РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 300 757
  • 467
# 225
Мила sylya,пицата е невероятна  chef  bouquetстава лесно и е много вкусна
почти всеки ден правя тесто Peace Hug


дай линкче, моля


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Виж целия пост
# 226
кажи само с какво я намаза- дом.сос, пасирани домати? На мен там ми е излагацията Embarassed
Виж целия пост
# 227
Момичета,а дали ще стане,ако вместо мляко сложа вода?За тестото за пица става въпрос.
Виж целия пост
# 228
Решила съм утре и аз да направя тази пица Верди, но не обичам сухи пици. Дали да не сложа малко повече доматен сок- дали няма да стане глетаво под доматите тестото?

aleksandra11, едва ли. Обикновенно маята се разтваря в прясно мляко - то затова не се слага вода, а мляко...
Виж целия пост
# 229
аз слагам доматен сос (или пасиран пресен домат) смесен с кетчуп, за да не е воднисто.Така основата не се разводнява
Виж целия пост
# 230
Аз нямах прясно мляко и сложих сухо мляко. И пак стана перфектна пицата.Благодаря за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 231
Направих калцоне "Верди". Вкусно! Обаче тестото ми се получи малко сухичко. Аз напоследък мажа пиците с готови сосове разни от типа "Болярски" и т.н. на Дерони. Има и едни страхотни италиански, ама ми идват скъпи за честа употреба.
Виж целия пост
# 232
Късчета "Хепи"

1.пилешко месо овкусено със сол, питантина и соев сос. Да престои 30 мин.
2. В това време се настъргва 200 гр.кашкавал на ренде. Да не забравя гъбите - нарязани.
3. Пюрират се картофи.

Пилешкото месо, директно както е в кутията за овкусяване се разбърква с брашно. Става лепкаво. Бам в тигана. Разделя се месото в тигана до златисто, слагат се гъбите и се слага соев сос - тъмен, не светъл. Слага се вода и се захлупва.
В готовите чинии се нарежда готовата порция пиле, с шприца се слага готовото пюре. Поръсва се с кашкавала.
Аз я правя тоя рецепта като няма нищо за ядене в къщи.
Виж целия пост
# 233
Темата е супер ,но всеки път я търся.....да направя един запис за по лесно   bouquet
Виж целия пост
# 234
 Heart Eyes браво мами невероятни сте, това е страхотна тема и има мн полезни неща
   Hug
Виж целия пост
# 235
Ето едни пилешки хапки, които научих от братовчедка ми, която работеше, като сервитьорка. Много вкусни и хрупкави, стават идеално мезе за бира  Grinning
Пилешки гърди се нарязват на малки хапки и се мариноват в сос от горчица, черен пипер и соев сос. Престояват в соса 24 часа.
Разбиват се няколко яйца. Хапките се овалват първо в галета, след това в яйца, после пак в галета. Пържат се в голямо количество, сгорещена мазнина. Самото пържене става много бързо, защото месото е крехко, затова и предлагам първо да си панирате хапките и след това да пържите. Не разчитайте да панирате, докато се пържат първите хапки, защото няма да смогнете. Рецептата е изпитана само с купени гърди, не знам дали би се получила с гърди от домашно пиле. Може да си ги гарнирате с лимонче, ако обичате. Много са приятни  Grinning
Виж целия пост
# 236
............ Рецептата е изпитана само с купени гърди, не знам дали би се получила с гърди от домашно пиле. Може да си ги гарнирате с лимонче, ако обичате. Много са приятни  Grinning

Стават и от домашно пиле, но трябва да са сварени предварително. И все едно, на мен ми бяха малко сухи, от купеното месо стават по-вкусни.
Виж целия пост
# 237
............ Рецептата е изпитана само с купени гърди, не знам дали би се получила с гърди от домашно пиле. Може да си ги гарнирате с лимонче, ако обичате. Много са приятни  Grinning

Стават и от домашно пиле, но трябва да са сварени предварително. И все едно, на мен ми бяха малко сухи, от купеното месо стават по-вкусни.
Не съм опитвала, но предполагам, че след като са варени мариноването си губи смисъла, а именно то ги прави специфични на вкус  newsm78
Виж целия пост
# 238
Мда, аз тия пилешки хапки ги правя във фритьоза... Много бързо стават. И са вкусни. Правя им и чесново сосче. Май огладях.

Някой знае ли рецептата на бисквитената торта със ягоди на "Неделя". Веднъж я направих както се прави сладък салам но стана различна. Стана сладък салам във вид на торта. Rolling Eyes
Много я обичам. Ще моля някой да издаде тайната съставка....
Виж целия пост
# 239
Сега се сетих рецептата "Шницели по Виенски"
Не е нещо особено, но ........
Номера е точно преди да се размрази месото, се слага в найлонова торбичка и се начуква на тънко с дървения чук. Овкусява се.
После последователно - яйце, галета и се оставя да се стегне и хване панировката.
Така направените шницели се замразяват дълбоко. И както са замразени - във фритюрника.
Слага се отгоре бучка масло и се наръсват с пресен магданоз.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия