По скромното ми мнение целта му не е да е вкусен, а да напълниш цял леген с малко калории и да поеме вкуса от другите съставки. На мен лично много ми допада като част от салати с морски дарове или синьо сирене. А и го деля на две, така че ми стига за салата за два дена. Вчера например правих с риба тон, царевица и сушени домати, днес ще е с краставица, морков и чесън.
Под сезонно пазаруване имам предвид, че най-много ползвам масовите зленчуци и плодове, които плъзват по пазара в съответния сезон и логично тогава цената им е най-ниска. Есенно-зимния сезон се яде праз, червена чушка, старо зеле, морков, цвекло, ряпа, земна ябълка и тиква, а пролетно-летния - злени салати, краставици, тиквички и домати. Хем така не ми омръзва. И готвенето е различно - ето сега няма да сложа свински джолан с боб в глиненото гърне, а ще направя миш-маш или печени тиквички.