Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 2

  • 68 592
  • 609
# 45
Много благодаря. А вие с рецепта ли ги взимате всичките тези лекарства?
Виж целия пост
# 46
Само пентоксифилина взимаме с рецепта, ентан е без рецепта.
Виж целия пост
# 47
Привет на всички във форума. Искам да задам въпрос. Майка ми от 1 година е с тази диагноза и пие nemtadine i donecept. от 10мг. Не виждам някакво подобрение,но и няма влошаване . Просто всичко си е както преди имем предвид за паметта.Забелязвам обаче че се появиха всички онези странични ефекти на лекарстватта или това е част от болестта, за който аз не знам като-главоболие от време на време , отпаднала или както тя казва нямам сили, депресирана, понякога има повръщане . Тя ги взема сутрин след закуска и като чели след това всичко се обърква. Въпроса ми е може ли да ги взема вечер след вечеря за да не е толкова объркана през деня. На листовките на лекарствата не пише кога да се вземат - пише 1 път в деня.Предварително благодаря за отговора
Виж целия пост
# 48
Ловели,  Hug
Майка от неделя приема Сомазина, но мисля, че е рано още за някакаъв ефект!
Донецепта го даваме сутрин, незнам дали може вечер, попитайте лекар най-добре.
Виж целия пост
# 49
Сдобихме се със Сомазина. Сега обаче виждам, че спрямо дозите от листовката излиза, че едно шишенце ще стигне за 6 дена някъде. Та не разбрах сега, ако му го даваме 6 дена после да продължаваме ли или се прави почивка?

А този Донецепт има ли противопоказания? Аз мислех, че е същото като Арисепт, но сега не съм толкова сигурна? Знаете ли дали е същото с друго тъговско име? Защото аз и преди съм искала да даваме Арисепт, но за него ни казваха, че е опасно за хора като баща ми с язви. А за Донецепт-а нищо не знам.
lbl, то по принцип се води, че Мемантина (Немдатин) вдига кръвното и затова не се препоръчва вечер май, защото нарушава съня. Но е индивидуално. Той баща ми си беше с безсъние въпреки, че му го давахме сутрин.
Пак да кажа за ползващите Немдатин, че продавам няколко опаковки, които няма да ползваме. В срок са и мисля да ги пусна на половин цена от тази, която се продават.
Виж целия пост
# 50
Сега прочетох, че Донецепта се дава вечер! Донецепт и Арисепт са с една и съща активна съставка!
Ние започнахме с 1мл. Сомазина и ще увеличаваме постепенно до 5.Като свърши ще правим почивка от толкова дни колкото е пила и после ще повторим.
Виж целия пост
# 51
Здравейте! Отдавна следя тази тема, без да съм писала тук. Много ми беше интересно да чета всички мнения и много ми помогнаха да си създам истинска представа за болестта Алцхаймер. Моята свекърва е с Алцхаймер, който лекарите диагностицираха преди 2 години. В началото започна да пие Мемантин, но прояви силна параноя, че с това лекарство ще я разболеем, отказваше да го пие, това водеше до много напрежение и конфликти, дори до истерия. Със съпруга ми решихме да го спрем и засега от една година е доста спокойна, добре, сякаш е в някакъв застой заболяването. В началото имаше много по-тежки и шокиращи поведенчески прояви. Сега от няколко дни забелязахме, че забравя, че е яла. Тъкмо е вечеряла и след половин час не помни и казва, че не е яла. Това ме изплаши дали заболяването не навлиза в някаква следваща фаза. Какъв е вашият опит? Тя живее с нас и е на 64 години. Поздрави на всички.
Виж целия пост
# 52
Може би нещата се влошават. Баба ми отдавна няма представа кога е яла. Може да яде постоянно, въпреки че много отслабна стабилно си хапва.
Виж целия пост
# 53
Ох, нови хора виждам в темата. Съжалявам, че сте тук. На много въпроси е доста трудно да се даде отговор, някои неща са от лекарствата, други от болеста, трети от превишена доза. На кой от какво му е, е трусдо да се отговори.. Ловели, вземете мерки за крака, че да не се стигне до ампутация. Аз не съм почнала нито Сомазин, нито др. инжекции. Майка не живее при мен, ако пробвам нещо ще е лятото. Сега пък викахме невролог , че нещо не стъпваше с единия крак и той назначи Милгама и Нивалин. Ама този Нивалин, пак пише за деменция. А тя взима Мексия. От няколко дни пак й става нервно. Май пак предозирваме лекарствата. Дали трябваше да го почва този Нивалин? Не знам.
Виж целия пост
# 54
lbl, майка взима Мексия, но вечер е изписана. На вас кой ви изписа лекарствата? Ние ползваме психиатър, мисля да го посетя този месец, че скоро не съм ходила.
Виж целия пост
# 55
Само пентоксифилина взимаме с рецепта, ентан е без рецепта.
Мислиш ли пак да поръчвате от инжекциите. Нали имахте подобрение от тях, и да споделиш от къде ги намираш. Аз как да ги намеря? Само не разбрах, защо Heppi2, реши да дава Сомазина, то не е същото като Церебролизина. Просто си разсъждавам.
Виж целия пост
# 56
Lovely, да те питам и теб, защо реши да даваш Сомазин, а не инжекциите Церебролин?
Виж целия пост
# 57
Защото засега не знам кой да ми ги изпише, а Сомазина може да се вземе лесно от аптека.
Виж целия пост
# 58
 Миналата година март месец бяхме на преглед в Александровска болница  в клиника по нервни болести с началник на клиниката проф.др. И.Търнев а ни прегледа и установи
болеста др.Х.Крушков.Три дни беше там и опредиха диагнозата болест на Алцхаймер.Лекарствата които пие са изписани от него.Да ви кажа мислех че вече като е записана като техен пациент ще я викат на контролен преглед и ще следят за изменението и но нищо такова няма и аз оставих да върви всичко по течениено.За нея е кошмар ходенето в болница или чуждо място.По между другото непрекъснато чета че има открито ново лекарство  вие вярвате ли в това
lbl, майка взима Мексия, но вечер е изписана. На вас кой ви изписа лекарствата? Ние ползваме психиатър, мисля да го посетя този месец, че скоро не съм ходила.
[/quote]
Виж целия пост
# 59
Конфина,майка също забравя,че е яла и пак иска да яде.
Елеа,Сомазина ми го каза моя познат невролог,Церебролизин не сме намерили още.Надявам се в Турция да има и сестра ми като отиде към края на месеца да купи от там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия