще правя твоите картофи към месото. Чудни станаха, уж ги щракнах, но ще видя какви са снимките, ако стават, ще показвам. Иначе аз правя т.нар надупени картофки, като ги измивам с гъба хубаво, не ги беля, режа на две части и захлупвам в тава с намаслено и посолено дъно. Вкъщи са едни от любимите и топли, и студени. От нас  bouquet Hug


Здравей!
За сладкиши използвам от дълго време тези две сметани от м-н Берьозка и съм много доволен.

Скрит текст:


Виж целия пост
# 516

i_peych, помня руските сметанки от едно време, дето се разбиваха и увеличаваха в обем, удоволствие беше да се работи с тях. Приятелки от Русия ми се оплакаха, че и при тях развалили сметанките / втечняват се при разбиване/, както и доста други неща, даже им казвах как не разбивам нашата сметана, за да не се втечни, а само слагам захар, леко обърквам и в хладилника за 30-ина мин да се разтопи захарта, та хич не съм се сещала да потърся в Берьозка-та. Ходя за бонбони там Simple Smile, но добре ме подсети, ще погледна и какви сметани има и ще пробвам да разбия. Peace bouquet
Виж целия пост
# 517
Първата, в зелената кутия - имат я в разфасовки по 200 и 350 г се разбива идеално и бухва. Откакто откриха Березка при нас, само оттам вземам заквасени сметани. Течната стана много скъпа, но също е много добра. Позволявам си лукса да я закупувам само като правя крем брюле. Simple Smile
Втората много по рядко я намирам. Има още една в синя кутия- тя също е добра.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 518

Благодаря, следващия път, като отида в Берьазката, ще се огледам хубаво, вися само на бонбоните, че то и там не е лесно, от всичките ми се иска. Heart Eyes Тези сметанки с по-високият процент масленост би трябвало добре да се разбиват. Peace bouquet
Виж целия пост
# 519
Може ли някой да ми даде изпробвана рецепта за гофрети, иска ми се да са пухкави и меки. Намерих няколко във форума, но нещо не ми се получаваха, стават по тънички, а като изстинат не се ядат направо, като подметки стават.
Виж целия пост
# 520
Прочетох неодобрителни мнения за шоколада за готвене от Лидл. Може ли да обясните защо? Аз в последно време ползвам само него и ми е много интересно да разбера мнението ви  Peace
Виж целия пост
# 521

CVETETO3101, аз също ползвам лидълската течна и съм доволна от нея, стои в хладилника и като ми дотрябва, се разбива чудесно. Но тук става въпрос за заквасена сметана. Peace bouquet

marchеva14, тая вечер трябваше експресна вечеря да спретна и реших, че ще правя твоите картофи към месото. Чудни станаха, уж ги щракнах, но ще видя какви са снимките, ако стават, ще показвам. Иначе аз правя т.нар надупени картофки, като ги измивам с гъба хубаво, не ги беля, режа на две части и захлупвам в тава с намаслено и посолено дъно. Вкъщи са едни от любимите и топли, и студени. От нас  bouquet Hug

Ползвам сметана и на Лидл и съм повече от доволна, а и от цена та ѝ, но руската както е показал Пейч е уникална!!!   Тя се разбива... нямам думи. Едни шишенца са, гъста, плътна, и е жълтеникава на цвят, точно както трябва да е една хубава сметана, 250 мл на цена около 3 и нещо лв. Лошото е, че не винаги я има за разлика от лидълската. Много се купува.

Нали картофите са жестоки,... казах ти, аз не вярвах изобщо когато ги правих за първи път.  Не знам защо така стават хубави, не знам. Дай снимки веднага.. мда. Simple Smile

marchеva1
Оправи линка за бонбоните моля те
Не знам защо така става с тези линкове от" Готвач". Не мога да ir извадя рецептата, а една девойка даже и на ЛС ми обясни как да го направя  и .. не мога да го разбера. Защо не иска да се копира не знам, уж е отворен за всички.
Виж сега дали ще излезе оттук , през Гугъл -" Коледни  бонбони с шоколад и карамел". Рецептата е от joyofbaking.
https://www.google.bg/webhp?hl=bg&sa=X&ved=0ahUKEwiO3NLl … D0%B5%D0%BB&*.
Ако и от тук не става и ако имаш интерес ще ти я изпиша, не ми представлява трудност.
Виж целия пост
# 522

.............Нали картофите са жестоки,... казах ти, аз не вярвах изобщо когато ги правих за първи път.  Не знам защо така стават хубави, не знам. Дай снимки веднага.. мда. Simple Smile

Давам, от всичките една що-годе става. Simple Smile Подариха ми ново фотоапаратче, едно Сони мъничко, че старото взе да сдава фронта, е, една свястна снимка не мога да направя с него, все размазани. Ще трябва да си поиграя с настройки ли, що ли, ще му погледна книжлето, че и без това съм един пишман-фотограф. Ама, картофките свършиха, само тавата остана. Heart Eyes bouquet

Виж целия пост
# 523
.............

Давам, от всичките една що-годе става. Simple Smile Подариха ми ново фотоапаратче, едно Сони мъничко, че старото взе да сдава фронта, е, една свястна снимка не мога да направя с него, все размазани. Ще трябва да си поиграя с настройки ли, що ли, ще му погледна книжлето, че и без това съм един пишман-фотограф. Ама, картофките свършиха, само тавата остана. Heart Eyes bouquet
.....................
Не знам за апаратчето, ама картофките са станали прекрасни, чудна снимка, чудна!  chef
Скрит текст:
то с тези фотоапарати... не знам какво им правя ама все настройките им губя. Къде отиват, не знам.  newsm78 Но да си кажа честно, май това при мен е от ръчичките ,дето са завряни на едно тъмно място и всякаква техника в тях след време издава багажа. Ползвам един чудесен Nikon, ама и на него съм му разказала играта и сега ще го водя на спявка при един магазин, дано да му оправят настройките, не вярвам.... мда.
   
Виж целия пост
# 524
Прочетох неодобрителни мнения за шоколада за готвене от Лидл. Може ли да обясните защо? Аз в последно време ползвам само него и ми е много интересно да разбера мнението ви  Peace

защото е шоколадов кувертюр, не хубав шоколад, като примерно шоколад на ХАЙДИ  или Линд. Разликата се вижда като разтопиш и ползваш единия и разтопиш и ползваш други, този на Хайди има невероятен гланц и е наслада за небцето Simple Smile със своите 75% како.

От Лидълските дори червените им шоколади са по-добри от шоколада за готвене ( този от 200г)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия