Ризото или ориз на фурна?

  • 14 287
  • 102
# 60
.........................
Ще опитам и аз някога със изсушени гъби, трябва само да намеря хубав микс, но искам да опитам още 2-3 пъти класическото, за да свикна по-добре, като консистенция.В ресторантите никога не е кремообразно, нито ал денте, и не мога да преценя колко твърди се очаква да са зрънцата, но днешното ми хареса.
С гъби става перфектно, но не забравяй предварително да ги натопиш във вода, ако са сушени. Как да стане Al dente , пак прочети какво съм написала в рецептата която съм пуснала. Ще се ориентираш за времето.
Виж целия пост
# 61
Класиката е с манатарки, и сухи става.

Ал денте - максимално твърдо без да хрупа. Опитвай, единственият начин е. Времето не е индикатор, защото се променя според ориза.
Виж целия пост
# 62

[/quote]
С гъби става перфектно, но не забравяй предварително да ги натопиш във вода, ако са сушени. Как да стане Al dente , пак прочети какво съм написала в рецептата която съм пуснала. Ще се ориентираш за времето.
[/quote]

Моето стана Ал денте, но си мисля, че може да е трябвало да е малко по-твърдо или малко по-меко ... а няма как да знам, трябва да си намеря добри дегустатори
Виж целия пост
# 63

Моето стана Ал денте, но си мисля, че може да е трябвало да е малко по-твърдо или малко по-меко ... а няма как да знам, трябва да си намеря добри дегустатори
Един билет с райън еър или уиз до Милано и няколко изядени ризота и си готов. Grinning
Виж целия пост
# 64

[/quote]
Един билет с райън еър или уиз до Милано и няколко изядени ризота и си готов. Grinning
[/quote]

Хихиии добра  идея, но аз веднъж ако отида в Италия ... ще е много сложно прибирането, обожавам тяхната кухня, вино, природа, история, архитектура, малките градчета ... трябва да отида с жена и директно да се ндастаняваме, даже съм го обмислял точно за Италия
Виж целия пост
# 65
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.
Виж целия пост
# 66
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.
Ааааааа, не! Милано не може да го разочарова, напротив, по хубав е от Рим, но тава е друга тема.
Виж, сега Евгени Димитров, можеш да приготвиш ризотото в по-голямо количество, ама с всички допълнения, там, пармезан- мармезан, всичко и да ни поканиш на гости вкупом, от нас хубаво италианско вино. Това е начина.  Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 67
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.

Аз не съм фен на големият гред, по-скоро бих живял в малко градче в Тоскана ... точно в момента няма жена/приятелка, така че трябва сам да отида да опитам Ризото и да се върна.Аз ако отида с жена, няма да искам да се връщам
Виж целия пост
# 68

Ааааааа, не! Милано не може да го разочарова, напротив, по хубав е от Рим, но тава е друга тема.
Виж, сега Евгени Димитров, можеш да приготвиш ризотото в по-голямо количество, ама с всички допълнения, там, пармезан- мармезан, всичко и да ни поканиш на гости вкупом, от нас хубаво италианско вино. Това е начина.  Simple Smile Simple Smile

[/quote]

Това е хубав план, но ще направя и торта, за да след ризото да имам с какво да ви впечатля Stuck Out Tongue Някога ще се разходя в Италия и ще видя кой от двата града е по-хубав.Аз съм фен на Римската история и може това да натежи.
Виж целия пост
# 69
Почнах да се чудя в същия град ли живея. Grinning От към красота и забележителности е на едно от последните места в Италия, като кулинария последно. Но има други предимства. Виж ризото може и в Бергамо например, малък и исторически. Simple Smile Или някъде във Венето. Давам идеи за ризото тур. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 70
Почнах да се чудя в същия град ли живея. Grinning От към красота и забележителности е на едно от последните места в Италия, като кулинария последно. Но има други предимства. Виж ризото може и в Бергамо например, малък и исторически. Simple Smile Или някъде във Венето. Давам идеи за ризото тур. Stuck Out Tongue Winking Eye

Оо ти даже живееш там.Браво!Дано някой ден се присъединя към теб Simple Smile
Виж целия пост
# 71
Аз съм тук заради съпруга ми, така че браво на него. Grinning Няма невъзможни неща, ако си решил, зависи каква ти е професията. Но при всички положения ако си решил сериозно учи езика, само с английски няма да стане.
Виж целия пост
# 72
Нели, понеже спомена Бергамо, когато бяхме там, собственикът на апартамента, където спяхме, ми препоръча някакъв местен специалитет с картофи и много жълто сирене.
обаче не си спомням името. ти знаеш ли евентуално за какво е говорил?
било с някакво местно сирене.
Виж целия пост
# 73
Нели, понеже спомена Бергамо, когато бяхме там, собственикът на апартамента, където спяхме, ми препоръча някакъв местен специалитет с картофи и много жълто сирене.
обаче не си спомням името. ти знаеш ли евентуално за какво е говорил?
било с някакво местно сирене.
Честно казано не се сещам за нищо типично от тази част с картофи... Но и аз като цяло познавам и готвя много повече кухнята на Южна Италия, защото ММ е от там, а и на мен ми харесва с пъти повече. Единственото изключение като се замисля е ризотото. Дори на полентата ми харесва повече южния вариант. Simple Smile
Виж целия пост
# 74
сподели тогава южняшката полента, да не съм валат  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия