Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 715
  • 760
# 330
Да върна темата към слоукукърите.  Laughing
Може и да е обсъждано вече, но аз сравнително наскоро четох, че когато рецептата на ястието съдържа кисело мляко/ йогурт/ сметана е хубаво те да се добавят около 15- 20 минути преди края на зададената програма. От тогава започнах и аз да процедирам по този начин и наистина сосовете са по- плътни, по- гладки, няма го това "нещо- като- пресичане", което понякога се получава и което води след себе си сякаш един по- специфичен привкус.  Peace
Да, вярно е Тили, и аз съм го установила.....също така доматите слагам накрая, иначе ястията придобиват собен вкус и у нас не ги харесват! Но аз слоукукъра го ползвам за меса и варива, всичко останало си готвя на мултито! Hug
Виж целия пост
# 331
Сметаната и аз си я слагам накрая,но зелето например си го слагам с домати от самото начало и става чудесно Yum
Виж целия пост
# 332
Да Мими, на телешко варено Simple Smile. Ще си ревете с мъжа, ама е вкусно.
Виж целия пост
# 333
Да Мими, на телешко варено Simple Smile. Ще си ревете с мъжа, ама е вкусно.
ООООх, ще ме умориш, ок ще пробвам!
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 334
Здравейте, днес се престраших и направих много сполучлив и вкусен хляб в слоу кукъра.  Споделям  измислената от мен рецепта.  Пълна импровизация. Кукъра ми е на Silvercast , 3L. Реших, че ако е читав,  трябва да  издържи и подобна, не-течна рецепта:
•   Пресях 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно Здраве (от големите чаши -  мисля, че вместимостта е х 250 мл) и смесих с пакетче бакпулвер и 1 ч.л. сода;
•   2 яйца L размер счупих в същата чаша , долях я с прясно мляко и ги разбърках (предполагам  млякото е около 200 мл);
•   за вкус добавих ч.л. сол, малко самардала и първата зелена подправка пред очите ми (май джоджен беше );
•   разтопих свинска мас около 2 супени лъжици (не я харесвам в суров вид, но знам, че е супер за домашни сладки и соленки);
•   след смесване на сухите и течните съставки, като маста беше топла от котлона - без никакви усилия се получи доста меко , живо тесто, което почти не лепеше.  Имам една вакуумна купа за месене/втасване - повъртях го вътре, като от време навреме поръсвах с брашно, за да обера хубаво всичко , и оставих около 30 мин.  Разтопих ≈ 30 грама масло и смесих с ≈ 50 мл олио. Изсипах всичката мазнина в кукъра и с четка намазах стените. В дъното на съда мазнината беше около половин пръст.
•   След като ми се изчерпа търпението, сложих да се пече. От въртенето в купата се получи хлебче с форма точно като за моя елипсовиден съд, като първоначално имаше около 1 см разстояние до стените на съда и долната му част „плуваше“ в мазнина. Намазних и отгоре хубаво. Включих за 10 мин на t медиум, но прочетох  рецепта за  царевично хлебче, където пекат на high и увеличих. След около час тестото вече се  беше надигнало почти двойно и разстлало по цялото дъно.  Успокоих се, че няма да е пълен провал и го оставих да се допича. След около 3 часа  беше готово. Излезе от съда без никакъв проблем. С  чудесна коричка, мека и вкусна среда, едра и леко ронлива структура заради пълнозърнестото брашно. Без проблем рязахме на филии и мазахме дори. Прекрасен хляб си стана. Дали е късмет на начинаещия не знам, но бих го повторила, затова и реших да я споделя.
Виж целия пост
# 335
А да питам този хляб с яйца, прясно мляко, мас, олио, масло има ли вкус на хляб?
Виж целия пост
# 336
Mariat, има богат вкус на пълнозърнеста питка Simple Smile, а и никого не ангажирам с мнението и рецептата си.  Доста от рецептите за пита съдържат мляко и много мазнина. Едва ли бих могла да обясня вкуса, не знаех, че сме се събрали затова тук. Формата е на хляб, който лесно се реже на филии. Получи се тесто, което при втасване и печене удвояваше обема си, а не някаква бърканица с черпак, изсипана в тавата. Все пак, всеки успех и неуспех зависи и от качеството на брашното. Следващия път с друго брашно мога да претърпя пълен провал. Или с бяло екстра брашно да се получи друга структура. А ако е проблем, че не съдържа само брашно, сол, вода и набухвател, за да се нарече "хляб", мога да преправя поста. Да нарека приготвеното от мен "тестено пълнозърнесто изделие" или солен кекс Simple Smile? Само мир да има. Аз не съм привърженик на маята, затова винаги слагам сода. В тестото ми мазнината е разтопената свинска мас, а с маслото и олиото намазних съда. Винаги предпочитам масло пред олио, но ме беше страх ако е само масло да не прегори, въпреки сравнително ниските градуси в кукъра. Не бях сигурна дори дали ще стане изпичането, дали няма да навредя на уреда, след като няма поне 50 мл течност... но ето, че се получи. Мазнина при ваденето почти нямаше. Разчитах, че във фурната съм пекла успешно пита в глинен гювеч под капак, както и в обикновена тенджера, пак с капак.
Виж целия пост
# 337
Споко, де! Питах, защото в рецептата за който и да е хляб освен сол, мая/квас, брашно и вода друго няма.
Прочетох рецептата и начина на приготвяне с интерес(въпреки, че хляб/питка не ям), но имах въпрос, защо да не го задам?
Виж целия пост
# 338
Еее много хубава идея!!! Ще взема и аз да се пробвам Simple Smile
Виж целия пост
# 339
Хлябът, който правя (в хлебопекарна, не мога да меся) е направен и с масло, прясно мляко, яйце слагам, и малко захар. Става прекрасен и си има вкус на хляб. Много пъти слагам и допълнителни подправки (мащерка, чубрица) и става още по-вкусен.
Виж целия пост
# 340
хайде да приключим спора за хляба и питките тук. Понятиято за хляб стана много разтегливо, вижда се дори в търговската мрежа. 
Виж целия пост
# 341
Пеп-чо, аз не споря. Попитах какъв вкус има хляб с яйца, масло, мас, олио и прясно мляко. 
Виж целия пост
# 342
За вечеря съм метнала едни ребърца с барбекю сос в тенжерката Simple Smile
Да ви кажа много сполучлива е рецептата от книжката Simple Smile
Стават адски вкусни и като гланцирани Simple Smile
Виж целия пост
# 343
За вечеря съм метнала едни ребърца с барбекю сос в тенжерката Simple Smile
Да ви кажа много сполучлива е рецептата от книжката Simple Smile
Стават адски вкусни и като гланцирани Simple Smile

Я кажи рецептата!
Виж целия пост
# 344
Един килограм ребра ама като гледам може и 2кг да събере моя крок пот
отгоре слагам нарязан на дребно лук и обърквам
Поливам с малко мазнина и с сос барбекю 500мл разреден с малко вода
Пека 4-5 часа на силно или 8 на слабо
стават божествени Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия