Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 256
  • 741
# 75
Банди, маслините са в антипастите... Mr. Green
смятам да голямо плато с всичко на едно място. Peace
Виж целия пост
# 76
Песто хич не знам с какво да ям... Минали години лятото много ядях песто (с босилек), домати и прясна рикота, но вече не я продават. С всичко друго ми е много тежко, а не е като да не ям мазно. Освен да го пробвам като дресинг за салата. Вие с какво го ядете?

asyalein, такава била работата значи. Аз в такъв случай бих сложила хляб и разни неща за мазане/топене + саламчета/шунки/кренвирши за месоядните + някой зеленчук тук-там и ето ти Abendbrot. Laughing То иначе всичко, което се готви, е пипкаво и отнемащо време. Картофена салата дали става за другия ден. newsm78
Виж целия пост
# 77
Аз песто мажа и на пълнозърнести брускетки и поднасям с парченце сирене.
Виж целия пост
# 78
Освен да го пробвам като дресинг за салата. Вие с какво го ядете?


и аз мажа на филийка, отгоре домат. не винаги слагам сирене (моцарела или фета). само с домат също ми е вкусно. мъжът ми го ползва сутрин вместо масло на хлебчето.
на дресинг също става.
слагам и към извара или свежо сирене за аромат и го ядем за закуска.
става и само със зеленчук - шайба краставица или домат и песто отгоре. много е скусно като предястие.

да и аз съм го запланувала така - хляб и намазки, за гладниците има тарти.
проблемът е, че това упражнение ще се повтаря 3 пъти  Joy
Виж целия пост
# 79
Качамак пробвала ли си да нарежеш на малки парченца виж например

http://recipes.nutrition-pages.com/%d0%bc%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b … %d0%b0/#more-2335

може и малки мекички Simple Smile


Аз да ви кажа как тази година изобщо няма да се трепя за подобни сбирки. Взела съм от турския снакс - ядки , царевица , леблебия ... и отделно съвсем натур пур царевични пръчици Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Качамак пробвала ли си да нарежеш на малки парченца виж например


да ти кажа хич не го долюбвам този качамак, но уикендът бяхме на един фест и единственото веге ядене беше качамак на парчета, които ги запържиха до златисто и към тях сметанов сос с гъби.
много беше вкусно.
това смятам да го правя втората вечер.  Crazy

някой пробвал ли е да запече до златисто качамака на парчета? ще го намажа с мазнина, дали ще стане, защото в тиган ще стане дълга и широка... Whistling
Виж целия пост
# 81
Ася, в тостер за сандвичи съм го пекла качамака, вкусно става.
Чий кюфтето се яде студено, лесно се прави, но щом ти е пипкаво, ти си знаеш.
 Босилеково песто са слага на паста и пица. На филийки с крема сирене и кашкавал примерно. Има една много хубава рецепта с песто за спагети. Задушаваш тиквички и морков на жулиени нарязани в зехтин. Слагаш лъжичка две песто и може да долееш сметана. В тигана слагаш вече сварените спагети и разбъркваш да се загреят и поемат вкуса и сервираш.
Виж целия пост
# 82
Три дни яли, пили и се веселили. Laughing

Аз скоро правих пица с блат от качамак и се опитах да го запека предварително. Не дочаках да се запече. Обаче може да се наръси малко кашкавал отгоре. Иначе аз много го обичам запечен на грила и с доматена салца отгоре... ммм.

Песто с хляб, паста, ньоки и подобни ми е много мазно и тежко. Не знам защо така. Мазни сметанови сосове и дебел слой масло на филийка например са ми ок. Ще разгледам из магазините за друго прясно, безсолно сирене, даже се сещам за едно, с което би трябвало да е много вкусно.
Виж целия пост
# 83
същ като ка4амака се сещам навремето баба ми правеше грис . Става полят с ванилов сироп или от вишни или само посипан с канела
Виж целия пост
# 84
Ася,много народ трябва да нахраниш Dizzy Face.Сетих се,че можеш да направиш топчета от сирене,смесваш сирене извара или каквото имаш ,размесваш и оформяш топчета.После ги овалваш в кавото се сетиш(сусам,червен пипер,орехи,накълцан магданоз,фелиран бадем).Не знам дали кус- кус с зеленчуци е подходящ или пролетни рулца(могат от предния ден да се направят).
Успех с готвянето.
Виж целия пост
# 85
Качамак пробвала ли си да нарежеш на малки парченца виж например


да ти кажа хич не го долюбвам този качамак, но уикендът бяхме на един фест и единственото веге ядене беше качамак на парчета, които ги запържиха до златисто и към тях сметанов сос с гъби.
много беше вкусно.
това смятам да го правя втората вечер.  Crazy

някой пробвал ли е да запече до златисто качамака на парчета? ще го намажа с мазнина, дали ще стане, защото в тиган ще стане дълга и широка... Whistling


виж рецептата която аз ти дадох с царевичното брашно, ако искаш Peace идеята е подобна Wink
Виж целия пост
# 86
Сгрей мазнина и препечи червен пипер до момента, в който се разнесе оня божествено вкусен аромат, добави сол и с това полей парчетата качамак!
Виж целия пост
# 87
Аз бях на планина и нямах интернет навсякъде. Да се включа по темата сега Simple Smile
Обичаме песто с паста, филийки- хлебни или бисквити, зеленчукови- домати, краставици. Много ни харесва и върху половинки от сварени яйца. Поднасям и с грилован патладжан, ако е на шайби поставям отгоре, ако е на ленти, завивавм на рулце и забождам с клечка.
Приготвяла съм парти хапки, от палачинки, завити с плънка и нарязани на  хапчици, за по-удобно пробождам с  клечка. Могат да се пренасят преди да се нарежат и на място се нарязват и забождат с клечка.
Запичала съм качамак  на кубчета във фурната, понякога поръсвам с кашкавал и чили в последния момент.
Брускети, кростини - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/07/crostini-with-fresh-buffalo-cheese.html
Понякога сервирам филийки, намачкано авокадо с лимонов сок и нарязани зеленчуци и подправки, смлени ядки и други поръски -http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/01/vegan-sandwiches-with-avocado-and-hemp.html
Кишовете много се харесват, дори и студени - Спаначен.http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/04/spinach-quiche.html
Прованс - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/06/quiche-provence-with-fresh-buffalo.html

Приготвяла съм парти хапки от чери, бейби моцарела и босилеково листо. До хапките има буранче с песто, ако някой пожелай да си постави с лъжичка. Приготвяла съм и шишчета с тофу и зеленчуци, които се запичат на грил. Като тези . http://vkusnosbety.blogspot.bg/2015/01/tofu-skewers-with-vegetables.html

Топчета от диня с узо.http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/07/watermelon-cocktail-with-ouzo.html
Плодова салата в чашки. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/08/blog-post_10.html
Чийзкейкове в чаши. С ягоди - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/06/blog-post_13.html
с череши, без бисквити. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/06/cherry-cheesecake-gluten- … d-sugar-free.html

Друга идея за десерт с кайсии или нектарини/праскови - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/06/quick-apricot-tartlets-gluten-free.html - сметаната може да се замени с цедено кисело мляко или крем фреш и да се направи на място.
Виж целия пост
# 88
Ще разгледам из магазините за друго прясно, безсолно сирене, даже се сещам за едно, с което би трябвало да е много вкусно.


Синьо, аз правя песто и без сирене.
основно правя от магданоз (при турците при нас е все един голям и дърт като кервиз  Rolling Eyes), рукола или разди диворастящи треви от двора.
слагам зелениите, ядки (орехи, слънчоглед, бадеми или микс от тях), сол и олио (понякога зехтин, понякога distelöl). сирене не слагам. Peace

брагодаря много за идеите  Hug
изясни ми се и концепта за втория ден (там имах малък проблем с червената нишка, но вчера ми хрумна как да го организирам и как да аутсорсвам част от работата  Mr. Green)
остава да се уточни на какви уреди ще се готви и декорацията - детето иска да помага.
мъжът ми каза, че ще ни трябва ремарке, за да придвижим всичко  hahaha
Виж целия пост
# 89
Песто със спагети! Туй му е оригиналното приложение. Иначе на салата би трябвало да е по-рядко.
Препечен качамак става окей и на фурна и на тиган за малко хора,разбира се.
Аз правя подобен на качамака вариант с нахутено брашно.  chefМмммммм,вкусотия невероятна. Палермитанска рецепта. Нямам насищане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия