В колко води миете ориза?

  • 2 137
  • 43
# 30
Мия го по принцип със студена вода ,понякога го мия първо с топла и след това студена:peace:Немога да не го мия, защото чух едни много "хубави" неща за него .
Виж целия пост
# 31
Мия го задължително по хигиенни съображения, в голяма цедка. А от здравословни - не бива да се мие.
Виж целия пост
# 32
В някакво кулинарно предаване преди много време една кубинка готвеше нещо с ориз.Та тя сподели идеята,че в Куба имат обичай да мият ориза с няколко води до избистряне на течността.Особеното е ,че редуват топла със студена вода.От тогава и аз така процедирам. newsm78


И аз винаги така правя, но аз така мия всичко......Не знаех, че е кубински обичай........Сега мога да се правя на важна и да казвам " Както правят в Куба......."
Виж целия пост
# 33
Винаги го мия докато се избистри водата.
Виж целия пост
# 34
И аз съм в отбора на немиещите ориза! smile3521

И аз
Виж целия пост
# 35
Не мога да си представя да готвя ориз и да не го измия. Аз слагам ориза в голяма цедка и пускам водата, над него и така поне 1-2 мин.
Виж целия пост
# 36
Рядко мия ориза,и ако го правя то е с една вода.По-често обаче не го измивам преди готвене. Simple Smile
Виж целия пост
# 37
МНого рядко го измивам изобЩо.
Виж целия пост
# 38
И аз съм в отбора на немиещите ориза! smile3521

И аз

 Ориз НЕ мия  Peace
Виж целия пост
# 39
Ако е бланширан (а такъв използвам най-често) не мия. Иначе накисвам във вода за няколко минути, после изливам водата.
Виж целия пост
# 40
Винаги го мия докато се избистри водата.
И аз така правя въпреки,че използвам бланширан ориз ,защото го готвя на микровълновата! Peace
Виж целия пост
# 41
А защо не миете ориза ?
Не се ли притеснявате, че е замърсен с прах, химикали и кой знае още с какво, докато стигне до вас?
То нишестето си стои вътре в зрънцето........
Виж целия пост
# 42
То вече коя храна не е замърсена ?
Виж целия пост
# 43
Не го мия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия