Пуканки

  • 19 120
  • 20
# 15
на котлон пуканките се пукат успешно, когато мазнината е повечко. с малко олио нищо не става......
независимо от диаметъра на тенджерата, олиото трябва да покрива цялото дъно, оставям да се нагорещи максимално, в този момент сипвам солта, после царевицата, захлупвам с капака и разклащам. когато почнат да се пукат, тенджерата се друса енергично насам-натам и готово.....
Виж целия пост
# 16
Бе мойте загарят. Чакам олиото да запуши- даже почва да загаря по стените на съда, толкова е горещо. И като ги пусна стоят на дъното, пукат се анемично и си загарят като стой да гледай. Церевицата ми е такава за пуканки, но може би газта е проблема. Ще пробвам в тенджерата под налягане.
Виж целия пост
# 17
ако имаш ел. котлон - пробвай на него, аз така правя и винаги стават, и от домашна царевица за пуканки, и от купешка.....
Виж целия пост
# 18
Да се вклуча и аз в пуканките Grinning
СЛагам олиото и както е студено слагам и пуканките. Разбърквам от време на време (те един вид се запържват ) .Когато пукне първата слагам капака и не ги друсам много( пуканките)
 Разултата винаги е отличен и циганчета почти няма Grinning
Виж целия пост
# 19
Това е интересно.
Виж целия пост
# 20
Цитат на: Теодора
Бе мойте загарят. Чакам олиото да запуши- даже почва да загаря по стените на съда, толкова е горещо. И като ги пусна стоят на дъното, пукат се анемично и си загарят като стой да гледай. Церевицата ми е такава за пуканки, но може би газта е проблема. Ще пробвам в тенджерата под налягане.


Ами не чакай чак да запуши олиото. Така както го описваш обаче, на мен ми се струва, че сорта на царевицата е кофти. Ако можеш, пробвай с някой друг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия