Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Екопътеки и всякакви приятни разходки

  • 109 518
  • 1 156
# 1 110
По миналата  година ходихме, само пе качихме от Мостово. Аз не се качих, защото знаеш, че съм бъзла, но за човек, покорил Синаница, няма да имаш проблем. Мъжа ми, 100+ кг като катеричка се качи горе, не е казал да е опасно, а там горе било яко, даже казазче имало следи от огън, демек хора си палили барбекюто. Там не е проблем наистина. До колкото те познавам, ще издрапаш и ще питаш за още.
Виж целия пост
# 1 111


Непокорна това са снимки от нашето качване. На мен ми беше малко трудно да премина от едната на другата стълба, защото съм по ниска, но мъжО Sunglasses е висок и ми помогна. Не е страшно. Горе гледката си заслужава.
Виж целия пост
# 1 112
И аз съм ниска, а моята приятелка още по-ниска! Smiling Imp Има ли нещо като парапет за се хванеш или не?
Виж целия пост
# 1 113
Имаше някакво дърво, дори май се вижда на снимката. Между двете стълби. Приятна разходка и хубаво време 🌺
Виж целия пост
# 1 114
Пожелавам хубаво време за Караджов камък и после да ни разкажеш. Ние го оставихме за другата седмица, ако времето е хубаво.
Искам да благодаря за препоръката за Сливодолското падало - много красив водопад с приятна пътека. Но ако ще го посещавате, отидете по-раничко. Ние се забавихме и едва намерихме място за паркиране, а по пътеката се изчаквахме.
Вчера ходихме до залива Света Параскева, пътеката си е реално продължение на Бегликташ. Лесна, приятна, кратка разходка. Залива е красив, но за съжаление, мръсен, като ясно се виждаше, че боклуците не са само изхвърлени от морето. Има една наблюдателница за животни /не знам дали се нарича точно така/ и на близкото дърво - гнездо на кълвач - малките се чуват и виждат ❤️
За тези почивни дни нямаме идея къде да ходим - Петрич кале, Трите каи, Тримата брата до Айтос...някакво инфо за тези места?
Виж целия пост
# 1 115
Мястото е страхотно! Камъкът и платото впечатляващи! Успях да се кача на един дъх, но през цялото време ме беше страх как ще сляза! Наистина е трудно за ниски хора с къси крака. На места едва достигах следващото стъпало. Между двете стълби има малко равно, но трябва да се прескочи металния парапет. По-трудното идва в края на стълбата горе. Има десетина дупчици в скалата, нещо като стъпала, в които може да си пъхнеш върха на обувките. Добре, че бяхме с планински и не се пързаляха. Някак издрапах, но сърцето ми се сви за обратния път. Почти не снимах отгоре, защото взе да ме обзема паника. Пак казвам, че имам страх от високо. Синът ми например не го беше изобщо страх. След стълбата също трябва да се внимава. Наистина горе има една малка равна площадка. В дясно е пропаст, даже не исках да гледам. На ляво има улей, издрапах го на четири крака и вече горе е равно и широко. На слизане не смеех да гледам надолу, защото щях да се откажа просто... ММ беше точно под мен и ми показваше къде да стъпя. Без него не знам как щях да сляза. Сега, като вече се уверих, че мога все пак да се смъкна и надолу, вече няма да ме е страх толкова много. Но горе ужасно се притесних.
Бяха качили едно дете към десет годишно, което май доста се изплаши и не искаше да продължи към платото по улея. Подчертавам, че за по-високи хора от мен и без страх от високо, не е проблем качването и слизането!
Виж целия пост
# 1 116
Днешната ни разходка.
От стената на яз. Красава.

Храм-кладенеца при с. Гърло.

Средновековното християнско гробище.
Виж целия пост
# 1 117
И аз да разкажа, въпреки че сигурно съм досадна, но може да е полезно за някой.
Ходихме на "Трите каи" до село Билка. Това са три върха - изкачихме и трите. Пътеката е идеално маркирана, двата върха се изкачват лесно, но другия/средния/ е катерене по камънак стръмно нагоре, много е вълнуващо...и опасно. Ние се справихме за около 5 часа, кръгов е маршрута. Задължително подходящи обувки и щеки - има стръмно изкачване и стръмно слизане, както и вода. Много ни хареса, препоръчвам. Има вариант да се пропусне стръмния връх, но не съм сигурна точно как е пътя и не мога да дам инфо.
Ходихме и на "Тримата братя" до Айтос, но това го броя просто за разходка, нищо особено.
Виж целия пост
# 1 118
Качвайте снимки. Да пооплакнем очи с гледки.
Виж целия пост
# 1 119
Някой да е ходил скоро към Бабинци/ Тетевенско... ? Търся инфо за маршрута към върха.
Виж целия пост
# 1 120
Може ли да препоръчате подходяща разходка в природата за група с малко детенце -2г? Става дума за около София😊 Хич не съм планинар,  та ако може да си има ясна маркировка,. Дано изискванията не са много 😊 Малчо ще ходи и ще се носим в раница и на ръце.
Виж целия пост
# 1 121
Ето малко снимки от мен - Орлови скали край Ардино:

Ние вървяхме пеш от разклона от главния път Кърджали-Смолян(ок. 2 км е до скалите), но горе, съвсем близо до тях, има и паркинг, така, че ако не ви се върви нагоре, спокойно може и с кола да се стигне. Ние предпочитаме разходката, разбира се. Пътят е чудесен, а на 4-5 места има хубави беседки за пикник, на някои от тях има и вода.

И Дяволски мост:


Пътят и до там е добър, оставихме колата на 2км от моста, за да можем да повървим в двете посоки. Опитахме се да намерим пътека (MM беше гледал разни Гугъл карти и твърдеше, че наистина съществува такава пътека) и да се върнем наобратно към с. Дядовци през гората, но като че ли дочухме лай на кучета и мен ме достраша, понеже бяхме с 4 броя деца и ме хвана шубето...А и никаква маркировка нямаше... Та ще помоля някой ако има идея - дали наистина има такава пътека и колко е дълга горе-долу, да сподели Hug
Виж целия пост
# 1 122
Рали, все по този път ли се стига до скалите?
Ако не, има ли други табели или маркировка?
Виж целия пост
# 1 123
Този път стига до въпросния паркинг, откъдето вече има ок. 300 метра пеша към самите скали - пътеката е поизровена от дъждовете, но с повече внимание не е проблем. Има и табелки. Ние минахме от там - все по пътя по пътя, през паркинга и към скалите. А в обратната посока, на връщане, решихме да пробваме нещо като мини еко пътека, пак има табелки и за нея, минава през гората и излиза на предпоследната беседка по пътя (т.е. втората от скалите в посока Ардино и предпоследна на отиване). Просто като сте вече до скалите, трябва да се следва табела "към Ардино", а другата е "към паркинга". Дано да става ясно от обясненията Relaxed
Виж целия пост
# 1 124
Даа, разбрах. Благодаря много! Орлови скали отдавна съм планувала, дано скоро имаме време и за там. Въобще в този район са доста от местата, които искам да видя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия