Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 93 355
  • 760
# 60
Ще ви следя, обмислям покупка в началото на студените месеци. Нито знам дали ще ми върши работа, защото ще трябва да го стартирам 12-13 часа преди времето за вечеря, а не само 6-8, т.е. дали ще държи топло толкова време... Нито знам дали ще ми хареса сготвеното вътре, честно казано  Grinning Представям си нещо топло, вкусно, уютно, манджесто, тип гювеч. Чувала съм, че на някои хора им прилича на варено, което би било ужасно.
Виж целия пост
# 61
bambinnah, ако обичате яхнии, гъвечи, това е вашият уред. Peace Аз първо запечатвам месото в обикновена тенджера, добавям лук, зеленчуците, които съм решила, подправки и изсипваме в слоу кукъра, добавям вода, колкото да покрие продуктите и включвам. Аз готвя в този уред през нощта, на сутринта е готово, прехвърлям в обикновена тенджера и прибирам в хладилник като изстине.
И бобът става много вкусен в слоу кукъра. Peace
Виж целия пост
# 62
много вкусни са и гозбите със зеле - прясно и кисело, сармички - зелеви  и лозови, варя и сладка - ягоди, сливи, правих разкошни печени ябълки тази зима. още не съм опитвала царевица, но ще пробвам. уредът е страхотна добавка в кухнята - зареждаш, захлупваш и врътваш ключа - най-прекрасното е, че сам се справя за определеното време. chef
Виж целия пост
# 63
Аз съм варила царевица в слоу кукъра. На нас ни харесва повече от варената в тенджера. Peace
Да, пропуснах зелето, постно или с месо, става чудно. Харесваме и тиква, варена в уреда, както и ябълките.

Сладко още не съм пробвала. Нещо по-особено има ли при варенето в слоу кукъра?
Виж целия пост
# 64
A забелязали ли сте какъв е енергоразхода със слоукукъра?  Rolling Eyes
Сега гледам че на Крок Пот този дето съм харесала може и да не е слоу и току-виж ми свършил работа  Laughing
Виж целия пост
# 65

Fortuna, как точно вариш царевица в слоу кукъра.  - с малко вода или пък завита във фолио? срещала съм такива мнения, но не съм пробвала.
сладкото варя без допълнителна вода /след миенето плодовете са мокри, а и си пускат сок/- слагам на кг плод около 3/4 кг захар - за 6-7 ч. на low. накрая може да се сложи 1ч.л. лимонтозу и да се довари около 1ч. , но аз миналата седмица варих ягоди и забравих да сложа. ще го видя! newsm78

а за енергоразхода - наистина е икономичен уред - имам крок пот 3,5 л., ползвам го активно от 2-3 години, никакво отрицателно отражение на сметките. ползвам повече зимата само нощем за 6-7 ч. - по-удобно ми е, а и вероятно на нощната тарифа се икономисва.
Виж целия пост
# 66
A забелязали ли сте какъв е енергоразхода със слоукукъра?  Rolling Eyes
Сега гледам че на Крок Пот този дето съм харесала може и да не е слоу и току-виж ми свършил работа  Laughing

И мултикукър да е не може да замени една фурна.
Моя съвет е да си вземеш сега фурна, а след време какъвто кукър искаш.
Или печката на изплащане, за да купиш и двата уреда.
Виж целия пост
# 67
Аз съм страшно доволна от моя, на Lakeland,6l само за 79 лева. От magprom. Сега поръчах и на съседката, та и тя е хепи. Адски вкусно ми всичко сготвено в него. Особено врат...ммммммм Simple Smile Него (от каквото и да е месо) го слагам цяло парче, което съм подправила със сол,черен пипер и кимион. Два пръста вода на дъното (или вино) и пека 8-10 часа на low.....размазвация  Mr. Green
Виж целия пост
# 68
Как се отразява на месечната сметка за ток това работене по 7-10 чАса и то на почти 100 градуса? Това е май много сериозна консумация на ток.
Виж целия пост
# 69
да, но харчи минимално количество - това, котео той ще ти изхарчи за 8ч. примерно са колкото 1 час на фурната  Peace
Виж целия пост
# 70
в книжката на моя крок пот пишеше, че харчи колкото ел.крушка. нищо чудно да е точно така, защото наистина не се отразява на сметката на тока - дори е вероятно да се пести. аз например често готвя гювеч - ако е във фурната включена отгоре и отдолу в глинения гювеч си трябват поне 2 -3 ч., а така за 7ч. е готов.
Виж целия пост
# 71
ema22, благодаря за отговора. bouquet
За царевицата слагам малко от листата на дъното, редя царевицата, отгоре пак от листата, сипвам малко вода и включвам на HIGH, мисля, че за два часа беше готова, но не помня точно. Утре ще варя и ще засека. Peace

Сметката за ток не се вдигна драстично откакто ползвам слоу кукъра.  Peace
Виж целия пост
# 72
Аз по идея на пепчо редовно си варя месото в моя крок пот и след това си правя сипа, яхния и т.н.
Сега варя и пресни компоти- зареждам вишни, череши, малини, малко захар, вода на око и около 4 часа на силно.
От скоро имам и малък слоукукър 1,5л , в който правя по-малки количества.
Виж целия пост
# 73
Ема, как правиш печени ябълки?
Искам да направя пилешки бутчета с ориз в крока, но не съм сигурна как. Първо само бутчетата, после добавям ориза  Thinking или всичко заедно? 4 часа на силно?
Виж целия пост
# 74
печени ябълки - ако са цели издълбавам вътрешността/може и на резенчета/, поръсвам с канела, стафиди, нарязани орехи  и мед /на вкус/,  около 1 пръст на дъното червено вино. канелата и виното са задължителни, другото - ако имаш в момента. оставям на low 6-7 ч. разкошни са!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия