Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

  • 26 110
  • 754
# 420
Тогава да отбележа аз старта с една некрасива снимка Simple Smile Излезе подпочвена вода на 80-90 см, съвсем очаквано, така че имаше изпомпване и подложен бетон.

Почвата от изкопа е много хубава и ще я използваме за повдигане нивото на терена, а за обратния насип ще докараме.
Виж целия пост
# 421
Sofyia, по спомен с теб сме в една община. Предполагам, че знаеш, но за всеки случай да кажа, че в Априлово има кариера и от там можете да си взимате трошен камък,  пясък и т.н., но техният пясък не е подходящ за замазка.
Виж целия пост
# 422
Droidd, може и да са го спряли .Преди 3 г. също не е беше наличен в складовете ,само по заявка от поне 2 седмици предварително .Не знам Valery от кой модел са купили .
Благодаря за информацията! Flowers Hibiscus
Ние си купихме D700 преди няколко месеца. Не беше наличен, ни си поръчахме доставка на 1 пале с искания размер от най-близкия склад за строителни материали. За няколко дни ни го доставиха и не е имало проблем.
    Валъри, дай координати, може и на лични, откъде поръчахте блокчетата. Звънях на борсите - няма.
Виж целия пост
# 423
Поръчахме ги на склад за строителни материали Танкер в с.Априлово, общ. Горна Малина.
Те ги нямаха налични, разбира се, но ги поръчаха от някъде и ни ги докараха за 2-3 дни.
Виж целия пост
# 424
Аз вече мога да дам информация от първа ръка за нискотемпературна термопомпа на Дайкин и парно на пелети.
Като за начало, когато не си ползвал нещо, винаги имаш едно наум и си искаш добре познатото старо. Не исках да чуя за отопление на ток, защото първото парно при родителите ми беше такова и сметките бяха умопомрачителни. След като в крайна сметка не намерихме вариант за парно на пелети, поради липса на гараж или друго подходящо за котел помещение, минахме на вариант термопомпа. Сметките за месеца, при не изключване на помпата и вграден бойлер към нея, но без ползване на пералня/сушилня и не всекидневно готвене беше 230 лв март-април и 220 лв април-май, когато времето беше доста неприятно, а и специално ние сме в много агресивна среда: първа линия море, брутален, смразяващ вятър зима и пролет. Тук отопляемата площ е около 150 кв.м. Подово отопление имаме само в баните, мокрото помещение и тоалетната. Стаите са с конвектори.
В досегашното ни жилище, съвсем малко по-голяма отопляма площ, мисля, че са около 200 кв.м.,  само за пелети заминават по 1 тон минимум на месец. Последно купихме пелети на 500 лв за тон, в момента цената е около 700-800 лв. Отделно сметките за ток (готвене, бойлер, пералня, сушилня, съдомиялна, през зимата се движат средно около 140-180 лв, в този порядък. Тоест говорим за космическа разлика в цената на двата вида отопление. Много сериозно се замисляме да сложим термопомпа и в старото жилище. Единственото, което ме спира в момента е, че не ми се прибира и зимата в него. Свикнахме в новата къща и не ми се ходи вече в старата бърлога...
Относно цените на термопомпата, аз вече пубикувах в темата нашата конфигурация и цената, която платихме.

chortiz, парапетите ни поставиха Истра Лукс. И за тях съм писала в темата: едни от най-добрите специалисти и монтажници, на които съм попадала наскоро. След себе си не оставиха и прашинка. Супер точни: от взимането на размера, до монтажа. Освен външните парапети, монтираха и на вътрешното стълбище.

Скрит текст:

Ето тук можеш да видиш спецификацията на нашите парапети:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 425
А термопомпата и всичко около нея + монтажа колко излезе горе долу?
Виж целия пост
# 426
Благодаря, LaDiDA. Simple Smile
Пазиш ли случайно снимка от монтажа на външния парапет? Директно върху бордюра ли поставиха?
Виж целия пост
# 427
А термопомпата и всичко около нея + монтажа колко излезе горе долу?
38600 с ДДС.
Скрит текст:
Скрит текст:


Пазиш ли случайно снимка от монтажа на външния парапет? Директно върху бордюра ли поставиха?
Нямам никакви снимки от монтажа, защото не бях в къщата. Мъжът ми каза, че са монтирани директно върху борда. Ако искаш ми прати имейл на ЛС и ще направя снимки сега, които да ти изпратя.
Виж целия пост
# 428
По въпроса с термопомпите - конвекторите с каква Т нагряват и лирите до колко градуса се загрява? Когато са конвектори и/или радиатори предполагам не се слага подово?

Исках да попитам някой слагал ли е шумоизолация на пода на горен етаж за да не се чува на долния? Какви опции има за това?
Виж целия пост
# 429
jenn_kata, конвекторите нямат връзка с подовото.
Ние не сложихме подово, защото щеше да се вдигне нивото, а мъжът ми категорично отказа да кърти съществуващата замазка.
Сега имаме подово само в баните и мокрото помещение. Там си има отделно и лири. Много е готино, защото след душ, плочките буквално изсъхват за 2 минути.
Нашите конвектори ги държахме зимата на 22 градуса и температурата навсякъде си беше ОК. За охлаждане още не сме ги ползвали, до този момент няма нужда.
Виж целия пост
# 430
Шумоизолация на пода на втори етаж ,поради каква причина ?Ако  е за да не се чуват по-тежките стъпки на някой ,то с новите норми за дебелина на плочата ,няма такава опасност .Ако е за други шумове нямам решение .При нас с отвореното стълбище си се чува всичко на долния етаж ,за разлика от тези ,отделени от хола .
Виж целия пост
# 431
Много ви се радвам на снимките!
Идвам с въпроси за гараж: част от къщата е, неотопляем, около 20м2. Каква настилка и колко висока е удачно според вас. По проект е с шлайфан бетон с фибри 10 см. Дугият въпроес е относно гаражната врата. Поръчахме от Хьорман, секционна, само че по някаква причина има едни 50 см височина в отвора които трябва да запълнят отгоре, и 13 см от едната срана. Какво бихте предложили като вариант? Ние си мислим с итонг 13те см и метална конструкция 50те см.
Виж целия пост
# 432
Нашата врата е секционна ,не е от Хьорман ,а от местен майстор .При нас също се наложи намаляне на отвора и го направихме с итонг .Отгоре не сме намаляли ,но стоманената конструкция видима ли ще остане ?
Подът и при нас бе проектиран като 8 см.шлайфан бетон. На ММ не му се плащаше на майстори и сам си заглади бетона ,като отгоре го запечата с някаква боя за външни настилки ,тип маркировка .На мен ми харесва как се получи ,чисти се лесно .
Въпросният местен майстор ни посъветва всичко да е измазано предварително .Подът също трябваше да е готов .Не претендирам за експертно мнение ,това бяха съветите към нас .
Виж целия пост
# 433
Момичета, имате ли представа щампованият бетон дали се пързаля и при сухо и при мокро време? Още не можем да стигнем да покрием входа за колите и пътеките. ММ иска камъни, но аз се притеснявам, че ще се спъвам като ходя, защото имам проблем с единя крак и трябва да ми много равно. Ако е гранитогрес ММ, счита ще там където влизат колите ще се напука от тежеста. Сега е излят бетон навсякъде и следва да го покрием с нещо. Този щампованият много не ми харесва, но ако става гладко и не се пързаля може към него да се насочим. Накоя от вас ако и измазвала оградите с водоустойчива мазилка, моля да сподели на коя марка е и горе- долу колко отива за кв.м.!
Виж целия пост
# 434
fatalina,оградите на тухла ли са ?
Ако е така ,могат да се измажат с вароциментова мазилка -най-евтиния и най- некачествен вариант .Може да стане устойчива на влага ,само ако се боядиса върху нея със силиконова фасадна боя .
Или да се шпакловат с мрежа и после каквато и да е фасадна мазилка .
Може и с мазилка ,тип мозъчни камъчета, но под нея пак трябва шпакловка .
Пропуснах и вариантът да останат само на шпакловка две ръце (белите в повечето случаи са водоотблъскващи )  с мрежа +фасадна боя .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия