Готварска печка-съвети, препоръки

  • 48 195
  • 63
Престои ни такава покупка, а не мога да се ориентирам в марките и екстрите които се предлагат. Какво да търся, какво е важно да предлага една печка и това, което наистина ще ми върши работа? За предпочитане ли са тези, с повечето екстри, или тези, които имат точно определени такива? Имате ли впечатления за марката Амика?
Виж целия пост
# 1
Какво мислите за това предложение?
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09029236
Виж целия пост
# 2
писах, писах...и ми се затри постинга  ooooh!

Марката Амика не ми е позната въобще, нищо не мога да кажа...

та накратко
За керамичните плотове само лоши неща мисля. Така, както чувам около себе си мнения май само красотата им е предимство. Лесно се пукат и чупят, трудни са за поддържане...така казват всички около мен, които имат вкл. и майка ми.

Аз лично съм с комбинирана Индезит, доволна съм.

2 газови и 2 електрически котлона, фурната ми е с вентилатор и грил. когато пека сладкиши с вентилатора се изпичат равномерно, а какви пиленца стават на грила...мммм...

Ако спре тока имаш газ за заор заман, особено с малко дете това е много необходимо. Ако знаеш колко пъти ме е спасявало това, да мога да стопля вода, да го нахраня или да му сготвя нещо конкретно за което врещи  ooooh!

та от мен толкова засега. Успех в трърсенето  Peace
Виж целия пост
# 3
писах, писах...и ми се затри постинга  ooooh!

Марката Амика не ми е позната въобще, нищо не мога да кажа...

та накратко
За керамичните плотове само лоши неща мисля. Така, както чувам около себе си мнения май само красотата им е предимство. Лесно се пукат и чупят, трудни са за поддържане...така казват всички около мен, които имат вкл. и майка ми.

Аз лично съм с комбинирана Индезит, доволна съм.

2 газови и 2 електрически котлона, фурната ми е с вентилатор и грил. когато пека сладкиши с вентилатора се изпичат равномерно, а какви пиленца стават на грила...мммм...

Ако спре тока имаш газ за заор заман, особено с малко дете това е много необходимо. Ако знаеш колко пъти ме е спасявало това, да мога да стопля вода, да го нахраня или да му сготвя нещо конкретно за което врещи  ooooh!

та от мен толкова засега. Успех в трърсенето  Peace
И моята е Индезит - 2 газови и 2 електрически  котлона .От 2 години я ползвам нон стоп и съм много доволна  Peace
Като техническа характеристика Амиката която си избрала е доста добра , но за марка ....  newsm78 за пръв път я чувам
Виж целия пост
# 4
Момичета, благодаря ви са мненията. Леко съм притеснена от това, което казвате за керамичните плотове. Наистина трябва много да се внимава май newsm78 Днес отново бяхме на оглед, Амика се оказа полска марка, закупена от германци. В Техномаркета казаха, че са по-добри от АЕГ, което доста ме учуди. Продължаваме да обмисляме.
Виж целия пост
# 5
Момичета, благодаря ви са мненията. Леко съм притеснена от това, което казвате за керамичните плотове. Наистина трябва много да се внимава май newsm78 Днес отново бяхме на оглед, Амика се оказа полска марка, закупена от германци. В Техномаркета казаха, че са по-добри от АЕГ, което доста ме учуди. Продължаваме да обмисляме.

Това, което са ви казали....ееее не го вярвам, честно

Аег-то си е АЕГ. Неслучайно и цените са такива на АЕГ.

А може да са ви го казали защото налагат марка, много причини може да има...
Виж целия пост
# 6
Аз с две ръце гласувам за www.gorenje.bg - за мен са "мерцедеса" на електродомакинските уреди!
Виж целия пост
# 7
И аз съм за Горенье. Фурната ми е от тази марка, но за котлоните не можах да се преборя, защото исках индукционни, но не ми минаха размерите на плота. Избрах си индукционни котлони на Електролукс.

Ето снимка

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174963&photo=25
Виж целия пост
# 8
Амика, да с апо-добри от АЕГ hahaha. Е по-голяма смешка не съм чувала.
Също и з акерамичните котлони- няма такова нещо, не приказвайте глупости след като не с те ползвали нещо.
Отрносно Индезита- по-голям боклук няма. Имах комбинирана на газ и ток. С удоволствие я смених с АЕГ- фурна. Горене- добри са, но баш "мерцедеса" на марките- и това е глупост, липсват им доста екстри и са необосновано скъпи. Керамичниятр ми плот е Горене.
Така че ти препоръчвам АЕГ или Горение.
Виж целия пост
# 9
Вярно ли е това,което доня КОПРИВА казва. аз така искам такава печка. Дори скоро ни предстои купуване и бяхме решили да е такава. Има ли нещо вярно,че се пукат бързо плотовете.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Това за спукването на плотовете, явно е голяма легенда. Аз лично не съм чула на някой да му се е случило. Имам печка Горение от 6 години. Сега си купих плот пак на Горение. Не бих се върнала на обикновени котлони. Почистването на керамичните котлони е 10 пъти по-лесно а и са доста по-икономични и бързи.
Виж целия пост
# 11
Само керамичен плот newsm10 при това Горение - аз имам тази вече от година http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=01001745
Това с пукането на плотовете са градски легенди Wink За съжаление съм на квартира и нямах възможност за вграждане, но някой ден в собствената ми кухня ще си взема плот само с 2 котлона (повече просто не ми трябват) и отделно фурна - пак на тази марка.
Керамичния плот се почиства страшно лесно със специален препарат за керамични плотове - продават се навсякъде.
Виж целия пост
# 12
Моята печка я избра мъжа ми - Нео с четири котлона, един бързозагряващ. Фурната е много добра.
Виж целия пост
# 13
От 8 години имам ГОРЕНИЕ с керамичен плот и вградена фурна под него.Много съм доволна.Ползвала съм и други готварски печки,но тази е номер 1 !!!!
Виж целия пост
# 14
Бяхме решили да купим Gorenje, но един от консултантите в "Денси" ни разказа по-подробно за фурните. Каза, че до скоро това е била най-добрата марка и ако намерим електроуреди малко по-стар модел ще направим перфектен избор. Сега обаче качеството им било паднало чувствително и ни препоръча една Indesit, която имаше почти същите характеристики, но със 150 лв по-евтина...В крайна сметка взехме Indesit-а. А дали съм доволна - не знам, още не сме я пробвали...съвсем новичка е....
Simple Smile
Виж целия пост
# 15
В комисията за защита на потребителите има най-много жалби от марките Горение, Самсунг и Индезит. Ако това значи нещо newsm78
Виж целия пост
# 16
В комисията за защита на потребителите има най-много жалби от марките Горение, Самсунг и Индезит. Ако това значи нещо newsm78
И аз така знам. Освен това имам позната, на която в рамките на 1 година 2 пъти й се пръска плота - Gorenje. Вземи си нещо наистина качествено (немско) - този уред се купува веднъж, най-много 2 пъти.  Peace
Виж целия пост
# 17
В комисията за защита на потребителите има най-много жалби от марките Горение, Самсунг и Индезит. Ако това значи нещо newsm78
И аз така знам. Освен това имам позната, на която в рамките на 1 година 2 пъти й се пръска плота - Gorenje. Вземи си нещо наистина качествено (немско) - този уред се купува веднъж, най-много 2 пъти.  Peace

И как се е случило това? Аз ползвам такъв и не мога да си представя как може да се пръсне от само себе си Rolling Eyes

А, за комисията за защита е възможно да е такава статистиката, защото това явно са най-продаваните марки. Другите както не се купуват толкова масово, няма как да има хора, които да се оплакват от тях. Ейй, голяма логика извадих Simple Smile

Виж целия пост
# 18
керамичните плотове са модерни и красиви,но и вършат чудна работа,почистват се по-лесно,а и не се пукат толкова лесно,сигурно по-горе става въпрос за случаи на фабрични дефекти
Виж целия пост
# 19
1. И аз не съм чувала за спукан/счупен плот от ползващи керамични котлони.
2. Повечето уж маркови ел.уреди са си "жълти" отвсякъде-ние си взехме никуму неизвестната марка Mastercook/и тя е полска/ готв.печка и нямам никакви забележки Peace Та тази Амика също ми хареса като параметри Peace
3.Относно АЕГ/друга марка-определено съм на мнение че се плаща и то не малко само за "марка"/а доста марки лежат на стари лаври относно качеството...не е това което беше/ мн е спорен момента за бр.функции, дизайн и ред други такива-новите фирми требе да са креативни и качествени за да наложат марката-нали така Wink иначе кой ще спрята завод за печки примерно Mr. Green
4. Няма да се пенсионирваме с тез печки я! Ми нали ще ни омръзнат-бива и да се посчупват от време на време Hug
Виж целия пост
# 20
Точно преди година трябваше да избирам печка и се колебаех между стъклокерамичен плот и обикновени котлони-  Амиката с обикновени котлони единсвена имаше от най-големите котлони - 22см, а аз държах да имам и такъв. В крайна сметка взех АЕГ със стъклокерамичен плот http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09010714 и съм изключително доволна. Плота съвсем не е толкова деликатен, за да се счупи, много лесно се чисти - обикновени котлони, колкото и да ги търкаш, не могат да се запазят в толкова добър вид, колкото е стъклокерамичния. Не си заслужава да купуваш обикновени котлони, вземи си нещо съвременно, което ще ти пести време и ток.

Виж целия пост
# 21
Здравейте! На нас също ни предстои закупуването на такъв уред.Проблемът ми е, че до сега не можахме да попаднем на кадърни консултанти. За това искам да се допитам до имащите вече фурна за вграждане пък и не само за вграждане.Със сигурност модела ще е за вграждане, обаче на всички етикети пише 6-8-10 програми и т.н.Моля който може да ми даде насоки кои функции са най-често използвани и какви е хубаво да има този уред.Предварително ви благодаря.Благодарение на вас си купиш съдомиялна с екстри които наистина са ми супер полезни.Надявам се да не допусна грешки и при избора на фурна.
Виж целия пост
# 22
От 7 години имам керамични котлони Аристон.Много съм доволна , и не бих ги сменила за обикновени.Чистят се лесно , а относно чупенето само една е вярна от много легенди , които се носят.Трябва да се внимава при работа със захар да не попадне върху котлона.При топенето си захарта развива много висока температура и има вероятност да се спука котлона.Рядко използвам захар и не ми се е случвало да падне .
Виж целия пост
# 23
здравейте  Hug
моля домакините, които имат, кухня подобна на тази да кажат дали създава някакви неудобства това, че фурната и котлоните не са едно върху друго. Притеснява ме дали няма да създава някакви проблеми на плоскостта парата, която ще излиза от фурната  newsm78

 

Виж целия пост
# 24
Здравей, Диди 69! Благодаря ти за бързия отговор. Аз относно котлоните съм си взела твърдо решение, в случая се интересувам за финкциите и екстрите на фурната. Simple Smile
Виж целия пост
# 25
чудя се какъв да избера - керамичен или индукционен, ако може да споделите предимствата и недостатъците, марки и каквото се сетите друго полезно  Hug
Засега, това което съм решила е, че ще е двойка и ще е разположен един до друг, а не един зад друг.
Виж целия пост
# 26
Ние си взехме АЕГ- фурна за вграждане, аз държах да има пиролиза- функция за самопочистване, така ме посъветваха, а дали е ефективно, нямам никаква идея, защото в момента уредите са там, където се изработва кухнята. Иначе котлони взехме на Сименс- двойка, керамични.
Виж целия пост
# 27
аз се чудя защо никой не ми отговаря, а те и двете ми теми скрити тук Rolling Eyes
Виж целия пост
# 28
Това за спукването на плотовете, явно е голяма легенда. Аз лично не съм чула на някой да му се е случило. Имам печка Горение от 6 години. Сега си купих плот пак на Горение. Не бих се върнала на обикновени котлони. Почистването на керамичните котлони е 10 пъти по-лесно а и са доста по-икономични и бързи.

Подкрепям. Ползвах Тека /плот/ 10 години. Сега от 1 година съм със стъклокерамичен плот Нео, всичките ми приятели са с такива. Никой досега не се е оплакал, няма пукнато, няма сцепено. Почистването е песен в сравнение със старите печки. Котлонът загрява на необходимата температура за около 5 сек.

И ако някой ми разясни разликата между керамичен и индукционен котлон, ще е много добре. Какви са предимствата, защо да предпочета едното, а не другото. Много ме терзае този проблем.
Виж целия пост
# 29
сега точно се връщам от един магазин за техника и попитах кой вид ще ми препоръчат, продавача беше категоричен, че индукционните са по-добри, но какви са предимствата май не успях да разбера или той ли не успя да ми ги каже  newsm78
май ще си взема една двойка индукция и една керамика  Crazy
сега си пробвах тенджерите с един магнит - оказа се, че старите всичките лепят, а от новите - нито една  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 30
аз се чудя защо никой не ми отговаря, а те и двете ми теми скрити тук Rolling Eyes


Не са ти скрити темите, нито има някакъв таен заговор специално с/у теб. Въпросите ти са където трябваше да бъдат на първо място.
Виж целия пост
# 31
Аспиратор, миялна, фурна и керамичени котлони са ми на Аристон.
Нямам оплаквания за сега.Хубавото е , че се почистват лесно ,дизйна им е модерен,работи се лесно....какво друго може да се иска
Виж целия пост
# 32
Индукционните котлони са по икономични от 40-60%.Загряват само ако разпознаят метала реагиращ на магнит,и загряват много по-бързо.Знам че са идеални за дом където има деца,защото не могат да се изгорят.В общи линии това съм разбрала аз за индукциона.
Виж целия пост
# 33
Вместо да се чудите кой е по-добър - индукционният или стъклокерамичният - направо си купете индукционен стъклокерамичен плот!  Peace
Виж целия пост
# 34
Вместо да се чудите кой е по-добър - индукционният или стъклокерамичният - направо си купете индукционен стъклокерамичен плот!  Peace
Твърдо  ЗА  Peace
Виж целия пост
# 35
И ако някой ми разясни разликата между керамичен и индукционен котлон, ще е много добре. Какви са предимствата, защо да предпочета едното, а не другото. Много ме терзае този проблем.
baibibi, виж какво намерих за индукционите:
"Индукционните плотове загряват по бързо дори и от газовите и са много безопасни.  Само зоната под съда се загрява като останалата част на съда е студена и може да бъде пипана.  Топлината се появява на дъното на съда и когато той бъде отстранен зоната е студена.
Гъвкави и практични
Индукционните плотове на Gorenje са толкова гъвкави, че може дори да предпазите млякото да не изкипи. Той е абсолютно подходящ и за неща, които се разтопяват бързо и загарят като например шоколад. Когато става дума за бързина при индукционния плот всичко става два пъти по бързо.  Най-икономичния плот който можете да си купите.  Ще съкратите времето за приготвяне на храната на половина и ще пестите енергия."

Сигурно важи не само за Горение Wink и не е много изчерпателно, но само на това попаднах сега.

Още нещо намерих:

"Индукционен стъклокерамичен плот

Това е система, която използва явлението индукция за да определи колко голямо да е загряваното петно на готварският плот. Чрез индукцията се загрява само тази част, която е под тенджерата или тигана така няма начин да имате загуби в затоплянето. Така се избягва и нуждата от различни по големина зони на загряване. Какъвто и по големина съд да сложите върху плочата то  заряваната площ е винаги равна на дъното. Като всъщност се загрява не плочата, а направо съда в който готвим."
Виж целия пост
# 36
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях, също така не е хубаво и да попада захар върху тях. Въпреки тези особености, това са си много добри котлони, лесни за почистване и бързо нагряващи.
Що се отнася до обикновените електрически котлони- трудни за почистване и по- бавно загряват.
Газови.. хм... Родителите ми имаха преди газова печка- фурна+ 2 котлона, а другите два бяха електрически. Наистина беше много полезна тази печка, но пък с тази газ бяхме постоянно нащрек- ако се случи да изпуска клапана на бутилката, мирише страшно много на газ.Постоянно трябва да мислиш дали си изключил клапана или не и тн... А наистина когато имаше режим на тока беше супер( мама не ни оставяше гладни), даже едно наше съседско приятелско семейство си готвеше вкъщи Simple Smile
Сега родителите ми са с печка AEG с керамични плотове на Gorenje мисля. Всичко си работи перфектно, а са с фурната от около 2 години.
Ние обаче решихме да си купим фурна на Electrolux.

Що се отнася до техниката- понякога е важна не точно марката, а откъде е купен уреда.... Защото има някакви "кучи" марки, които са много по- добри и издръжливи от някакви псевдо известни марки, сглобени в Китай.

Един колега миналия ден ми се оплакваше, че си бил купил преди 3 години печка и пералня Gorenje от фирмения им магазин.Уви и двете са се прецакали и той заяви, че повече такова прехвалено нещо няма да си вземе...

Така, че зарежете марките- коя по- хубава, коя не! Дано само да попаднем на качествени уреди Praynig
Виж целия пост
# 37
Здравейте! На нас също ни предстои закупуването на такъв уред.Проблемът ми е, че до сега не можахме да попаднем на кадърни консултанти. За това искам да се допитам до имащите вече фурна за вграждане пък и не само за вграждане.Със сигурност модела ще е за вграждане, обаче на всички етикети пише 6-8-10 програми и т.н.Моля който може да ми даде насоки кои функции са най-често използвани и какви е хубаво да има този уред.Предварително ви благодаря.Благодарение на вас си купиш съдомиялна с екстри които наистина са ми супер полезни.Надявам се да не допусна грешки и при избора на фурна.

Относно фурната за вграждане аз имам на WIRLPOOL от най - опростения модел. Много добре работи но образува голям конденз в шкафовете около нея , защото не е предвидено откъде да излиза парата която се образува при готвене. Затова смятам че по-новите модели ще са по-удачно направени, но когато я взехме исках просто фурна а не някакъв суперуред и не я избирах много.
Виж целия пост
# 38
Veti_d, благодаря за отговора! Като си включиш аспиратора пак ли се  получава конденз? Дано да се включят и други мами за да кажат как е при тях.
Виж целия пост
# 39
Твърдо съм ЗА индукционните котлони. Виждам, че предимствата вече са споменати, затова няма да се повтарям.
Виж целия пост
# 40
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile
Виж целия пост
# 41
при фурните важна информация е от къде се охлаждат.има варианти ,така че се мисли след това относно мястото и а ако е за нова правеща се кухня се казва на мебелистите ,че и някои от тях са боси по въпроса.
Виж целия пост
# 42
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile
И на моите така.
при фурните важна информация е от къде се охлаждат.има варианти ,така че се мисли след това относно мястото и а ако е за нова правеща се кухня се казва на мебелистите ,че и някои от тях са боси по въпроса.
Peace
Виж целия пост
# 43
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile

Хах Диди, ами така ни предупредиха от магазина- да не слагаме мокри съдове върху нагряти котлони. Но виж не съм пробвала наистина дали това е вярно Laughing
Виж целия пост
# 44
Честно казано и аз го чувам това , че предупреждават в магазините.Но моите уреди пристигнаха от Италия заедно с кухнята и много подробно се запознах с упътването - единственото нещо беше за захарта.  Simple Smile
Виж целия пост
# 45
Моят плот е Електролукс - 2 газов и 2 стъклокерамика. Още първият път като сложих нещо на стъклокерамиката и така се захаби, не се почиства с нищо, а го имам само от 1 месец.
Виж целия пост
# 46
Моят плот е Електролукс - 2 газов и 2 стъклокерамика. Още първият път като сложих нещо на стъклокерамиката и така се захаби, не се почиства с нищо, а го имам само от 1 месец.
#Crazy сериозно?Ти ме уплаши!
Виж целия пост
# 47
здравейте  Hug
моля домакините, които имат, кухня подобна на тази да кажат дали създава някакви неудобства това, че фурната и котлоните не са едно върху друго. Притеснява ме дали няма да създава някакви проблеми на плоскостта парата, която ще излиза от фурната  newsm78

 


[Моята кухня е нещо подобно няма никакъв проблем с парата
Относно маркатите за фурна мойта е АЕГ без грешка до тук
а за керамичните котлони :се почистват много лесно с DREFT/quote]
Виж целия пост
# 48
Тъй като нещо обърках
керамичните плотове се почистват много лесно с DREFT
а и не само те всякаква мазнина
дано го продават в бг
Виж целия пост
# 49
Спинки пробвай със сода за хляб,ако и това не стане да не те плаша ама нещо  май си прецакала плота.
    Peace Относно индукционните плотове-имам го от две години/макар, че е печка с транспортни дефекти марка Шолтес/ просто не го заменям за нищо. По-горе доста добре е обяснено, но държа да подчертая, че когато си купувате съдове ходете на магазин с магнит в джоба-поради това, че принципът на който работят е електромагнитната индукция-във вътрешноста им има магнит който реагира само на чиста стомана, ако има примес на алуминий/а него магнита не го хваща/ просто не реагира и котлона не се включва. Почиства се много по-лесно от обикновенния керамичен плот-само с препарат за почистване на стъкло или със сода за хляб, само за 3-5 минути и е готов. Освен това ако имате избор, то предпочитайте със сензорно управление-по бързо и лесно се работи. Твърдо съм за индукциона /ако сега трябва пак да избирам пак него ще избера. Това е икономия по-голяма от газта и готвенето е по-бързо.
Виж целия пост
# 50
Моят плот е Електролукс - 2 газов и 2 стъклокерамика. Още първият път като сложих нещо на стъклокерамиката и така се захаби, не се почиства с нищо, а го имам само от 1 месец.

Към моите котлони има и една шпатула , ако мога да я нареча така.Отпред е с острие като на самобръсначка.Когато нещо не излиза с препарат използвам нея.Държи се под определен наклон , който инстинктивно усещаш , когато я хванеш.Не наранява плота.Може да потърсиш по магазините и да пробваш.
Виж целия пост
# 51
Момичета благодаря за съветите, но тези петна изглеждат като че все едно са влезли в самата повърхност, а не като залепнало отгоре. Иначе котлоните работят нормално.
Виж целия пост
# 52
spinki, подобни петна каквито описваш, се получават понякога когато пържиш и покапе олио. Аз поне успявам да ги почистя с какъвто и препарат да ползвам. Включвам котлоните за няколко секунди, само да се загреят, намазвам и оставям за известно време. 
Виж целия пост
# 53
Момичета благодаря за съветите, но тези петна изглеждат като че все едно са влезли в самата повърхност, а не като залепнало отгоре. Иначе котлоните работят нормално.


Аз ги разкарвам с CIF   Mr. Green
Виж целия пост
# 54
Момичета благодаря за съветите, но тези петна изглеждат като че все едно са влезли в самата повърхност, а не като залепнало отгоре. Иначе котлоните работят нормално.

Не изглеждат ли все едно си разляла бензин или нафта във вода? Шпатулата маха и тях , не само залепнали.Пробвай с обезмаслител.
Виж целия пост
# 55
А някой може ли да ми каже нещо за фурна на газ? Например, има ли съществена разлика между готвене на газ и на ток (във фурна)? Вярно ли е, че при газовите фурни ястието (манджата де) не се запича отгоре?
Виж целия пост
# 56
Аз нямам стандартния тип печка. Фурната и керамичния плот ( котлоните) са на различни места в кухнята, т.е са резлични уреди. Котлоните са на газ ( газифицирани сме), а  фурната на ток. Марката не я помня, мисля Аристон.  Но за 3г. активна употреба на керамиката не съм успяла да я повредя по някакъв начин. Явно съм случила на качествени уреди.
Чистенето става в обезмаслител най-обикновен, после минавам с препарат за стъкло и подсушавам с обикновени домакински салфетки , хартиени.
Виж целия пост
# 57
Veti_d, благодаря за отговора! Като си включиш аспиратора пак ли се  получава конденз? Дано да се включят и други мами за да кажат как е при тях.

При мен аспиратора явно идва слаб като мощност. Обмисляме вариант да сложим друг и тогава ще видим .
Виж целия пост
# 58
Моят плот е Електролукс - 2 газов и 2 стъклокерамика. Още първият път като сложих нещо на стъклокерамиката и така се захаби, не се почиства с нищо, а го имам само от 1 месец.
Случва ми се често.Нанеси препарат за почистване на стъклокерамика,остави да постоиа така и после търкай със шпакличката.Ако трябва пак нанасяй,търка и така.Това са мазни петна от прегпряла мазнина.
Виж целия пост
# 59
А някой може ли да ми каже нещо за фурна на газ? Например, има ли съществена разлика между готвене на газ и на ток (във фурна)? Вярно ли е, че при газовите фурни ястието (манджата де) не се запича отгоре?
Различно е, просто вкусът е различен. Цялото печене на всякакви неща е по-различно. Ако си свикнала с вкуса на печено на електрическа фурна ще усетиш разликата.
Виж целия пост
# 60
А някой може ли да ми каже нещо за фурна на газ? Например, има ли съществена разлика между готвене на газ и на ток (във фурна)? Вярно ли е, че при газовите фурни ястието (манджата де) не се запича отгоре?
Различно е, просто вкусът е различен. Цялото печене на всякакви неща е по-различно. Ако си свикнала с вкуса на печено на електрическа фурна ще усетиш разликата.

Различно - в положителна или отрицателна посока?
Виж целия пост
# 61
А някой може ли да ми каже нещо за фурна на газ? Например, има ли съществена разлика между готвене на газ и на ток (във фурна)? Вярно ли е, че при газовите фурни ястието (манджата де) не се запича отгоре?
Различно е, просто вкусът е различен. Цялото печене на всякакви неща е по-различно. Ако си свикнала с вкуса на печено на електрическа фурна ще усетиш разликата.

Различно - в положителна или отрицателна посока?
Аз, понеже съм свикнала с вкуса на електрическата фурна, го намирам за отрицателна посока. Но пък свикнал с газова фурна вкус може да мисли същото за електрическа. И не е мирис на газ, т.е. газта не се усеща във вкуса на храната, просто самото печене е различно.
Виж целия пост
# 62
Аха, ясно. Благодаря много!
Виж целия пост
# 63
Аз с две ръце гласувам за www.gorenje.bg - за мен са "мерцедеса" на електродомакинските уреди!

обаче да не ти се наложи да им ползваш сервизните услуги...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire точно по тази причина в новия апартамент нямам нито един уред Горене
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия