Разделно хранене-рецепти

  • 419 222
  • 304
# 225
Moje li da se iade xliab sas iastiata pri razdelno xranene?As sam nova i se kazvam lili
Виж целия пост
# 226
На мен тез рецепти въобще не ми приличат на разделно хранене,особено картофената крем супа с крутоните hahaha-Картофи и Хляб,това не е разделно хранене. NaughtyАз имах книгата преди и това,което пишете въобще не е разделно.А хлябът по принцип не е препоръчителен ooooh!,или може да се комбинира само със зеленчуци Peace,до колкото си спомням.
Виж целия пост
# 227
Ами зависи от книгата, която имаш. Има различни книги. В моята пише, че въглехидратите може да се комбинират по между си. Всеки си избира по коя книга да спазва РХ. Тези рецепти не задължават никого. В крайна сметка, който реши да спазва РХ се запознава с правилата и преценява сам за себе си Peace
Виж целия пост
# 228
Момичета,здравейте,влизам в отбора   bouquet!
Искам да ви питам какви интервали трябва да се спазват между отделните хранения,че в книгата,която си купих,не пише  newsm78  и могат ли да се ядат вафли  Embarassed Crazy
Виж целия пост
# 229
А с какво би се комбинирало кисело мляко, сирене, ядки...
Виж целия пост
# 230
Момичета, с радост ще отговорим на всички ваши въпроси, но в другата ни тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154144.0
Заповядайте там, защото тази тема е само за рецепти Hug
Виж целия пост
# 231
Мързелива супа "топчета"

250гр. кайма
1/3 стрък праз
1-2 скилидки чесън
1 печена пиперка
2-3 розички броколи
2-3 розички карфиол
100гр. гъби
1/2 буркан стерилизирано домати
риган,чубрица

Каймата се задушава с малко водичка, праза и чесъна, като се мачка да стане на гранулки. Когато е готова се долива вода, прибавят се останалите зеленчуци, нарязани на ситно и  пасираните домати. Супата ври до сваряването на зеленчуците. Накрая се слагат подправките. Олиото и солта са по ваша преценка, според мен не са необходими.
Виж целия пост
# 232
  Praynig Момичета, дайте рецепта за пица която става РХ, че много обичаме пица в нашето семейство.
Виж целия пост
# 233
Можеш да направиш пица със сметана и зеленчуци.Без месо,домати,сирене и кашкавал Peace
Виж целия пост
# 234
A аз предлагам пица, в която вместо домати, паста от печен пипер/може и с малко чесън/. От горе всякакви зеленчуци, гъби, маслини, натрошен сварен жълтък.
Виж целия пост
# 235
 Thinking Ками и Дидип много ви благодаря за рецептите ще се възползвам от тях. Искам обаче да ви питам, а филийка хляб Бонус със салам/или пастет/ добра комбинация ли е защото в таблицата виждам, че месо и хляб не е добра комбинация? Понеже една позната твърди, че е добра комбинация.
Виж целия пост
# 236
Не мила - това е въглехидрат и протеин - най-вредната комбинация Peace
Виж целия пост
# 237
Малко китайска кухня от мен Wink
Супи

Китайска супа със свински ребърца

200 г свински ребра
100-150 г прясно зеле
1 глава лук
1 морков
1/4 стрък праз
1 кубче пилешки бульон
2 резена джинджифил
2-3 с. л. червено вино
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус


1. Ребрата се накълцват на малки парчета. Поставят се в йенска тенджера (2 литра), добавят се наситненият лук, виното, солта, черният пипер и соевият сос. Задушава се под капак 15 минути в микровълнова фурна.
2. Морковът се нарязва на тънки колелца, зелето – на тънки ивици.
3. В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и наситнен джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 1/2 л топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна.
4. Готовата супа се поръсва с наситнен праз.
Виж целия пост
# 238
Салати:

Соева салата с праз

2 стръка праз
2 моркова
100 г стерилизирани соеви кълнове

за дресинга:
6 с. л. олио
3 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1 ч. л. кетчуп
1-2 ч. л. соево олио
сол на вкус


1. Празът се нарязва диагонално на резени с дебелина около 1 см, които се потопяват за около минута в кипнала вода. Изваждат се и се охлаждат.
2. Дресингът се приготвя, като всички съставки, посочени в рецептата, се смесват и се разбиват до пълно хомогенизиране.
3. Морковът се реже на много фини ленти, които се нарязват надлъжно, така че да се получат съвсем тънки ивички. Соевите кълнове се изцеждат от маринатата, всичко се смесва и се залива с приготвения дресинг. Разбърква се и се сервира.

Салата от скариди и соеви кълнове

400 г соеви кълнове
200 г замразени коктейлни скариди
зелената част на 1 стрък праз
1 морков
2 с. л. соево олио
1-2 с. л. соев сос

за дресинга:
2 с. л. лимонов сок
2 клонки копър
1 ч. л. смлян кориандър
2 щипки сол
черен пипер на вкус


1. Соевите кълнове се накисват във вода за 1-2 минути. Морковът и празът се нарязват на много тънки ивици. (Най-външните листа на праза предварително се отстраняват.)
2. Скаридите се запържват за 30 секунди в загрято олио. Налива се соевият сос, пържи се, докато сосът се изпари.
3. Дресингът се приготвя, като кориандърът, лимоновият сок, солта, наситненият копър и черният пипер се смесват в купа.
4. Сервира се, като в голяма купа се слагат соевите кълнове, морковите и празът, полива се с дресинга и се разбърква с горещите скариди.
Виж целия пост
# 239
Постни:

Пържен ориз

за 4 порции:
200 г ориз 
100 г гъби
2 моркова
2 стръка пресен лук
1 стрък чесън
5 с. л. олио
1/2 ч. л. натриев глутаминат
сол на вкус


1. Оризът се измива добре със студена вода. Поставя се в тенджера с 2 л кипяща подсолена вода и се сварява. Изплаква се със студена вода, отцежда се. Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца.
2. В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът. Пържат се 30 секунди, слагат се морковите.
3. Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът. Бърка се минута-две, докато се смеси добре с продуктите в тигана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия