За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 92 889
  • 754
# 510
Да докладвам, че се добрах и аз до зимнината. Метнахме набързо една двойна доза от тази прелест :
https://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_9.html  излязоха 86 бурканчета от 0.400 от тези старите от лютеница.
Благодаря за сполучливата рецепта.
Аз за сега доволен  Party .
Живи и здрави ще направя едни камби пак на Пеп 40, ако ме огрее ще сложа и тази година от печените и чушки, че много ми харесват.

Виж целия пост
# 511
Моля Stuck Out Tongue Winking Eye да поискам отчисление, а 😍
Виж целия пост
# 512
 bouquet
Виж целия пост
# 513
Здравейте! Идвам с един въпрос. Опитах да направя кисели краставички вчера. Варих ги много кратко и днес като обърнах бурканите с капачките нагоре, краставичките плуват към повърхността. Какво означава това, че не са стерилизирани ли?
Виж целия пост
# 514
моите не могат да плуват Simple Smile Добре наредени и наместени са, че няма как да изплуват https://4.bp.blogspot.com/-AxDchyPZ9w8/UBeunxZLolI/AAAAAAAAErY/d … _1183123886_n.jpg
Като тупнеш на капачката  на кухо ли се чува звук, или плътен?
Виж целия пост
# 515
Ох, ами трудно ми е да преценя. Сякаш е по-скоро плътен звука.
Виж целия пост
# 516
Ако са дребни, не  са ти плътно наредени и добре пълен буркана с тях, биха могли да изплуват нагоре Simple Smile  Аз варя 4-5 мин от момента на завирането и си е напълно достатъчно.  Но щом ти звучи като плътен звук - явно са си наред. Можеш да пробваш с един буркан - отваряш, ако чуеш онова  звучно пльок Simple Smile  прибираш спокойно за зимъска
Виж целия пост
# 517
Simple SmileАаа, аз вече отворих един, ама не се ослушвах за пльок Simple Smile. Понеже ми е за първи път нямах търпение да ги опитам. Май точно по твоята рецепта съм ги правила, но ги варих само 1-2 минути. Благодаря! Ще се ослушвам при следващия. Щерката е в състояние да изяжда по един буркан на ден, така че за зимнина няма да хартисат Simple Smile
Виж целия пост
# 518
Щом краставичките са изплували нагоре, това означава, че имаш отлична стерилизация. така е и при компотите - плодът нагоре ли е, всичко е ок.
Виж целия пост
# 519
Да се оплача - част от бурканите с тиквички бомбираха. Или съм ги натъпкала твърде много, или тиквичките нещо не са били ОК. Само в капачките нямам съмнение - нови бяха.
И другото - при това изобилие на плодове, мм е подкарал компотите.
Виж целия пост
# 520
Да се оплача - част от бурканите с тиквички бомбираха. Или съм ги натъпкала твърде много, или тиквичките нещо не са били ОК. Само в капачките нямам съмнение - нови бяха.
И другото - при това изобилие на плодове, мм е подкарал компотите.
Това, че са нови не е гаранция, ако не са добре затворени/запечатани. Аз имах такъв проблем и се оказа, че точно в това е проблемът и силният  огън,ако е на газ или дърва. Отхлюпиха ми се няколко преди години и взех мерки. Запечатвам и после минавам с гърба на  ножа отгоре да се прилепи капачката към буркана.
Виж целия пост
# 521
Щом краставичките са изплували нагоре, това означава, че имаш отлична стерилизация. така е и при компотите - плодът нагоре ли е, всичко е ок.

Благодаря, rihan!
Виж целия пост
# 522
Тиквичките май трябва да се бланшират преди стерилизация. Много хора се оплакват от бомбаж.
Аз имам и се чудя как да ги направя. Мислех на скара , но са много сухи и трябва да им намеря някаква марината че да стават за кисело мляко през зимата .Нямам достъп до магазините  та да видя как са направени печените на скара  от "олинеза" ???
Виж целия пост
# 523
Тиквичките май трябва да се бланшират преди стерилизация. Много хора се оплакват от бомбаж.
Аз имам и се чудя как да ги направя. Мислех на скара , но са много сухи и трябва да им намеря някаква марината че да стават за кисело мляко през зимата .Нямам достъп до магазините  та да видя как са направени печените на скара  от "олинеза" ???

За първа година правя тиквички. Едните - на които даже забравих да сложа сол, - са екстра. Тези, които бомбираха са със сол, друго, за което сега се сещам, е, че тези буркани ги оставих да изстиват бавно в съда, в който са варени.
Даже отворихме един от първите буркани (от тези без сол) - страхотен беше, направихме го на супа.
Виж целия пост
# 524
Аз не си играя да пълня буркани с тиквички. Режа ги на малки кубчета и - във фризера. Или печени на фурна с олио и в кутии. Зимата ги правя на салата с цедено мляко и сирене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия