Една по-различна манджичка със свинско с картофи.
Продукти-количеството е доста голямо:
1 кг.свинско месо, 4-5 червени печени чушки, 3 големи к.краставички, 15-тина черни маслинки без костилка, 100гр.бяло вино, 1-2 чаши вода, 3с.л.млени домати от буркан, 1 огромна глава лук, 3-4 големи картофи, 1 мъничко люто чушле, 1с.л.захар, чубрица, черен пипер, 1 телешки бульон, малко вегета или зеленчукова подправка/микс стрити сушени заланчуци/, малко сол, олио.
Може да добавите и малко консервиран грах, с него ще стане сигурно още по-вкусно, но аз нямах и затова не можах, но другият път със сигурност ще сложа.
Приготвяне: Нарязваме картофите и свинското на едро, маслините на шайбички, чушките, лука на едро, краставичките на кубчета.
Всичко се слага в йенаглас и се пече около 2-2,3ч., като к.краставички и маслините се слагат половин час преди да стане готова манджата.
Гарнираме с малко настърган кашкавал отгоре на най-ситното ренде.
Да ви е сладко.