Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 99 837
  • 771
# 165
Тя и тази Десислава се представяше за дистрибутор, после като я усетиха хората друго започна да твърди. Олла имат официална страница на която може да се пита дали имат дистрибутор/вносител за България.
Виж целия пост
# 166
Да, голяма наглост.

Но то предлагането е спрямо  търсенето.
След като има хора, готови да плащат 30-40% върху цената само за да им натисне някой едно копче, проблем няма.
Виж целия пост
# 167
Имам First от известно време.
За съжаление при мен "става много вкусно" не важи.
Някакси мине ли през херметика и му се губи вкуса.
Леща правих - няма го този хубав мирис.
Миналия ден на отворен капак правих сос за спагети със сметана и шунка и сипах спагетите направо в купата да ги разбъркам, еми не беше вкусно. Да не говорим че преди соса варих спагети /една част набързо/ и като ги изцедих няма такова лепкаво нещо.
Някъде там изчезва вкуса.

Та мисълта ми е дали купата не трябва да се направи нещо, някъде пишеше за оцет, но не мога да го намеря.
Вие запознати ли сте?
Виж целия пост
# 168
Спагети в херметик не бих варила. Едри макаронени изделия варя по следния начин: Сипвам ги в купата и с малко зехтин добре ги омазвам отвсякъде с ръце, така, че да се омаже и купата. Сипвам доста сол, към 2 чаени лъжици за 300гр сухи панделки, пенне или подобно. Наливам студена вода, колкото да има 1 пръст над макароните и пускам програма суши, налягане 2, времетраене 5 минути. Като отворя капака след свършване на програмата ме чакат сварени ал денте макарони, които не залепват за купа или един в друг, без вода в съде или със супена лъжица най-много. Сервирам с черпак направо в чиния без да изцеждам. Макароните трябва да са от твърда пшеница и да не са експресни. Сосът го правя в тиган.

Леща  и боб - налягането не бива да се пуска бързо и трябва да се оставят да поизстинат в съда. За леща - слагам лещата, захтина и солта, нарязания лук, смления чесън, морков ако искаш и ситно нарязан магданоз или кориандър, заливам със студена вода и пускам програма бобови, налягане 2, време 5 минути или налягане 3, време 1 минута. Спирам ръчно и оставям налягането да падне само и чакам още 10-15 мин. Идеални са.

Ако искаш хубав вкус чакаш да падне налягането само и държиш по-дълго. За сърми - нареждам, заливам с вода в зависимост от ориза вътре - 160 мл за приготвен за постни сърми ориз и 300 за бяк. Кафявият ориз го кисна предварително. Експресна програма, налягане 5, 1 мин и да падне само + 10 мин.

Език от крава или бик, дето са по 1.5кг. Заливам с вода , целина, морков и разполовен лук, максимално експрес налягане 5, 60мин + 40 държа вътре.

Мусака с картофи - картофите на малки кубчета и патладжаните също, каймата и лука запържени, омесвам добре с подправките, вода 160мл  за 750гр картофи, 200мл ако не слагам патладжан. Остава на мазнина. Налягане 5, като вдигне изключвам и често излизам. Като се върна след 40-60мин ме чака прекрасна гореща мусака.

Двуфазните ястия - харира, жилаво месо със зелечуци, бийф строганов, чили кон карне. Жилавите неща ги пускам сами или с подправки, чакам да спадне налягането и добавям останалото. После пускам на по-ниско или никакво налягане с по-крехките неща или даже на бавно готвене.

Шкембе чорба - нарязвам шкембето сурово за да не се паря. Заливам с вода и малко сол и черен пипер, пускам 30 мин и правя оцета с чесъна и пипера. Като падне налягането, добавям прясно мляко и загрявам, но без налягане.

Полента - програма суши, каша - 15мин налягане 4.

Телешко варено - всичко бутам и 5 мин на макс и налягането да падне само.

Агнешко с ориз и спанак и листа от цвекло на пара - омесвам добре с ръце нарязаното на много ситни парченца агнешко с останалото и подправките със зехтин, поставям в сито на поставката, сипвам 2.5 чашки вода за чашка ориз и пускам 30мин програма на пара, налягане 4. като падне само налягането е готово. В нормална кускусиера се готви за 4 часа а в кукъра за 1 е готово без да ми овонява кухнята

Червено цвекло, червени картофи на пара - нареждаш на поставката, мерителна чашка вода 160мл или 100мл, налягане 4 10-20мин.

Кози ребра или овчи с картофи на пара - гостите ми умират за това. На поставката нареждаш овкусени със сол и черен пипер ребра, нарязани по 2 ребра. Чашка вода и на пара 40мин. Падат от костта. Или пара 20-30 мин,  добавяш обелените картофи и още 20мин

Живеем в район с много твърда вода и плакна с оцет след всяко варене  Peace.
Виж целия пост
# 169
Момичета, извинявам се предварително, не съм чела темите, но не видях този на първата страница.
Имате ли отзиви за тази машинка?
По принцип нямам свободно време и търся нещо, с което бързо да се готвят ястия:

https://www.amazon.co.uk/Tefal-CY701840-Cook4Me-Intelligent-Inte … s=tefal+cook+4+me

Ще бъда благодарна на отзивите ви! bouquet
Виж целия пост
# 170
Момичета, извинявам се предварително, не съм чела темите, но не видях този на първата страница.
Имате ли отзиви за тази машинка?
По принцип нямам свободно време и търся нещо, с което бързо да се готвят ястия:
https://www.amazon.co.uk/Tefal-CY701840-Cook4Me-Intelligent-Inte … s=tefal+cook+4+me
Ще бъда благодарна на отзивите ви! bouquet

Това е електрическа експрес тенджера, която преви всичко, което прави експрес тенджерата на котлона без, може би, пържене под налягане. Не цапа и не изпуска пара докато работи. Тук се продава под името Moulinex Cookeo. Тенджерата е с най-хубавото незалепващо керамично покритие, което очите ми някога са видяли. Моята е от същия материал и я ползувам вече 6та година и е като нова. Не разбирам защо са я тефлонирали, обаче, тъй като нейните програми са всичките с налягане и иноксова тенджера би била по-добра. Държи топло само 90мин, което за мене е проблем, защото на дръж топло готвя на бавно, но ако няма да готвиш на бавно е достаъчна и даже излишна. Може да се прави кисело мляко вътре. Съдът влиза в миялна. Има и някакви опции с USB порт да се избират програми автоматично, но аз такива не ползувам. Като моята е с налягане 70кпа, а инстант пот и новите Ои са с по 90 и имат опции за иноксови тенджери. Има само една тенджера, но ако не пресипваш не е проблем. На мене ми липсва възможността да купя втора тенджерка. Дръжките на тенджерката са голямо удобство и жалко, че Оля не са се сетили да поставят такива. Тенджерата влиза в миялна, което за мене е голям плюс.

Ако сега купувах, не бих купила показания уред, а Оля ГМ модел от Ф нагоре заради наличието на опция да си купя иноксови тенджери, в които да готвя, по-високото налягане и съответно по-бързо сготвяне на по-жилави продукти и наличието на програми за печене, които сегашният ми модел има и които ползувам, макар и рядко. Инстант пот е съпоставим като цена и програми с показаната, но купата е от инокс и вдига по-високо налягане. Ако няма да печеш, пържиш или приготвяш на пара крехки продукти той е по-добрата опция според мене. Успех и да ви е сладко  bouquet

 Hug
Виж целия пост
# 171
Невена, всъшност в ИП може да се пържи, има програма соте, пържила съм кюфтета, картофи....! Нямам на ИП само програма за печене и сладко, има на пара, защото има кошничка за пара, има слоукук, има йогурт! Добър е ИП, харесвам го!Затова и купих керамичната втора купа, за да пържа без да залепва! Препоръчвам го, разбира се признавам не съм сравнявала с Оля и не знам нейните предимства! newsm78 Невена ако можеш прати най новия модел на Оля, защото не знам как се казва изобщо! Praynig
Виж целия пост
# 172
Невена, благодаря за ичерпателното рев/!
Не пържим и ми трябва точно уред за бързо готвене (като се прибера в 6 да хвърля някакви преодукти и да има воала).

Виж целия пост
# 173
Невена, благодаря за ичерпателното рев/!
Не пържим и ми трябва точно уред за бързо готвене (като се прибера в 6 да хвърля някакви преодукти и да има воала).


Тъкмо за това ще ти свърши чудесна работа, а и е много красив на външен вид! Simple Smile
Виж целия пост
# 174
Невена, всъшност в ИП може да се пържи, има програма соте, пържила съм кюфтета, картофи....! Нямам на ИП само програма за печене и сладко, има на пара, защото има кошничка за пара, има слоукук, има йогурт! Добър е ИП, харесвам го!Затова и купих керамичната втора купа, за да пържа без да залепва! Препоръчвам го, разбира се признавам не съм сравнявала с Оля и не знам нейните предимства! newsm78 Невена ако можеш прати най новия модел на Оля, защото не знам как се казва изобщо! Praynig

Като писах, че не пържи имах всъщност предвид, че не пържи като във фритюрник. Няма кошница за пържене. Кюфтета и картофи и моя пържи. Не, че ще ида да ги пържа в него, де. Старите модели Инстант пот нямат програма за пържене. Мармалад правя фантастичен от кайсии. Само каисиите без костилки с много мъничко захар без вода. Като е готово бръквам с пасатора и пасирам и още малко пускам с отворен капак. Това е най-новия модел Оя. Извинявам се, но компа автоматично ме праща в сайтове на френски. Децата нещо са си играли.

https://www.storeollasgm.com/fr/modelo-g-deluxe/97-autocuiseur-g … ele-g-deluxe.html

Стардъст, погледни на мимето Instant pot в амазон. Има два модела. Аз не им зная разликите. По-бързи са от показаната от тебе и купите са от неръждаема стомана и на практика вечни, но май-вече безвредни. Моят е купуван преди почти 6 години. Тогава в Европа кой знае какъв избор нямаше. Преди него съм ползувала кукъри без налягане и никак не ми харесаха. Затова и го купих, без много надежди. А сега е, заедно с комбинирания ръчен пасатор/резачка/миксер за тесто/блендер/ренде на Braun най-ползуваният уред в кухнята. На показания от тебе фасонът е супер, както и Мимето писа. Но и Olla GM, Instant pot и сигурно и други правят същото, че и повече, но Инстант пот е с иноксова купа а за Оля можеш да купиш допълнително иноксова. За това, за което го купуваш тефлон не ни е нужен. Керамичните, въглеродни и нам си кви си покрития са си тефлон или тефлоноподобни.  Hug
Виж целия пост
# 175
М дааа, дизйнът на Олята определено не ме грабва и особено с това издадено напред контролно табло! Определено ИП е по прибран и компактен! newsm78 Благодаря Невена, ще разгледам опциите на английски, защото френския не ми е силната страна.... hahaha hahaha
Стардъст ето инстант пота:
https://www.amazon.com/Instant-Pot-Multi-Use-Programmable-Pressure/dp/B00FLYWNYQ
Виж целия пост
# 176
Невена, откъде може да се поръча иноксова купа за Olla?
Виж целия пост
# 177
Момичета, златни сте!
Непременно ще прегледам алтернативната машинка.

Мармаладаи, сладка, сладкиши за мен са висш пилотаж, въобще не мога да правя такива неща ... #Crazy
 bouquet bouquet bouquet

Това същото ли е, че не мога да поръчвам от американския амазон:

https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Electric-Pressure-Stainless … e+Pressure+Cooker
Виж целия пост
# 178
Момичета, златни сте!
Непременно ще прегледам алтернативната машинка.

Мармаладаи, сладка, сладкиши за мен са висш пилотаж, въобще не мога да правя такива неща ... #Crazy
 bouquet bouquet bouquet

Това същото ли е, че не мога да поръчвам от американския амазон:

https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Electric-Pressure-Stainless … e+Pressure+Cooker
Да същия е! Уредът е много хубав, доволна съм като цяло!
Виж целия пост
# 179
Невена, откъде може да се поръча иноксова купа за Olla?

http://www.laboutiquedelhogar.es/olla-gm-g-6l-cubeta-acero.html

Преди няколко страници съфорумка с ник вани обясни, че от тук я е купила. Около 10та страница е. Пиши и на лични, ако искаш  bouquet

Стардъст, този е. Да ти е честит и бързо да те обслужва! И дълго  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия