Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стиснати ли сте?

  • 16 239
  • 275
# 270
За да се спестява съществено без сериозни ограничения и после да се усети, все пак трябва някакво по-високо ниво на доходи. Ако едно семейство се издържа с 1500-2000 лв., трудно могат да се спестят по-големи суми. Въпросът е и какво ти е важно. Аз, като разведена и майка на дете със сериозен здравословен проблем, държа да имам спестявания, с които да мога да се издържам поне година. Спестявам за "черни дни", за образование, за пътувания в чужбина (преди Ковид). Не виждам смисъл да харча за последен модел телефон или маркови парцалки, но държа на качествена храна, например. Не харесвам разхищението на ресурси, най-вече, заради съхранение на природата, но и не бих стояла на студено и не се взирам как да спестя от сметки. За друг различни неща ще са важни, съответно няма да се лишава от тях.
Виж целия пост
# 271
Таг, абсолютно еднакви сме...по отношение на парите и спестяванията...
Виж целия пост
# 272
Аз съм установила, че бюджетът ни отговаря точно на издръжката на 4 членно семейство според КНСБ - 2542 лв.
Ако падне нещо над това - спестяваме.
Виж целия пост
# 273
Нямам никаква представа какъв ни е бюджетът, колкото толкова. Ако накрая на месеца кацата не е изгребана до дъно, а има, всичко е точно и няма нужда да се вманиачавам в статистики.
Виж целия пост
# 274
Така и не се научих да спестявам,но забелязах ,че започнах да купувам по-малко неща,а по-качествени и по-ценни във времето.Въздържам се от излишни глупости и имам едно правило при купуването на дрехи на намаление.Купувам само такива чиято реална стойност също бих платила.
Виж целия пост
# 275
Аз пък спрях да купувам дрехи и обувки докато имам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия