Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 071
  • 1 104
# 795
Благодаря!Ще се разровя да видя.А от тортената бях взела рецепта за фондан......ами не ми се получи това което исках .
Виж целия пост
# 796
Отдавна й се каня на тази торта и най- сетне я направих, купата ми обаче се оказа май прекалено голяма, наредих двете рула, сложих бананите и крема, ама имаше още ред рула, за които нямаше крем newsm78.Направих крема с 400гр. заквасена сметана и 300 гр.течен щоколад, както е в рецептата.Махнах излишният ред рула, сега купата е наполовина пълна, дали ще имам проблем с обръщането?Сложих фолио, надявам се това да улесни нещата.И другият ми въпрос е - колко минимум да престои в хладилника , преди да я обърна?В рецептата пише 2-3 часа, ама мен ме е страх, че може да не е стегнала още newsm78.
Виж целия пост
# 797
Обърни си я спокойно след 3 часа.Ще е стегнала .И мисля че няма да имаш проблем с изваждането на тортичката от купата.щом си сложила фолио няма грижи!
Виж целия пост
# 798
*Alma* , благодаря ти за отговора, тортата наполовина я няма вече, много хубава стана Hug.

Специални благодарности и на L e o за чудесната рецепта  bouquet.
Виж целия пост
# 799
И аз вчера я правих за пореден път. Стана страхотна за кой ли път. Снимки ще кача малко по късно.
Виж целия пост
# 800
Здравейте, мацки Grinning!Аз редовно си правя тази тортичка, допитвала съм се до вас  редица пъти за съвети и сега пак ще питам нещо.Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet
Синът ми има други ден РД и пак си пожела тази торта да му направя, но исках да е по-голяма, та въпросът ми е :правили ли сте я по-голямшка, купих си една купа, която в магазина ми се стори подходяща, а в къщи като я погледнах ми идва като леген направо Mr. GreenАко я напълня цялата да не вземе да се разпадне при обръщането Embarassed?Аз ще удвоя количествотот на продуктите и желатина, но все пак ще съм благодарна, ако някоя от вас я спретвала грамаданска да ми сподели! Hug
Виж целия пост
# 801
Аз съм я правила по-голяма, но не чак двойна доза, а x1.5. Нямах проблем с обръщането на тортата. Целувки на рожденика!
Виж целия пост
# 802
Благодаря за бързото включване и за  Flutterцелувките!!! Heart Eyes!Отказах се в тая купа да я правя, ми тя е гигантска-диаметърът идва сигурно над 30см Rolling Eyes Mr. Green
Намерих си сега една с диаметър 25 , и в нея ще бъде!!!
Виж целия пост
# 803
ето я и моята поредна тортичка но този път с бели рулца и ягодки вместо банан страхотна е
 Лео благодаря ти отново   bouquet



малко нисичка ми става , но нямам друга подходяща купа и така става   Blush
Виж целия пост
# 804
Браво Веси Crazy чудесна е .
Момичета,искам да направя плодовия вариант Praynig за рецепта на крема.
Виж целия пост
# 805
Здравейте, мацки Grinning!Аз редовно си правя тази тортичка, допитвала съм се до вас  редица пъти за съвети и сега пак ще питам нещо.Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet
Синът ми има други ден РД и пак си пожела тази торта да му направя, но исках да е по-голяма, та въпросът ми е :правили ли сте я по-голямшка, купих си една купа, която в магазина ми се стори подходяща, а в къщи като я погледнах ми идва като леген направо Mr. GreenАко я напълня цялата да не вземе да се разпадне при обръщането Embarassed?Аз ще удвоя количествотот на продуктите и желатина, но все пак ще съм благодарна, ако някоя от вас я спретвала грамаданска да ми сподели! Hug

Правила съм 2 дози и половина, 2 пъти тичах до магазина.... Mr. Green купата се оказа голяма. Но беше висока и по-тясна, а не разлята. Ето тук
Виж целия пост
# 806
Правила съм 2 дози и половина, 2 пъти тичах до магазина.... Mr. Green купата се оказа голяма. Но беше висока и по-тясна, а не разлята. Ето тук

Не можах да се стърпя - браво, прекрасна е, направо майсторски изпипана отвсякъде Peace! Браво още веднъж  bouquet  bouquet  bouquet!!!
Виж целия пост
# 807
Тортичката е чудесна.Обрах овациите в къщи.Благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 808
Два пъти правих тортичката,първия път-плодов вариант,втория шоколадов.Разбира се като за пръв път не ми се получи идеално плодовата торта(за сефте работих с желатин),но вкуса и бе невероятен.Втори опит,шоколадов вариант-перфектен.Стегна много добре,на външен вид добре,но на вкус не ми хареса колкото плодовата.
Малка тайна(незнам дали е казвана) Ползвах 2 желатина(при успешния опит) за 600 гр. заквасена сметана и 300 гр. течен шоколад.След приготвяне на тортата,пъхам за 20-на минути в камерата и после местя в хладилника.Когато дойде време за обръщане.Шоково потапям дъното на купата в гореша вода(за секунди) и обръщам без проблем.
Виж целия пост
# 809
Да кажа и аз за пудинга - правила съм подобна торта - стана и без желатин, но леко се сплеска, понеже беше през юни и беше много горещо. Като цяло запази формата си.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197370.msg4225146#msg4225146 - тук са обясненията

           


А ето как става с разбита течна сметана http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.msg3359131#msg3359131, обсъждаше се по-напред в темата, става без проблем, даже децата я харесват повече, тъй като не им харесва леко киселия вкус на тази със заквасена сметана.
Меги,разгледах тортите ти,и другите неща!Останах без дъх  bouquet  bouquet  bouquetРъцете ти са златни!!!Поздравления!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия