За любители на салати

  • 95 682
  • 748
# 330
Аз много харесвам комбинацията от моркови и ябълки- не се бях сетила за дресинг от портокал:tangerine: Ьа утре съм намислила салата от булгур , лук,  сшпанак,  домат и лимонов дресинг. Като добавка- орехи,  че не всеки обича:)
Виж целия пост
# 331
Прясно зеле с домати, зехтин, оцет и целина или копър/магданоз.
Прясно зеле с царевица, лимон, риба тон /в олио или зехтин/, копър или целина.
Лютеница с праз и боб.
Спанак, пресни лук и чесън, маслини, сварени яйца, зехтин, кисело мляко, малко лимонов сок.
Тиквички на скара или барбекю с кисело мляко и чесън или със зехтин, оцет и копър.
Изпечени и накълцани патладжани, червени чушки и домати, чесън и зехтин.
"Снежанка" от зелен боб от буркан или замразен бланширан за 1-2 мин. във вода със сол и малко оцет, кисело мляко, зехтин, чесън, копър. Може да се добавят и настъргани сирене и сварени яйца.
Сварен бял ориз, краставица /нарязана като за таратор/, чесън, копър и зехтин. Става и за гарнитура
Виж целия пост
# 332
Сега зимата любимата ми е по рецепта на Звездев, с леки видоизменения- каквото има.
Бял и червен боб от консерва, цял стрък праз, няколко кис. краставички на кубчета, нарязани маслини, скилидки чесън, олио, сол, объркано всичко с малко лютеничка.
Виж целия пост
# 333
Аз споделям дресингът, който напоследък много ползвам върху зелена салата с крутони, царевица, слънчогледови семки и риба тон или пилешко.

В бурканче слагам 2 пълни супени лъжици кисело мляко, 1 чаена лъжичка дижонска горчица, сока и кората на половин лимон, голяма скилидка чесън, сол и олио, което да е толкова, колкото е и останалата част от дресинга. Слагам пасатора на дъното и разбивам като маьонеза. Пасирам хубаво за да се смеси всичко добре. С това поливам салатата.
Виж целия пост
# 334
Писах ли, че открих ореховото масло като мазнина за листна салата? Много е вкусно.
Виж целия пост
# 335
Здравейте, можете ли да ми кажете точните пропорции на медено-горчичения дресинг, който правят в Хепи? Обожавам салатата киноа с бяла риба, а сосът е УНИКАЛЕН меко казано 😀
Виж целия пост
# 336
Писах ли, че открих ореховото масло като мазнина за листна салата? Много е вкусно.

Аз ползвам олио от тиквени семки. Страхотно е!
Виж целия пост
# 337
Аз ползвам олио от тиквени семки. Страхотно е!
Заглеждала съм такова, но не съм купувала. Още тия дни като ходим до голям магазин ще взема. Дори и на мен да не ми хареса, ще го пробутам на ММ като много полезно за мъжете.
Виж целия пост
# 338
и аз много го харесвам ореховото масло, но само лятото съм го ползвала, зимата не ядем много зелени салати, да не кажа хич.
Виж целия пост
# 339
Аз ползвам олио от тиквени семки. Страхотно е!
Заглеждала съм такова, но не съм купувала. Още тия дни като ходим до голям магазин ще взема. Дори и на мен да не ми хареса, ще го пробутам на ММ като много полезно за мъжете.

За зелени салати е супер, опитай.  Peace
Виж целия пост
# 340
А някакъв дресинг необходим ли им е на салатите или само ореховото масло е достатъчно?
Виж целия пост
# 341
Дресинг не ползвам. Слагам малко сол, оцет и олио от тиквени семки. И мааалко зехтин.
Виж целия пост
# 342
Аз също не правя някакви специални дресинги за листните салати. Мързи ме и не виждам смисъл да цапам още съдове, като мога просто да сипвам от бутилката. Сол, киселина и мазнина. Киселината може да е балсамов оцет, ябълков оцет или лимонов сок. Мазнината - напоследък слагам малко орехово + малко слънчогледово, а преди - само слънчогледово, само зехтин.
Виж целия пост
# 343
Стана ми любопитно за това олио от тиквени семки. Къде мога да го открия?
Виж целия пост
# 344
Много харесвам сусамовото масло. Ползвам го в салати главно от азиатски рецепти със сьомга.
Иначе и аз не правя дресинги, а ползвам зехтин или масло от авокадо, сок от лимон (лайм), винен оцет или балсамико плюс сол.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия