За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 499
  • 753
# 330
  Дами и господа, имате ли някакви рецепти за кекс, в който се слага сладко? Навремето майката на съквартирантката ми правеше такива-в тестото за кекс нарязваше плодовете от сладкото, смокини примерно, добавяше и желето, но май нещо се намаляваше захарта...Или някакви други лесни идеи за употреба на домашни сладка? (Жал ми е да изхвърля труда на бабите, но вкъщи никой почти не яде сладка.  Embarassed  )
Ето и моя сладкиш със сладко
За 1 блат/кора/
1 яйце
7 суп. л. захар
5 суп. л. олио
6 суп.л. кисело мляко
1 ч.л. сода -''изгасена'' с няколко капки оцет
8-9 суп. л. брашно
1 ванилия - може и без нея

Всичко се забърква, изсипва се в тава, изпича се. Докато се пече, същите продукти се забъркват още веднъж. След като се изпече първият блат се маже със сладко или конфитюр (най често ползвам конфитюр от сини сливи), върху сладкото изсипвам втората смес и връщам във фурната. Готовия сладкиш режа на ромбове.
Виж целия пост
# 331
  Дами и господа, имате ли някакви рецепти за кекс, в който се слага сладко? Навремето майката на съквартирантката ми правеше такива-в тестото за кекс нарязваше плодовете от сладкото, смокини примерно, добавяше и желето, но май нещо се намаляваше захарта...Или някакви други лесни идеи за употреба на домашни сладка? (Жал ми е да изхвърля труда на бабите, но вкъщи никой почти не яде сладка.  Embarassed  )

Много харесвам този десерт: Адам и Ева, а също и тези Линцер полумесеци. Кекс с конфитюр правя по тази рецепта.
Виж целия пост
# 332
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
Виж целия пост
# 333
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750

Торта "Наполеон" се прави с бутер тесто.  Peace
Виж целия пост
# 334
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
да, аз съм правила крем пита. Какъв е въпросът ти?
Виж целия пост
# 335
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
да, аз съм правила крем пита. Какъв е въпросът ти?
Въпросът е дали е сполучлива и вкусна?С този тип крем...иначе съм правила със смес за крем карамел.
Виж целия пост
# 336
  Дами и господа, имате ли някакви рецепти за кекс, в който се слага сладко? Навремето майката на съквартирантката ми правеше такива-в тестото за кекс нарязваше плодовете от сладкото, смокини примерно, добавяше и желето, но май нещо се намаляваше захарта...Или някакви други лесни идеи за употреба на домашни сладка? (Жал ми е да изхвърля труда на бабите, но вкъщи никой почти не яде сладка.  Embarassed  )

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post_27.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 337
Скрит текст:
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
да, аз съм правила крем пита. Какъв е въпросът ти?
Въпросът е дали е сполучлива и вкусна?С този тип крем...иначе съм правила със смес за крем карамел.

Вкусен е!
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post.html
Виж целия пост
# 338
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
Аз съм правила такава крем пита, но доста отдавна. На мен ми харесва. Peace
Виж целия пост
# 339
Може ли да се 'панира'топено сирене-триъгълничета,  в кори за баница?Ако да -има ли особености и вкусно ли се получава?
Виж целия пост
# 340
Някой да е правил такава крем пита или т.нар...Наполеонка  Grinning
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5750
да, аз съм правила крем пита. Какъв е въпросът ти?
Въпросът е дали е сполучлива и вкусна?С този тип крем...иначе съм правила със смес за крем карамел.
Ами на мен ми харесва. Това си е стандартния крем за торти и крем пити от едно време
Виж целия пост
# 341
Може ли да се 'панира'топено сирене-триъгълничета,  в кори за баница?Ако да -има ли особености и вкусно ли се получава?

може, да . Не се разтича. За по-лесно завиване с парче кора - слагам две триъгълничета - тъпата част на едното да е до острата на другото  Grinning как го обясних, но така се получава почти квадратче, което лесно се завива, без да се натрупва излишна кора. Като зги завиеш всичките, тогава панирай и пържи.
Виж целия пост
# 342
пеп-4o,много благодаря,разбрах ви,утре ще пробвам Hug Само в яйце после,нали?
Дано успея ,че с корнфлейкс става пълна цапаница и пак не винаги се получават ooooh!
Виж целия пост
# 343
да, само в разбити яйца. Задържаш пакетчето със сирене за 5-6 сек в яйцето ,да се напои кората и пържиш в маслена баня, много добре загрято да ти е олиото, да не поема много мазнина. http://pep-4o.blogspot.bg/2014/08/blog-post_6.html ето кашкавал, сирене тук съм писала, така панирам и камамбер и топени сирена.
Виж целия пост
# 344
Марчева, давай рецептата Simple Smile. И мен леко ме притесняват суровите яйца, но после ще го мисля.
http://recepti.gotvach.bg/r-63219-Бадемово-кокосова_торта_Рафаело
ако не се отвори, не знам защо така и не се научих да копирам правилно от този сайт, напиши в Гугъл: Бадемово-кокосова торта Рафаело" и първото което ти излезе е рецептата, чукни и ще я видиш веднага в Готвач БГ - Марчева.
Благодаря ти за доверието! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия