Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 931
  • 754
# 435
Мили дами, нахлувам в темичката ви с молба за съвет. Много съм далече от произведенията на изкуството, които правите. Това обаче не ми пречи да съм ентусиаст. Половинът ще има рожден ден и ще му правя торта. Можете ли да ми препоръчате къде мога да направя снимки за торта? ОН-лайн ли става или на место? Пловдив ми е перфектно.
Нямам предвид големи снимки, като за детски рожден ден. Той обича да свири на китара и си мислех отстрани на тортата да залепя снимки на китари и любими китаристи ( дори не знам как се наричат, като стикери са, но ще са мъкички, в зависимост от височината на тортата). Възможно ли е да направя нещо такова? Ако да, къде мога да прочета за технологията?
Мисля, че стана ясно, че съм лаик и високо ще оценя всеки съвет.Благодаря.
Виж целия пост
# 436
Nuclear, в Пловдив можеш да поръчаш в Торнадо трип, но те печатат само върху вафлена хартия. Иначе онлайн може да поръчаш тук http://hitrini.com/category/25/printove-i-dekoratsii-varhu-sladk … anova-hartia.html и тук http://decor-cake.com/category/56/print-dekoratsii.html, например  Peace Те правят и върху фонданова хартия принт  Peace Надявам се да съм помогнала..
Виж целия пост
# 437
Huliganka, огромни благодарности. А има ли линк някъде да прочета как се монтира?
Виж целия пост
# 438
Huliganka, огромни благодарности. А има ли линк някъде да прочета как се монтира?
Nuclear в сайтовете на,който ти даде Хулиганка ,като влезеш на някой от принтовете,който си харесаш има упътване как се използват,поне в декор кейк има.Иначе вафлената се лепи чудесно върху сметана.
Виж целия пост
# 439
Renatta, задължително ще погледна. Благодаря Hug
Виж целия пост
# 440
Привет момичета! Отдавна не съм правила нищо, но една приятелка ме е зомолира да и спретна едно малко торте и доста къпкейкчета за снатбата... до тук добре... ама иска тортата да е от тези, който отстрани са като брезова кора... гледах туториали, но нищо задоволително....та ако някой е правил и има желание да сподели ноу хау, ще съм благодарна до гроб..че.не ща да и кърша хатъра баш за такъв повод, а не искам да стане посредствено..та...на помощ!;)
Виж целия пост
# 441
Dandelionwine, с молд кора на дърво,няма ли да се получи

Виж целия пост
# 442
Ох, тези молдове са за съвсем друго  Confused
Брезовият ствол е гладък, приятен на допир, почти като коприна на места.

Глухарче, не съм правила точно такова торта, но предполагам, че ако потрябва, просто бих разгледала отблизо истинското дръвче и то само би подсказало как да постъпя.

Хубаво е тук-таме да залепиш онези характерни люспи кора, които се белят и завиват на тръбичка.
Пукнатините може да прорежеш едва-едва и да пораздърпаш с нещо остро, а големите - да залепиш допълнително малко фондан и да обработиш него до желаната структура. Като за точно тези елементи може да се ползва някакъв по-голям молд, примерно този за сърцевината на слънчоглед?
Оттам нататък - боичка и малко тониране с голяма, суха четка и така.  Hug

Виж целия пост
# 443
Благодаря, Нелка!! Май намерих подробен туториъл : https://youtu.be/Sa6HTQk7ZPA
Но мисля да пропусна дълбоките следи с дрезден туул-а и да съм по-пестелива с цвета:) хубавото е, че разгадах тайната на обелената кора -скалпел с дълго.острие Simple Smile
Инак не точно бреза, но разкошен ефект на старо дърво е показан тук (на френски е, но е ясно, ако някой има интерес-ще превеждам;) :
https://youtu.be/AzRInppQT-M
Виж целия пост
# 444
Йоли предлага още един начин за имитация на дървесна кора - Как да си направим "дървесна кора" от фондан.
Виж целия пост
# 445
Глухарче, ами то същото това видео както аз си го мислех, страхотно, много се радвам!  Hug
Поддържам идеята за пестеливост по отношение и на двете неща!
Другото видео е много интересно, ще го видя истински малко по-нататък, благодаря ти!  Heart Eyes

2в1 Hug, тази техника е доста стара вече. Хубава е, ползва се от години и действително е ефектна. Постига се също с различни слоеве фондан, не само с вафлена хартия. Много  Heart Eyes
Виж целия пост
# 446
Здравейте момичета, захванала съм се със задачата да направя торта на дъщеря ми за рожденния ден , за момента не ме притеснява направата на тортата понеже уж се справям горе долу , но украсата много ме стресира.
Измислила съм да е с готов фондан , но вече правя 3-4 опита и всеки път ми се къса след като го наложа, та въпроса ми е
Колко дебел трява да го разточа и има ли общо дебелината с късането.
Колко време преди да сложите фондана оставяте тортата да се стегне в хладилника, и с каква смес се маже външната част на тортата за да стане гладка.
Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 447
Ето малко цветя, за сватбената торта в събота:)



Виж целия пост
# 448
Леле, Глухарче, даже ранункулус си правила! Flutter
Аз, за жалост, съм на кактуси в момента. Но пък бързо стават.

Ето ти и един ранункулус от мен  Hug




------------

Муфа, няма даже и опит да правя за отговор на твоите питания, защото след толкова време едва ли вече имаш нужда от това.  Confused Ако все пак ти е интересно, дай знак, може и още някой да пожелае да се включи?
Виж целия пост
# 449
Нелка, не ми казвай, че е захарен Blush
Ранункулусите са ми любими наровно с фрезиите, лалетата и божурите, та си беше удоволствие. Това ми е 2 опит с цветя и първи с божур на тел. Има какво да се желае...не знам как постигат ефект на разточване до полупрозрачност, без да се скъса гъмпейста.. да не казвам каквй драма беше да не накъсам ветчелшсхчетата с телчетата, но другия път повече.. вси пак тези китки ги правих с прясно шит палец на лявата ръка и малко неудобно, но като цяло сэм доволна:) нямам търпение да я завърша;)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия