За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 092
  • 765
# 330
Имам пълна торба с кайсии и са започнали да се развалят,а  искам да ги използвам. Дайте изпитана и вкусна рецепта за сладкиш. newsm78
Клафути с кайсии-лесно и вкусно Heart Eyes
http://magiasmoni.blogspot.bg/2011/06/blog-post_16.html?m=1
Бутерки с кайсии
http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … esto&Itemid=6
Щрудел с кайсии
https://www.bonapeti.bg/recepti/shtrudel-s-kaysii/
И много лесен 'сладолед'
http://tedytitova.blogspot.bg/2015/07/blog-post_19.html?m=1
Ако имате сокоизтисквачка става чудно нектарче от меките плодове.
Виж целия пост
# 331
Как мога да използвам листата на броколито,карфиола и цвеклто?
Виж целия пост
# 332
Как мога да използвам листата на броколито,карфиола и цвеклто?
Ако не се лъжа от листата на цвеклото може да се приготвят сармички, не съм правила, от другите листа не знам. Не ги ползвам, хвърлям ги.
Виж целия пост
# 333
Как мога да използвам листата на броколито,карфиола и цвеклто?
От цвеклото стават чудни сармички-постни или с кайма,също супи,салати,запеканки,плънка за баници.
И на карфиола и броколито са ядливи,на мен не ми допадат,хвърлям ги.
И преди хотвене е хубаво и 3-те вида листа да се изкисват за няколко часа във вода.
Виж целия пост
# 334
Здравейте!Прява едно задушено еленско със сос,но до сега съм го пекла в тава под фолио за 3ч.Сега се чудя дали няма да стане крехко и вкусно и в гювеча?Така ще бъде и покрито изцяло в маринатата и няма да има нужда от обръщане?
Виж целия пост
# 335
Имам пълна торба с кайсии и са започнали да се развалят,а  искам да ги използвам. Дайте изпитана и вкусна рецепта за сладкиш. newsm78
Клафути с кайсии-лесно и вкусно Heart Eyes
http://magiasmoni.blogspot.bg/2011/06/blog-post_16.html?m=1
Бутерки с кайсии
http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … esto&Itemid=6
Щрудел с кайсии
https://www.bonapeti.bg/recepti/shtrudel-s-kaysii/
И много лесен 'сладолед'
http://tedytitova.blogspot.bg/2015/07/blog-post_19.html?m=1
Ако имате сокоизтисквачка става чудно нектарче от меките плодове.
еха, много благодаря!
Виж целия пост
# 336
Sweet_Dreams@, точно така го правя и става много крехко, ако искаш виж тук - със сърнешко е но може да си съобразиш времето за готвене
Виж целия пост
# 337
Много ми се приядоха печени чушки,но имам само газони котлони.
Някой знаели како мога да изпека в печката?
Виж целия пост
# 338
Много ми се приядоха печени чушки,но имам само газони котлони.
Някой знаели како мога да изпека в печката?
Ами аз само там ги пека,ако мама не ме 'зареди'с нейните.
Изтърбушваш и слагаш в голямата тава от фурната.Може да я застелиш с хартия,при мен после е много мръсна .По някое време обръщам (моята фурна пече много силно отгоре).После ги задушавам в найлонов плик,като изстинат беля.
Според мен има  разлика във вкуса,не голяма, но има.
Виж целия пост
# 339
Мерси за бързия отговор
Ще пробвам.
Виж целия пост
# 340
аз не ги изтърбушвам преди да ги пека, че много цапат - слагам в тавикча точно под горния реотан, след това изклювам фурната и ги покривам с фолио и ги оставям за още половин час във фурната. СЛед това се белят за секунди
Виж целия пост
# 341
И аз ги слагам цели в тавата на фурната, застлана с фолио. Само на горен грил пека и обръщам. Разлика във вкуса не намирам, освен ако не става въпрос за с печени на жар  Simple Smile Не съм фен на печенето на котлон, освен ако не е селска печка на дърва. В партигрил или фурна стават по-бързо и по-малко милизливо.
Виж целия пост
# 342
Здравейте, момичета bouquet
Предложете ми рецепта за любимата си питка chef
Виж целия пост
# 343
Здравейте, момичета bouquet
Предложете ми рецепта за любимата си питка chef
Болярска питка-на конци става и е много вкусна
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=121976
Памук погача-също чудесна и мекичка
http://zi4e57.blogspot.bg/2014/08/blog-post_30.html?m=1
Постна питка с мая (вместо хляб я правя)
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=210110.msg13303474#msg13303474
И трите питки ми се получават в повечето случаи,нищо че съм със стара фурна и 2 леви ръце,ако ства въпрос за месене Mr. Green
Виж целия пост
# 344
Памук погачата я правя последните пъти, наистина е хубава, но ще разгледам и другите. Благодаря Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия