За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 496
  • 753
# 390
И аз се чудя какво да направя на Сирни заговезни.Ако нямаме гости е лесно,ама кумците може да дойдат.Девойката е бременна и не яде гъби,а мъжа и мрази зелении, маслини и дреболии #Crazy
За сега ми е ясно,че ще направя памук погача,пълнени варени яйца,кашкавал в кори за баница и бутер охлювчета с плънка за баница вместо традиционната.
Основното ,ако е месно ,може свинско/пилешко вретено,Зразите на Пепчо,руло стефани на отделни порции.Аз се чудя между пълнено палачинково руло и после нарязано или яйченото руло на Пепчо,което никога ни съм правила и ми се струва трудно.Ще ми се да изпържа кюфтенца от извара,изглеждат супер и са подходящи,но отново не съм ги готвила досега.
Виж целия пост
# 391
Ако рулото на пепчо е това трицветното, то става бързо. Но зеленият цвят май беше със спанак, пък мъжът нали не яде зелении.
Изварените кюфтенца отнемат толкова време, колкото и обикновените. Освен изварата, слагам лук, черен пипер, евентуално сол, копър връхчета, няколко с.л. брашно, защото тук изварата е като крема сирене... Овалвам в галета и пържа. Относително бързи са и те, 40 мин с подготовката някъде.
Виж целия пост
# 392
Вместо спанак, зелената част може да се направи с грах. Не е трудно, не се плашете от дългите обяснения.
Може и кашкавалени кюфтенца. Определено са по-вкусни от изварените. Приготвят се предварително всички, после пърженето е бързо
Виж целия пост
# 393
Благодаря за идеите! Ние също ще имаме гости и по тази причина умувам какво да приготвя.
Виж целия пост
# 394
Напоследък нямам вдъхновение (гадна зима...) и никак не ми стига времето, затова се обръщам към вас за идея за десерт с манго. Чийзкейк не ми се яде, бих предпочела да е  нещо лекичко и пролетно, а торта ми предстои в събота. Та нещо колкото за 2-3 дни да имаме, кремчета примерно...  newsm78 Или нещо друго набързо.  Whistling
Панакота с манго, само може да смениш кокосовот с обикновено мляко, или 1/1...че по спомен малко повече ми идваше кокосовия вкус
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2016/11/blog-post_22.html
Виж целия пост
# 395
Алби, благодаря. Мисля нещо подобно да направя (защото нямам всички твои съставки), но ще смеся млечната и манго-сместа, за да стане цялото с оранжев цвят. По ми е атрактивен. Simple Smile

Гледам, че не си слагала захар. Аз си мислех за 1-2 равни с.л. пудра захар, т.е. към 25-30г... А може и съвсем диетично да го давам, като теб.  Hug
Виж целия пост
# 396
Кондензираното мляко е подсладено...ако него го пропуснеш, добави малко захар на вкус. Или ползвай подсладена течна сметана (сладкарска)
Виж целия пост
# 397
Хубаво, че уточни, защото при нас и двете неща не са подсладени. Или ако има някъде теоретично подсладени, то аз не съм виждала. Ще добавя малко захар значи.  Peace
Виж целия пост
# 398
Хубаво, че уточни, защото при нас и двете неща не са подсладени. Или ако има някъде теоретично подсладени, то аз не съм виждала. Ще добавя малко захар значи.  Peace

разбира се, че има подсладено конд. мляко. пише си на консервата. Peace
според мен и с schlagsahne  ще стане...
Виж целия пост
# 399
разбира се, че има подсладено конд. мляко. пише си на консервата. Peace
Веднъж специално търсих за да си правя домашна сгущенка. Обиколих всички близки вериги (Едека, Реве, Пени, Кауфланд, Лидл) и само в интернет пишеше да има такъв продукт, а реално не  намерих. Може би не е така масово  newsm78, не съм търсила оттогава.
Виж целия пост
# 400
В Лидъл има подсладено кондензирано мляко.
Виж целия пост
# 401
Какво представлява фава и как се приготвя?
Виж целия пост
# 402
Какво представлява фава и как се приготвя?
Ето, можеш да прочетеш. За мен е непонятно, не съм го ползвала и не съм го опитвала. Само съм чела...
http://www.kulinarno-joana.com/2014/06/gracka-fava/
Виж целия пост
# 403
Моля,

дайте изпитана рецепта за бърз солен кекс, нещо с бакпулвер, кашкавал, маслини...

Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 404
Исках да сготвя пълнено пилешко филе с топ.сирене и спанак. Озорих се с нарязването на тънки филета, плънката стана добре, навих ги някакси , макар и да нямаха много приличен вид. Пекох ги във фурна, върху хартия и завити с фолио. Но станаха сухи. Къде бъркам, че мисля пак да се пробвам? С друго месо да пробвам ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия