Панировка с корн флейкс - къде сбърках?

  • 11 193
  • 10
Та ето какво направих:
Сварени пилешки гърди на по-широчък жулиен, топя последователно в яйце - брашно - яйце - натрошен корн флейкс.
Резултатът - вкусен и краткотраен, но не съм доволна, защото много малка част от флейкса се полепи.
В проба - грешка тествах само яйце и корн флейкс, но беше даже по-малко.
По-голям успех постигнах като вече сложеното в мазнинанта месце поръсвах със смес от яйце и корн-флейкс, тогава лепеше добре, но сигурно има някакъв чалъм, който не съм догодила.

Какъв? newsm78
Виж целия пост
# 1
Поне при мен, когато корнфелйкса е на едри парчета - не полепва добре.
Обаче, когато съм го наситнила добре, полепва без проблем.
Виж целия пост
# 2
Да и аз това го установих, но колко ситен да е? newsm78
Аз просто го натроших в шепи. Да пробвам да го начукам.
Наточила съм се на топено сирене панирано с корн флейкс и ми се ще този път да стане по-хрупкаво Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
начукай го, но не е нужно да става на брашно...просто по-ситни парченца
Виж целия пост
# 4
Аз си смелвам в блендера . Не като брашно , но на ситничко .
Панирам си даже топено и синъо сирене .
Винаги ги потапям само в яйце и после в корнфлейкс .
Виж целия пост
# 5
За пиле те съветвам да не го вариш предварително, освен ако не е домашно.
Панировката - брашно, яйце, корнфлейкс.
Виж целия пост
# 6
Панировката е напълно достатъчна да бъде само яйце и натрошен корнфлейкс.
Когато се овалва продукта в него за паниране - било сирене, било меса, винаги се овалва и притиска хубаво с ръце по панираното парче.

Гарантирам, че така не пада  Grinning
Виж целия пост
# 7
Аз си смелвам в блендера . Не като брашно , но на ситничко .
.......................................................
Винаги ги потапям само в яйце и после в корнфлейкс .

Аз панирам точно така и не варя предварително месото. Peace
Виж целия пост
# 8
Мерси на всички  Hug

И все пак съм разочарована, защото в нашата кръчма флейкса е цял Rolling Eyes и са едни такива хрупкаво-рошави Peace

А някой правил ли го е във фурна, че това пържене хич не ми е по вкуса?
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/232683
Виж целия пост
# 9
аз предимно на фурна правя пилешките филенца с корнфлейкс
но тогава освен с яйце и корнфлейкс, мажа и с майонеза
яйце-майонеза-корфлейкс, стават страшно вкусни
Виж целия пост
# 10
аз предимно на фурна правя пилешките филенца с корнфлейкс
но тогава освен с яйце и корнфлейкс, мажа и с майонеза
яйце-майонеза-корфлейкс, стават страшно вкусни
Това ще го пробвам!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия