Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 7-ма тема

  • 40 670
  • 284
# 225
Днес правих само кюфтенца с доматен сос .

По-късно мъжо ще сготви ( купи Wink ) шкембе-чорба.
Виж целия пост
# 226
  bouquet
Виж целия пост
# 227
Здравейте и от мен. Страхотни неща сте наготвили, при нас малко по -простички неща любими на домашните животни: hahaha    яйца на очи                                                                       
и пържени патладжани със салатка
Виж целия пост
# 228
cubbit, ей това flaugnarde с праскови как се прави?

лабрекс, това е клафути (оригиналът е винаги в череши), но когато не е с череши, а с някакъв друг плод се казва флонард (ако го чета правилно на френски). Ходих да се образовам в Уикипедия, след като ми казаха, че клафути с праскови няма.  Peace

Рецептата я пусна първо Диди мисля. Става супер лесно и супер бързо. Аз го правя много често и все с праскови. Пробвах един път и замених нишестето със 160гр брашно (царевично и пълнозърнесто), не беше никак, ама никак лошо.   chef

Продукти

5-6 бр. праскови
300 мл. прясно мляко
80 гр. масло
4 бр. яйца (аз го правих 3 пъти без яйца и ми харесва много  Peace)
80 гр. = 1 пакетче нишесте Ванилия (пробвах с други вкусове и стана  Sick)
1/2 ч.ч. захар
80 гр. смлени орехи
80 гр. счукани на едро орехи   
1 пакетче ванилия

Приготвяне

Почистените и нарязани на резенчета праскови се нареждат плътно едно до друго на дъното на намаслена тава. На слаб огън разтапяме маслото в прясното мляко. В купа смесваме захарта, нишестето, смлените орехи и ванилията. Добавяме едно по едно яйцата, като разбиваме непрекъснато. На тънка струйка наливаме прясното мляко, като продължаваме да разбъркваме. Изливаме сместа върху прасковите, поръсваме с кълцаните орехи и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сладкиша се поднася добре охладен.
Виж целия пост
# 229
cubbit, ей това flaugnarde с праскови как се прави?

лабрекс, това е клафути (оригиналът е винаги в череши), но когато не е с череши, а с някакъв друг плод се казва флонард (ако го чета правилно на френски). Ходих да се образова в Уикипедия, след като ми казаха, че клафути с праскови няма. ...... Peace


cubbit, благодаря ти!  bouquet Понеже имам праскови вкъщи, затова питах. Всичко е ясно, само май времето няма да ми стигне тая вечер.........10х пак!  bouquet
Виж целия пост
# 230
pep-4oоооооо! Кой знае къде си....... Дали ще ти разваля доматената манджа, ако и сложа гъби newsm78?
Виж целия пост
# 231
да! На 100% ще я развалиш  bowuu
Виж целия пост
# 232
pep-4o, поздравления за ефектните сандвичи! Точно снощи се снабдих с последния брой на "Кулинарен журнал" и ги видях вътре.

Ефектните сандвичи са от кукинг.нет - форума, а тези от Кулинарен журнал яко копват от там  идеи  Laughing

И да, наистина ще накарат едно дете да прояде зеленчуков сандвич  Peace


Мерси, Кюбит, правенето е удоволствие  Laughing

ПП: Лабрекс, работя бе жена  Laughing
Виж целия пост
# 233
Ето вечерята за днес, по-скоро семпла Simple Smile:

краставички с шунка и извара за предястие, миш-маш (по китайската технология, предложена от Рони Вагенщайн в готварската му книга), и желирано кремче с ягоди



Виж целия пост
# 234
Снощи Миди(scallops) с гъби и пушена наденица



Виж целия пост
# 235
След известно отсъствие, ето ме и мен......

Таз вечер направих любимото ядене на мъж ми, с което на младини му омаях главата - гнезда с кайма.....То на снимката не си личи много-много, защото кашкавала се разтече много приятно, но все пак... - кайма, в дупката има гъби и яйце....

Виж целия пост
# 236
Вчера си хапнахме спагети с доматено-винен сос и шпеков салам
Днес пълнени чушки с кайма и ориз
И в момента се пече така популярния сливов сладкиш на Лабрекс, ако е сполучлив ще го покажа и него
Виж целия пост
# 237
Много много вкусни неща виждам. Продължавайте в същия дух всички.   bouquet
Виж целия пост
# 238
Мили момичета,отдавна ви чета и се възхищавам на красивите гозби които приготвяте.Еввалла и шапка ви свалям! smile3501
Ето и нашата вечеря:
маслинки с ориз и домати

и пиле със сметана на berina   bouquet
Виж целия пост
# 239
При нас - пиле с грах и баница.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия