Препоръчайте ми марка стар фасул...

  • 4 574
  • 25
До сега готвех само с нашо производство стар фасул, който се сваряваше за 30-40 мин. максимум. /чак се разваряваше и скашкваше/, но свършиииии  Sad
Миналата седмица всех купешки, който нямаше увиране дори час и половина Close

Препоръчайте ми марка стар фасул от който сте доволни, който да увира бързо и равномерно /не едно зърно увряло, друго неувряло/. Моля ви, спешно ми е  Simple Smile   bouquet
Виж целия пост
# 1
Аз купувам родопски боб (не салатния), в опаковка на IZZI или на Крина. Мисля, че боба е еднакъв, само опаковащите фирми са различни.......нямам оплаквания......
Виж целия пост
# 2
Аз купувам родопски боб (не салатния), в опаковка на IZZI или на Крина. Мисля, че боба е еднакъв, само опаковащите фирми са различни.......нямам оплаквания......

По какво се познава този за готвене от салатния, да не би по големината на бобчето. Май по едрия е за салата  newsm78

Взех леща на марката IZZI и не съм доволна, не ми увира като хората, все някое зърно ми хрупа  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Купувам си от известно време само Лудогорски боб на  IZZI. Много съм доволна. Но между другото го варя в тенджера под налягане в повечето случаи.
Виж целия пост
# 4
На салатния пише на опаковката,"салатен" или "за салата" - не съм сигурна кое беше......на другия нищо не пише.
Има също и смилянски - той е още по-едър от родопския.
Виж целия пост
# 5
Купувам си от известно време само Лудогорски боб на  IZZI. Много съм доволна. Но между другото го варя в тенджера под налягане в повечето случаи.


Колко време се вари в тенджера под налягане ? Аз имам такава, но никога не съм я ползвала, нещо ме е страх от тези тенджери  Crazy имам чувството, че ще гръмне /по-точно, че ще й изхвърчи капака/  Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 6
На салатния пише на опаковката,"салатен" или "за салата" - не съм сигурна кое беше......на другия нищо не пише.
Има също и смилянски - той е още по-едър от родопския.


Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 7
Купувам си от известно време само Лудогорски боб на  IZZI. Много съм доволна. Но между другото го варя в тенджера под налягане в повечето случаи.


Колко време се вари в тенджера под налягане ? Аз имам такава, но никога не съм я ползвала, нещо ме е страх от тези тенджери  Crazy имам чувството, че ще гръмне /по-точно, че ще й изхвърчи капака/  Crazy Crazy Crazy

Ами да ти кажа и мен много ме е страх с тея тенджери, ама уж сега е някаква със сума защити... Иначе на боба му трябват около 30 мин, въпреки че понякога го оставям и повече да се развари заради детето. Но преди да затворя капака, го оставям да заври и изхвърлям първата вода.
Виж целия пост
# 8
Чакам още предложения за марка боб от която сте доволни  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Къде живееш? Ако си в София - насипен дребен боб в Халите. Увира бързо и равномерно.
Виж целия пост
# 10
Къде живееш? Ако си в София - насипен дребен боб в Халите. Увира бързо и равномерно.


В Пловдив  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Не готвите ли фасул  Mr. Green


Виж целия пост
# 12
Panino- боб, леща, ориз само на тази фирма и с други не съм пробвала.
Виж целия пост
# 13
Аз от няколко години купувам само Родопски на Крина. Черен е на цвят, едър.
Задължително го накисвам от предната вечер.
Много съм доволна, увира ми бързо, не съм засичала, но примерно за 1 час в нормална тенджера. Но аз така или иначе винаги си го оставям да си поври повече време за всеки случай.
Страхотен е за печене Peace
Виж целия пост
# 14
Аз се разочаровах от белия боб на "Крина" и не го препоръчвам  Naughty Варих го сигурно час и 1/2 в нормална тенджера и половината зърна почти се смачкаха, а другите си тропкаха. После го и пекох, няма оправия, ядохме си го тропкащ. Сега искам да направя невероятни сухи чушки с боб и да шашна бъдещата ми свекърва, така че и аз ще съм ви благодарна да препоръчате   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия