Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 844
  • 754
# 720
http://thatmakesthecake.blogspot.com/2011/06/courier-van.html

http://www.cakeology.net/postmand-pat-set-models

https://coastcakes.co.uk/dt_gallery/cakes/picture-35952s/
Виж целия пост
# 721
Здравейте, престрашавам се да покажа последните 2 торти. Знам, че има доста недоизпипани неща, но смятам, че с практика се получава всичко. Като цяло не обичам да правя фонданови торти и го правя само за моите деца. Първата е за моята малка дъщеря, вкусът е френска селска торта:


Втората е за дете на приятелка - какови блатове с крем с крема сирене, маскарпоне и натрошени бисквити орео:


Нелка, благодаря за информацията за swiss meringue buttercream, с него измазах под фондана и се получи много добре, и на вкус ми хареса много повече от обикновения маслен крем, който ми идва доста тежък.
Виж целия пост
# 722
Aх, scrye , очите ми останаха в първата! Гладко, меко като цвят, много, много приятно  Hug Ако тук-там има нещо недотам пипнато, то с времето също ще си дойде на място. Защото дори да не обичаш да правиш фонданови торти, те, както се вижда, те обичат  Heart Eyes

Много се радвам, че ти е харесал „другият“ маслен крем. На мен той наистина ми е вкусен, включително вътре в тортата, в комбинация с останалите вкусове в нея.

Честит 5-и РД  bouquet С най-добри пожелания!
Виж целия пост
# 723
Здравейте, давайте още идеи на тема спиди_куриер. Благодаря
Виж целия пост
# 724
Привет,
Моля за малко помощ.  Наясно съм, че са писани стотици рецепти  за торти, но с дъщеря ми която е на 12 год не можем да стигнем до консенсус. Тя трябва да приготви торта за класа си. И тъй като се води кулинарка сред тях и те очакват нещо “ уау” освен визуално, така и на вкус, ако някой иска да помогне с предложение.
Тортата трябва да е на два етажа  и за това с подходящ крем. Само да не е маслен, че ще им е тежко Embarassed. Да няма и плодове. Иначе друго всичко може - маскарпоне, сметани, целувки, крема сирене.
Благодаря предварително!  bouquet Hug chef
Виж целия пост
# 725
Ени е ок. 🤗
Ами фондан ще слагам утре сутрин. Одеве го замесих. Оплаквам се от пудрата захар-взех два вида,едната ужасно едра и гадна. Дано не ми прави проблем.
Ии да питам още нещо последно-как да докарам тъмно кафяв цвят? Какво трябва да смеся,че нямам спомен,а такава боя нямам? То трябва черно де,ноо поради липсата на черно. Хм сега се сещам,че мога с какао или настърган шоколад да докарам вид на пръст. Не пръст на ръка,ами пръст земя. 😂😃 Ох много глупаво го обясних,дано ме разбра. Това за под трактора,който също нямам идея как ще направя,но Лабрекс ми даде доста линкове,а тук клипче ми предложиха,та ще го мъча. 🙈😂
Знам, че се включвам твърде късно (видях готовата торта, много е хубава, браво), но да споделя.....за домашно тесто ползвам пудра захар Биосет (преди години беше препоръчана тук и аз поне засега съм доволна от нея, пресявам я поне 3-4пъти). Кафяво тесто съм правила с марципан Варна - заменям лъжица, две от брашното с какао (Йоткер) - ще се опитам в спойлер да сложа снимка на кафявия който се получава.
Скрит текст:
Далеч, далеч съм от Вас, правя торти с фондан само 2-3пъти годишно, за рд-тата на децата и съм далеч от това да давам съвети, но понеже знам какво е да нямаш цветове, а да ти трябва точно такъв за торта, споделям
Виж целия пост
# 726
Благодаря,Поли. Полезно е за мен,а и за другите,които ще имат моите проблеми.
Скоро и аз имам рд,но едва ли ще си правя торта за себе си. 😃
Виж целия пост
# 727
Не съм се включвала от цяла вечност, но торти правя само за РД на децата, а и да направя - не остава време да поствам Sad
Имам нужда от съвет в момента - искам да направя торта за РД на малеечко, но този път с бишкоти вместо блатове. Чудя се обаче какъв да е крема. Мислех за домашен ванилов, смесен с разбита сметана, за да стане по лек и да сложа плодове между редовете /ягоди и банани премирно/. Трябва ми с височина 20тина см и ще е покрита с фондан. Не знам обаче дали ще издържи цялата ми конструкция Thinking
Виж целия пост
# 728
Мишелинче, най-краткият отговор на въпроса ти е „не“  Hug
И то не само заради височината, а и по ред други причини.
Правила ли си подобен опит по-рано?
Виж целия пост
# 729
С бишкоти не Simple Smile Те затова съм в чуденка Simple Smile Иначе високи, ниски, двуетажни, триетажни - там им хванах цаката, но винаги са били блатове Simple Smile
Виж целия пост
# 730
Мисля че няма да издържи на тежината и ако се слагат фигури отгоре.Дори и без фигури предполагам няма да се получи,но и аз не съм специалист.

Как да залепя  edible printed  icing пише че е  ( icing sheet )върху всякакъв крем ли става ?или трябва да е маслен или фондан ?И как да го направя да стане гладък ?
Виж целия пост
# 731
Всички торти за рд-тата на децата у дома са с бишкотен тип блатове -4  яйца, 1,5 чзахар, 1ч.брашно, когато започнаха да искат торта дъга, започнах да добавям колкото са бройката  яйцата толкова и олио и вода (за да мога да разтворя боичките във водата) . Крема в 90% от тортите е гъст домашен млечен смесен със сметана.... понякога - сгущенка със сметана. Между блатовете винаги има плодове - киви, банан, филтриран  портокал и ягоди.
Скрит текст:
тази е първият крем
Тази със сгущенка

Но 20см са много, не става ли да я спретнеш двуетажна?
Виж целия пост
# 732
Какви хубави неща си показала, Поли! Heart Eyes

Мишелин, бишкотите може да ти се разбягат, особено ако кремът не е доста гъст. За по-сигурно няма да е лошо извътре да има поне два цели блата.
Трудно ще я измажеш, няма да е гладко. Фонданът се топи ако лежи върху/на крем. А маслен крем се плъзга и не хваща по млечния.
Макар че ако я направиш съвсем кратко преди сервирането, може и да се получи, т.е. фонданът да оцелее.

То е хубаво подобни високи торти да се разделят помежду с допълнителна подложка, макар че в пандишпан няма кой знае колко поддръжка, но все пак (обаче е играчка  Confused).

Аз правя и големи сватбени само с пандишпан и сметана, но винаги - с диги, иначе не бих посмяла за нищо на света.


Светле, никога не съм ползвала какъвто и да било принт; другите момиченца да помогнат.   bouquet
Виж целия пост
# 733
аз ,когато правя високи торти гледам да е с някакъв маслен крем-като стегне е много по-стабилно от сметана.
А ако искам да е сметанов-с желатин (за моя рд исках да направя двуетажна сметанова,но едва се задържа дори и едноетажна) То ми се падна едно ужасно горещо време-дето косата ти се накъдря и получаваш задух...та беше много забавно с тортата и фондана....
 Та ако ще е 20см висока -бих я направила с маслен крем и напандишпанови блатове- https://svanya.blogspot.com/2016/04/blog-post_13.html този с портокалов сок е уникален
Виж целия пост
# 734
аз ,когато правя високи торти гледам да е с някакъв маслен крем-като стегне е много по-стабилно от сметана.
А ако искам да е сметанов-с желатин (за моя рд исках да направя двуетажна сметанова,но едва се задържа дори и едноетажна) То ми се падна едно ужасно горещо време-дето косата ти се накъдря и получаваш задух...та беше много забавно с тортата и фондана....
 Та ако ще е 20см висока -бих я направила с маслен крем и напандишпанови блатове- https://svanya.blogspot.com/2016/04/blog-post_13.html този с портокалов сок е уникален

Този ми е любимият блат Simple Smile Но в крайна сметка, реших да я направя вита, с крем домашен + масло + бита сметана и резенчета плодове. 24 см на 15 височина - надявам се да стигне
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия