За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 116
  • 765
# 345
Само в съдинка тип гювеч ли става крехко свинското месо? Обикновено използвам йенско стъкло, понеже нямам гювеч, слагам малко течност, изполвам нарязан врат, обаче ми изсъхват мръвките, въпреки че пека на бавен огън (170-180 градуса) за около два часа. Къде бъркам? Може ли рецепта за крехко свинско и от коя част на прасето да е  Simple Smile
Виж целия пост
# 346
врат, бут заден. Колкото по-голямо го оставиш, толкова е по-сочно.  Или го намазвам с подправки, запечатвам и тогава пека. Аз не пека в йенски съде ,че ми писна търкането отдавна, гювеча рядко го вадя, ползвам и керамичния слоукукър. Но най-бъроз ми е в тавата, завито с 2-3 листа фолио и след като чуя, че закъкри, намалявам на 150*-160*.  Тези вратни пължоли са в тавата и остават много сочни - http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_19.html тях дори не ги завивам плътно с фолиото. Ето още предложения за печено месо - основно врат е тук http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82 (върти надолу и на другите страници)  
Това е бут http://pep-4o.blogspot.bg/2015/11/blog-post.html  и това http://pep-4o.blogspot.bg/2014/05/blog-post_20.html
а ето и всички със свинско месо - има и гърди, и ребра http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8% … D1%81%D0%BA%D0%BE 
Виж целия пост
# 347
 пеп-4o,
Дупчиш ли пликовете за печене предварително ?
Много ми харесаха предложенията  bouquet
Виж целия пост
# 348
Не. Мама ги дупчи. Пека на ниски Т* и те не се пукат, а малкото сос се запазва
Виж целия пост
# 349
Здравейте, момичета bouquet
Предложете ми рецепта за любимата си питка chef

Здравей, Мира!
Ето три питки, които съм правила и станаха чудесни -
Празнична погача - http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2016/01/Praznichna-pogacha.html
Питка със свинска мас - http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2017/01/praznichna-pitka-sys-svinska-mas.html
Питка със заквасена сметана - http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2016/12/praznichna-pitka-sys-za … sena-smetana.html
Виж целия пост
# 350
Как добавяте заквасена сметана към ястие - например върху тиквички и картофи, броколи, за печене във фурна - разбърквате ли я или я изсипвате направо от кофичката? Нещо трябва ли да й се добави, за да стане като вкусна заливка?
Виж целия пост
# 351
Как добавяте заквасена сметана към ястие - например върху тиквички и картофи, броколи, за печене във фурна - разбърквате ли я или я изсипвате направо от кофичката? Нещо трябва ли да й се добави, за да стане като вкусна заливка?

Леко се разбива предварително и след това се добавя като застройка с яйце - излива се и се бърка едновременно
Виж целия пост
# 352
Как добавяте заквасена сметана към ястие - например върху тиквички и картофи, броколи, за печене във фурна - разбърквате ли я или я изсипвате направо от кофичката? Нещо трябва ли да й се добави, за да стане като вкусна заливка?

Леко се разбива предварително и след това се добавя като застройка с яйце - излива се и се бърка едновременно

 bouquet Благодаря за бързия отговор! Нямах яйца и сложих само сметаната върху запечени картофи, но остана като сурова някак.
Виж целия пост
# 353
Как добавяте заквасена сметана към ястие - например върху тиквички и картофи, броколи, за печене във фурна - разбърквате ли я или я изсипвате направо от кофичката? Нещо трябва ли да й се добави, за да стане като вкусна заливка?

Леко се разбива предварително и след това се добавя като застройка с яйце - излива се и се бърка едновременно

 bouquet Благодаря за бързия отговор! Нямах яйца и сложих само сметаната върху запечени картофи, но остана като сурова някак.


Не, не, не се прави с яйце - казах само, че се излиза и бърка както се прави със застройката. Иначе аз освен сметана друго не слагам, само малко черен пипер евентуално.
Виж целия пост
# 354
Аз направо изсипвам от кофичката, после си се втечнява при затоплянето. Яйце не слагам - променя соса и като консистенция, и на вкус, не ми харесва. От подправките единствено млян чер пипер ми върви със сметаната, но не слагам заради детето. От импровизациите - добавям към сметаната топено сирене, кашкавал на парченца или твърди кисели краставички - вървят и с меса, и със зеленчуци.
Виж целия пост
# 355
Скрит текст:
Как добавяте заквасена сметана към ястие - например върху тиквички и картофи, броколи, за печене във фурна - разбърквате ли я или я изсипвате направо от кофичката? Нещо трябва ли да й се добави, за да стане като вкусна заливка?

Леко се разбива предварително и след това се добавя като застройка с яйце - излива се и се бърка едновременно

 bouquet Благодаря за бързия отговор! Нямах яйца и сложих само сметаната върху запечени картофи, но остана като сурова някак.

Не, не, не се прави с яйце - казах само, че се излиза и бърка както се прави със застройката. Иначе аз освен сметана друго не слагам, само малко черен пипер евентуално.

Аз направо изсипвам от кофичката, после си се втечнява при затоплянето. Яйце не слагам - променя соса и като консистенция, и на вкус, не ми харесва. От подправките единствено млян чер пипер ми върви със сметаната, но не слагам заради детето. От импровизациите - добавям към сметаната топено сирене, кашкавал на парченца или твърди кисели краставички - вървят и с меса, и със зеленчуци.

Разбрах ви сега, момичета  bouquet Не бях я ползвала така и затова ми се е сторила не както трябва.
Виж целия пост
# 356
Здравейте,може ли да ми кажете мекиците в колко сгорещено олио се пържат? При степени на котлона от 1 до 4,на максимална или на 3 ?
Виж целия пост
# 357
На З и поне З_4 см олио
Виж целия пост
# 358
Не. Мама ги дупчи. Пека на ниски Т* и те не се пукат, а малкото сос се запазва
Благодаря Hug
Аз досега ги дупчех с клечка за зъби , ще опитам по твоя начин .
Виж целия пост
# 359
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

Здравей, за мен това са най-най-най-вкусните люти чушлета като пропорции, и като вид (рибки)

Ето рецептата - http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2016/02/pukani-chushleta-v-burkani.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия