за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 329
  • 738
# 585
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?
Виж целия пост
# 586
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=2687

Стават много вкусни и са чудесна гарнитура към някоя мръвка.  Mr. Green
Виж целия пост
# 587
Много благодаря, мръвки само не съм предвидила, но ако ни харесат, ще повторим и като гарнитура  Grinning
Виж целия пост
# 588
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?
Виж целия пост
# 589
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?

Заедно, заедно, изсипваш това което ти остане в тавичката, нали това му е целта.
Виж целия пост
# 590
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?

Заедно, заедно, изсипваш това което ти остане в тавичката, нали това му е целта.

Благодаря!
Виж целия пост
# 591
Когато соления кекс става длетав какво означава това, че му е било малко брашното или че е дошло в повече?
Правя солен кейк често.Пробвах и с повече брашно и с по-малко.Пекла съм го и по различен начин докато не попаднах на съвет(за съжаление не помня чий), освен сода в тестото да се сложи и 1бакпулвер.Този вариант ми хареса и вече го правя така.Току що прочетох въпроса Ви тук и и реших да споделя съвета,който получих и аз  преди време.  Надявам се да помогне и на Вас...
Виж целия пост
# 592
NBМ, на каймата за руло Стефани слагам - 600гр кайма,100гр хляб накиснат в прясно мляко, изстискан и натрошен, 2 яйца, черен пипер и сол. Отгоре мажа с белтък и ръся с галета и  кашкавал.
Виж целия пост
# 593
Здравейте,
мисля да пробвам да приготвя октопод, но тъй като никога не съм, ще ви бъда благодарна за изпитани рецепти, както и всякакви препоръки за термичната обработка bouquet
Виж целия пост
# 594
Цял или пипала?
Колко кг е?
Виж целия пост
# 595
Не знам, но няма да е цял, може би ще пробвам с малко, че ако не стане поне да не ме е яд.
Виж целия пост
# 596
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=2687

Стават много вкусни и са чудесна гарнитура към някоя мръвка.  Mr. Green

Потвърждавам за рецептата - много лесно и вкусно  chef
Единствено, вкъщи не слагаме лимон - без него ни допада повече.

Относно колко и дали да ги белиш - много си зависи от самите аспержи. От дебелината им и от сорта, може би  newsm78 Някои са крехки до по-долу и тях само пречупвам, докъдето се огъне от самосебе си, други обаче, са твърди доста по-нависоко и ако трябва да изрежа до крехко, ще останат само връхчетата. Тях беля с белачката, като свалям само жилавото лико отгоре, докъдето е жилаво.
Дано съм била полезна  Hug

А, и с рибка много вървят Wink
И ние това ще хапваме за вечеря - лефер и аспержи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 597
Ще ви бъда благодарна за идеи за ястия с тиквички и картофи заедно  bouquet
Виж целия пост
# 598
В крем супата от тиквички слагам и картофи. Иначе - ориз с картофи и тиквички (на фурна).
Виж целия пост
# 599
тъкмо вчера правих картофено пюре с морков и повечко мляко, тиквички и зелен лук, запържени в тигана. Всичко това омешах, сложих малко сирене ,шунка и разполовени варени яйца и ги пъхнах във фурната. Накрая поръсих с кашкавал - топи се в устата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия