Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 51 828
  • 387
# 360
И аз късно направих меденките, вероятно няма да са вкусни на Коледан, но ..... за друг път и аз ще знам. Остава ми само да се похваля с къщичките URL=http://good-times.webshots.com/photo/2444397390061759785PlmEkb][/URL]
Виж целия пост
# 361
Бях се зарекла да се спра със сладките за тази година, обаче Platypus ме подсети за тези двуцветните и реших да направя подобни по една рецепта дето я имам в дебелите тефтери.

http://3opu.multiply.com/photos/photo/11/30
Очарована съм от всички твои произведения в кулинарията! Май ще взема и аз да пробвам с някои от тях :lol:

Благодаря ти, както и благодаря на всички за добрите отзиви   bouquet!

Отсъствах известно време, преди малко се прибираме и затова моля да ме извинят всички, които са ми писали на ЛС, ще отговоря веднага, само да разхвърлям багажите  Grinning.
Виж целия пост
# 362
Направих зелник с праз, Дядо Коледа, залях баклавата със сироп и наредих сладките:

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1346173

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1346169

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1346170

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1346172

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1346174

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=108125&PhotoID=1346176
Виж целия пост
# 363
 smile3501 smile3501 smile3501

 Страхотна си   bouquet
Виж целия пост
# 364
Моята медена кьщичка http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803696

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803694

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803667

медената кьщичка с пристигащия дядо Коледа http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803668

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803669

снежна торта Рафаело http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803742

меденки http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1766466
слепени меденки http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803770
маслени сладки http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803768
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803769
джинджифилови сладки http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1803770
Виж целия пост
# 365
Bambinkamalinka , страхотни неща си сътворила, браво!

Ето и част от нашата трапеза, снимала съм по-интересните неща :

Баклава
Торта
Парче от тортата
Английския коледен кекс вече украсен
Специалитет "Книга" от свинси врат
Питката

Освен това има и свински пържолки в зелев лист, "надупени" картофки за гарнитура и задушени зеленчуци, зелена салата и сладки.
Връщам се на масата  Laughing.
Наздраве  Drunk Wine Glass и Весела Коледа!!!
Виж целия пост
# 366
Весела Коледа и от мен!

Зори, би ли споделила рецептата за специалитет "Книга"? Изглежда страхотно  Heart Eyes
Виж целия пост
# 367
Ето още една оригинална идея, свързана с настъпващата Нова година.



По-подробно ТУК !

Виж целия пост
# 368
Весела Коледа и от мен!

Зори, би ли споделила рецептата за специалитет "Книга"? Изглежда страхотно  Heart Eyes

Разбира се! Освен че е ефектно е и много вкусно.

Продуктите са :

1 голямо парче контра филе или свински врат (около 1-1,2 кг.)
1 майонеза
1 с.л. горчица
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
няколко филийки нарязан бекон
200 гр. гъби (аз го правих със сушени манатарки)
1 глава лук
сол на вкус, черен пипер

Месото се нарязва на по 2 см. дебели филийки, но не до долу, а да се получат като страници на книга. Осолява се от всички страни.

Майонезата се смесва със горчицата, черния пипер, розмарина и счукания на кашица чесън и със получената смес се маже филето , като гледате да намажете хубаво всички "страници"  Grinning. След това между самите страници редите бекон, на следващата гъби, после кръгче лук и така до края.

След като сте запълнили страниците месото се завива във фолио и се слага в хладилника за едно денонощие, за да се маринова.
На следващият ден без да се развива месото се слага в тавичка и се пече 2 часа на 200 гр., след което се отваря отгоре фолиото, за да се запече.
Понеже при печенето се отделя сок, може да се направи и сос, като в малко масло се запържи 1 лъжица брашно и се разреди със соса от печеното и малко топла вода. Ако имате останали гъби, добавете и тях. поднася се парче от печеното, залято със соса.
Но и без сос е супер   chef.

Виж целия пост
# 369
Зори, идеята е страхотна!!!!!

Аз за съжаление на можах да се включа в тази темичка, поради изобилие от работа Sad Падна голяма борба с приготвянето на всичко на веднъж Tired
Стандартните неща няма да ви ги показвам, но не може да не се похваля с меденките и гевречетата. Между другото гевреците станаха страхотни! Мислех да оставя за суровачката за нова година, но ще се наложи да правя пак Grinning

гевреци
меденки и пак те
Виж целия пост
# 370
Лулу, страхотни гевреци!
Рецептата?
Виж целия пост
# 371
И аз искам рецептата на гевреците!
Виж целия пост
# 372
Коледата мина, аз мога само да покажа снимка на медените ми къщички
Виж целия пост
# 373
Хайде и аз да се похваля и с малкото,
което сътворих за Коледа  Hug
Меденки по рецепта на Искрица Надежда,
кото правя за 2-ра година и стават невероятни   bouquet

http://images12.snimka.bg/001809504-big.jpg

http://images12.snimka.bg/001809507-big.jpg
Виж целия пост
# 374
Зори майстор кулинар си нямам думи какви произведения си направила  chef  bouquet
Другият път като се видим не бъди толкова скромна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия