Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

  • 311 536
  • 755
# 630
Veracruz
Цитат
Може ли рецептата ? Изглежда страхотно!

Разбирасе. Заповяайте.

Скрит текст:
Лесен за разчупване хляб
За 1 средно голям хляб.
За тестото:
•   500гр.брашно
•   1ч.л. захар
•   1ч.л. сол
•   1ч.л.- 5гр. суха(инстантна)мая за хляб
•   (аз добавям и 1бр.яйце)
•   300мл.топла вода
За билковата смес:
•   2с.л. зехтин
•   2 скилидки пресован чесън
•   1с.л. пресни нарязани билки – ползвам предимно мащерка,  розмарин и босилек )
Тестото омесвам в хлебопекарната на програма за тесто за хляб, тя си включва и процеса втасване,премесвам го леко да не е жилаво , след което го  разточвам на правоъгълник  с размери прибл.42-24см. Дебелината му трябва да е 6-7мм, нарязва се на 5 ленти по широчина, върху тестото се разпределя билковата смес. Лентите се поставят една върху друга и се нарязват на равни правоъгълни  части и се подреждат прави с разреза нагоре във форма за кекс с размери 25-11-7см. Оставят се да втасат 30-40мин. и се пече 10мин.на 200гр. На средно ниво, след което се намазва отгоре с разбит жълтък и малко зехтин и се пече още 20мин. на 1180-190гр.като се наблюдава  като се запече достатъчно отгоре се покрива с ал.фолио да не изгори до изпичането му.
Виж целия пост
# 631
Мерси, мерси, midkoo. С твоята поетична душа, браво, чак се зачудих за какво говориш, защото аз сложих само една обикновена пица и "моркови".
Даваш ми идея с този Pull-apart bread, който от години (може би), не съм правила.

От мен - пиле с ориз (но пилешкото е отделно печено, приготвих го с един сос, който знам от японците, а оризът с моркови пък в стил, който съм виждала от уйгурите в Китай). Та стана накрая - пиле с ориз.

Виж целия пост
# 632
Мidkoo, благодаря ти! Хлябът изглежда вълшебно! Hands Plus1

Пилешки шишчета със зеленчуци


Виж целия пост
# 633
Понички

Виж целия пост
# 634
Поничките са супер.  Може ли рецептата?
Виж целия пост
# 635
Кифлички



Сирене с домат във фолио

Виж целия пост
# 636
Росониера, в коя тема може да те питаме за рецептите ти, защото аз имам няколко въпроса?
Виж целия пост
# 637
Росониера, в коя тема може да те питаме за рецептите ти, защото аз имам няколко въпроса?
Опитай на лични.
Виж целия пост
# 638
Летни мюсли тарталети за закуска

Виж целия пост
# 639
Росониера, в коя тема може да те питаме за рецептите ти, защото аз имам няколко въпроса?
Опитай на лични.
Аз съм питала на лични,но без отговор. Може би е ангажирана с други неща и не е намерила свободно време.
Виж целия пост
# 640
Pancakes /американски палачинки/


Виж целия пост
# 641
Картофени крокети



Кутия с обяд



Hrispa,...

Скрит текст:
... Ала-Бала е отговорила - на лични, но не винаги отговарям. Пoнякога не ми се отваря изобщо пощенската кутия, като видя, че имам съобщения. Трябва час да стоя, да пиша и обяснявам.
Преди девет години се регистрирах в този форум само заради тази тема и ми е все още свидна, въпреки че скоро сигурно ще се откажа да публикувам и ще си остана извън бг-пространството.
Дано ме разберат правилно и другите, казвала съм го десетки пъти - не готвя по рецепти, нямам блог и изобщо, ама изобщо не ми се занимава да пиша и обяснявам. За мен това е изключително досадно, освен че едва ли мога да давам акъл на хората за рецепти.
Затова и в готварския публикувам само снимки, защото темата е само за тях и даване на ИДЕИ (какво да сготви човек, който се чуди и иска нещо различно), за рецепти си има друга/ други теми. Това беше причина и тази тема да се отдели преди две години.
А в други теми изобщо не пиша в готварския, но се случва веднъж на година-две да драсна някой ред, някъде.
Та, питай на лични, дано да мога да ти отговоря.
Виж целия пост
# 642
Rossonera, благодаря ти за отговора!

Ще ти пиша на лични, пък дано да имаш време!

Твоите ястия изглеждат много изкушаващи и вкусни и би трябвало да не се дразниш от въпросите тук, а напротив!:smile:

На първо време ме интересува сладкото от кайсии, че сега то е на дневен ред?
За хубавия му жълт цвят разбрах вече, че е от самия сорт на кайсиите.Simple Smile
Виж целия пост
# 643
midkoo, ето, направих pull apart bread. Мерси, че ми даде идеята и ме подсети, че отдавна не съм го правила.
Писаха ми отличен 6 вчера у дома, че съм го направила след толкова време, а с пиперчето дойде бижу.



Скрит текст:

Пълнен пипер с мляно месо

Виж целия пост
# 644
Мусака:


Салата от домати и краставици с много магданоз:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия