Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

  • 311 531
  • 755
# 645
Свински пържоли с кафява печурка на фурна:

Виж целия пост
# 646
Златни млади картофи



Таратор -смути



Бързи кайсиеви "тарталети"

Виж целия пост
# 647
"Надупени" картофи, салата и козе сирене:

Виж целия пост
# 648
Закуската днес:
 плодова салата
Виж целия пост
# 649
Мусака от тиквички със сос бешамел:
Виж целия пост
# 650
Манджа с пилешко

Виж целия пост
# 651
Супа от диворастящи треви, която е характерна за пролетта, но аз в началото на месеца се натъкнах на поляна с изглеждащи точно като пролетни-сочни и свежи, листа от най-различни ядливи треви. Хората са косили, а и непрекъснато вали дъжд.


Виж целия пост
# 652
Кьопоолу



Мариновани яйца



Сладки с шоколад

Виж целия пост
# 653
Кьопоолу



Мариновани яйца



Сладки с шоколад


Може ли рецептата за сладките ☺
Виж целия пост
# 654
С любезното съдействие на rossonera 😘

Виж целия пост
# 655
Браво, браво. Дано вече и редовно да се включваш в темата със снимки.


От мен - Конфитюр от червен пипер/ Bell pepper jam

Промених малко вкуса, добавих и сол (стана сладко-солено) и така повече се одобри. Правила съм и преди години, но беше нарязан, а така през блендер повече ми хареса. От 8 пипера ми излязоха три бурканчета от по 200 гр.
Вкъщи (преди да го опитат) помислиха, че е сладко от червени боровинки. Ще върши същата работа, като сос към печено месо.
Пo-нататък ще направя и още някой друг буркан, но и от жълти пиперки, че имам много тази година.

Виж целия пост
# 656
Veracruz
Цитат
Може ли рецептата ? Изглежда страхотно!

Разбирасе. Заповяайте.

Скрит текст:
Лесен за разчупване хляб
За 1 средно голям хляб.
За тестото:
•   500гр.брашно
•   1ч.л. захар
•   1ч.л. сол
•   1ч.л.- 5гр. суха(инстантна)мая за хляб
•   (аз добавям и 1бр.яйце)
•   300мл.топла вода
За билковата смес:
•   2с.л. зехтин
•   2 скилидки пресован чесън
•   1с.л. пресни нарязани билки – ползвам предимно мащерка,  розмарин и босилек )
Тестото омесвам в хлебопекарната на програма за тесто за хляб, тя си включва и процеса втасване,премесвам го леко да не е жилаво , след което го  разточвам на правоъгълник  с размери прибл.42-24см. Дебелината му трябва да е 6-7мм, нарязва се на 5 ленти по широчина, върху тестото се разпределя билковата смес. Лентите се поставят една върху друга и се нарязват на равни правоъгълни  части и се подреждат прави с разреза нагоре във форма за кекс с размери 25-11-7см. Оставят се да втасат 30-40мин. и се пече 10мин.на 200гр. На средно ниво, след което се намазва отгоре с разбит жълтък и малко зехтин и се пече още 20мин. на 1180-190гр.като се наблюдава  като се запече достатъчно отгоре се покрива с ал.фолио да не изгори до изпичането му.


Сърдечно благодаря за споделената рецепта. Опитвала съм хляба и е чуден!!!! Heart Eyes
Виж целия пост
# 657
Домашни хлебчета (на принципа на hot dog buns), които направих на сандвичи.



Виж целия пост
# 658
Риба



Хлебчета с овче сирене



Виж целия пост
# 659
Конфитюр от червени чушки върху сиренце Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия